Vienas receptų, ką galima pagaminti iš kiaulienos sprandinės, – šnicelis. Šiuokart rekomenduojame užkeptą sūriu ir pomidorais. Garnyrui prie šnicelio tinka ir bulvytės, ir makaronai, ir ryžiai.
šventiniai pietūs
997 straipsnių
Kepti batatai puikiai tiks pietums ar vakarienei. Ypač skanu šį patiekalą valgyti su graikiško jogurto pagardu. Jo uždėkite ant kepto batato puselės ir skanaukite.
Jei norite obuolių pyrago greitai, gaminkite pagal šį receptą. Paruošite per 5 minutes ir galėsite šauti į orkaitę. Tai ne tik greitai pagaminamas, bet ir labai skanus obuolių pyragas su manais.
Kai nebesuvalgome, pats metas marinuoti pomidorus. Žiemos metą atidarytas stiklainis su marinuotais pomidorais bus puikus garnyras prie mėsos, žuvies patiekalų.
Šis įdarytų paprikų receptas itin tiks norintiems sotesnio patiekalo. Išbandykite: nors šiek tiek užtruksite, tačiau neabejokite – įdarytos paprikos yra labai skanu.
Įprastas uogienių virimas yra gana varginantis procesas, kai tuo tarpu trintos uogienės gali būti pagaminamos gana greitai – tereikia uogas nuplauti, nusausinti, sutrinti (jei reikia, perkošti per sietelį), sudėti į indelius ir patalpinti šaldiklyje.
Bananai šokolade – desertas, ypač pradžiuginsiantis karštą vasaros dieną. Desertui pagaminti pakaks vos 3 ingredientų ir kelių minučių darbo. Beliks sulaukti, kol bananai šokolade sustings šaldymo kameroje.
Ar esate gaminę lazaniją su frikadelėmis? Tad pats metas išbandyti. Mėsos ir dviejų sūrių dermė šiai lazanijai suteikia fantastišką skonį.
Puikus receptas tiems, kas nemėgsta kepti – nekeptas tortas. Ir ingredientų daug nereikia. Tik kantrybės prireiks – nekeptas tortas turi „pagyventi“ šaldytuve.
Kotletų receptas – nemari klasika. Kaskart juos gaminant galima gauti vis kitokį skonį, tačiau rezultatas visada toks pat – džiuginantis. Kotletus patiekite su bulvių koše ar virtomis bulvėmis ir mėgiamomis daržovėmis.
Pusryčiams ar vakarienei kepami blynai su bananais ir varške yra tiesiog tobuli. Purūs, lengvučiai ir tikrai tirpstantys burnoje. Blynus su bananais ir varške patiekite medumi, plakta grietinėle ar uogiene.
Šis obuolių pyragas su varške – išskirtinis. Jame dera traškumas, minkšta ir puri varškės masė bei gaivumo suteikiantys obuoliai. Garantuojame – obuolių pyrago receptą tikrai išsisaugosite.
Brusketas su vytintu kumpiu mėgsta visi, o pagaminsite jas net greičiau nei per 10 minučių. Traškios brusketos su gaivia feta ir išraiškingo skonio kumpiu nepalieka abejingų. Brusketos su vytintu kumpiu – tikra užkandžių stalo pažiba!
Desertui kepame trupininį pyragą su uogiene. Trapus ir tuo pat metu minkštas su gardžia rūgštumo nata – tiesiog tirpsta burnoje. Trupininį pyragą nepaprastai skanu valgyti su juodąja arbata arba šiltu pienu.
Šparaginės pupelės žiemą bus puikus garnyras. Darbas greitas – marinatą išvirsite per 5 minutes. Karštu marinatu užpilkite šparagines pupeles ir sandariai užsukite dangtelius.
Toks užkandis – juodos duonos su agurkų salotomis – neabejotinai sulauks komplimentų. Lietuviai – keptos duonos mėgėjai, tad šiam užkandžiui tikrai neatsispirs. Juodą duoną su agurkų salotomis patiekite iškart.
Iškepkite ispaniškų pyragėlių čiurų – pradžiuginsite visus. Kiek užtruksite, bet tai verta jūsų pastangų. Čiuras valgykite, kol šiltos.
Išsikepti chačiapurį galite ir patys – savo namų virtuvėje. Ir produktų daug nereikia – vos kelių. Iškepusį chačiapurį gardinkite petražolėmis ir ragaukite, kol šiltas.
Tiek vaikų, tiek suaugusiųjų mėgiamus varškėtukus šįkart ruošime kitaip. Gaminsime citrininius. Iškeptus citrininius varškėtukus patiekite apibarstytus cukraus pudra ir vaisiais.
Keptos duonos ir krabų lazdelių mišrainė – soti ir gaivi. Jos gaminamos ir su daržovėmis. Keptos duonos ir krabų lazdelių mišrainę patiekite vos pagaminę.