Šis rizotas gali būti gaminamas ir be vištienos, taip jis taptų palankesnis vegetarams. Nebijokite eksperimentuoti, nes rizotas – nėra kaprizingas patiekalas, į jį galite įtraukti daugiau žalumynų ar žuvies produktų
svogūnas
82 straipsnių
Šis įdarytų paprikų receptas itin tiks norintiems sotesnio patiekalo. Išbandykite: nors šiek tiek užtruksite, tačiau neabejokite – įdarytos paprikos yra labai skanu.
Falafeliai yra lengvas ir gardus patiekalas, tinkantis pietums, vakarienei kaip pagrindinis patiekalas ar kaip užkandis. Falafelius skanu valgyti tiek karštus, tiek atvėsusius.
Kviečiame pasigaminti karamelizuotų svogūnų. Svogūnų karamelizavimas padeda išryškinti jų natūralų skonį. Karamelizuotais svogūnais galite gardinti sumuštinius, picas, makaronų patiekalus, sriubą, mėsą, žuvį, omletus.
Kai atsiranda pirmosios voveraitės, vienas geidžiamiausių patiekalų – padažas su voveraitėmis. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi receptu, kaip pasigaminti neabejotinai vieną skaniausių vasaros patiekalų. Padažą su voveraitėmis valgykite, kol šiltas.
Pietūs bus gardūs ir sotūs, jei gaminsite bulvinius blynus su kiaušiniu. Kepkite ir valgykite iškart, kol patiekalas dar karštas. Neabejojame – ši bulvinių blynų su kiaušiniu versija jūsų virtuvėje įsitvirtins ilgam.
Pomidorų gaspačio sriuba – viena populiariausių pasaulyje ir, žinoma, ji ypač gardi šiltuoju metų laiku. Tai itin nebrangi ir lengvai paruošiama sriuba. Pomidorų gaspačio tiekite iškart pagaminę.
Baklažanas – daržovė, kuri puikiai dera su kitais kitomis ir taip galima paruošti nuostabių patiekalų. Šiam receptui galima sunaudoti visą jų kalną ir mėgautis puikiu daržovių troškiniu. Baklažanas jame puikiai atsiskleidžia.
Čeburekus valgo net tie, kas mėsos privengia. Traškūs išorėje, tačiau minkšti ir sutingi viduje – būtent tokių čeburekų receptą jums ir patiekiame.
Kviečiame pasimėgauti pievagrybių sriuba. Švelnaus skonio, aromatinga pievagrybių sriuba bus ne tik skani, bet ir soti.
Jei pietums sugalvojote kepti žemaičių blynus, laiko jų gamybai reikės skirti. Tačiau tai nieko nereiškia palyginus su sočiais ir labai gardžiais žemaičių blynais, apipiltais skaniu sviesto ir grietinės padažu.
Vasaros salotas pagaminsite lengvai ir greitai. Gardžios, su lengva rūgštele – jos neabejotinai patiks daugeliui.Vasaros salotas patiekite iškart pagaminę.
Šiems pietums pagaminti daug ingredientų nereikia – gardžią morkų sriubą išvirsite iš kelių daržovių. Trintą sriubą patiekite su sočiomis empanadomis – jų niekas neatsisakys. Morkų sriuba su empanadomis – tai, ko reikia kiek vėsesnę dieną.
Smidrų sriuba – pavasariškas patiekalas. Nuostabi spalva, kreminė tekstūra ir gardžios emapanados – šio patiekalo tikrai norėsite paragauti. Smidrų sriubą patiekite, kol karšta.
Ruošdami pietums vištieną troškinkite ją sultinyje – ji bus sultinga, prisigėrusi gardžių skonių ir aromatų. Šis patiekalas patinka ir vaikams. Troškintą vištieną patiekite, kol karšta.
Kai nereikia niekur skubėti, pusryčiams ruoškite laivelius su kiaušiniene ir šonine. Traškus batonas su minkšta kiaušiniene ir skrudinta šonine – vien pagalvojus seilės ima rinktis. Valgykite laivelius su kiaušiniene vienus ar su mėgiamomis daržovėmis.
Tokiu patiekalu – kremine grybų sriuba – tikrai nustebinsite artimuosius ar svečius. Visą žavesį kuria pateikimo būdas – sriubą pilkite į duonos kepaliuką. Na ir, žinoma, pati kreminė grybų sriuba yra ypatingo skonio.
Grikių kotletai patinka daugeliui. Dėl pačios kruopos tekstūros kotletai puikiai laiko formą, o skonis išskirtinis ir su niekuo nesulyginamas. Ne, neatrodys, kad valgote grikius. Dažnai net pasitaiko, kad valgytojas net nesupranta, jog mėgaujasi grikių kotletais.
Kreminė daržovių sriuba paskleis virtuvėje tokius kvapus, kad artimieji susirinks prie stalo ir nekviesti. O kur dar empanadų – pyragėlių su daržovėmis – gardumas. Patikiname – kreminę morkų ir lešių sriubą su empanadomis gaminsite dar ne kartą.
Jei sugalvojote kepti žemaičių blynus, laiko jų gamybai reikės skirti. Tačiau labai gardus patiekalas vertas kiekvienos jam skirtos minutės. Žemaičių blynus patiekite apipiltus skaniu sviesto ir grietinės padažu.