Toks užkandis – juodos duonos su agurkų salotomis – neabejotinai sulauks komplimentų. Lietuviai – keptos duonos mėgėjai, tad šiam užkandžiui tikrai neatsispirs. Juodą duoną su agurkų salotomis patiekite iškart.
Svogūnų laiškai
233 straipsnių
Tinklaraščio kumutesvirtuve.lt autorė Renata Šniolienė pasakoja, kaip gaminant šaltibarščius kilo išganinga mintis įpilti trintų pomidorų. Jau pirmas šaukštas mintimis grąžino į vaikystę, kai mama ruošdavo pomidorų ir svogūnų salotas su grietine, bet man rūpėdavo tik tas skystis, kuris likdavo baigi...
Mes esame įpratę valgyti rožinę sriubą, o ar bandėte baltus šaltibarčius? Mitybos specialistė ir dietistė Vaida Kurpienė siūlo išbandyti aštresnę jų versiją. Jei valgysite pietums – valgykite su bulvėmis, virtomis su lupenomis. Tai bus pagrindinis patiekalas ir jokios mėsos ar žuvies po šio patiekal...
Kai maisto tinklaraščio „Blemba, kaip skanu“ kūrėja Greta Bajoraitė savo puslapyje pasidalijo kopūstų salotų su riešutų padažu receptu, netruko sulaukti puikių vertinimų lavinos. „Fantastiškai skanu“, „kokio skanumo“, „valgau ir kaifuoju“ – tik keli iš jų. Recepto autorė sako, kad kopūstų salotos su...
Šis pesto padažas – kitoks nei mums įprastas. Tai virtuvės šefo Vytauto Samavičiaus receptas. Pesto padažas praturtintas riešutais, parmezano sūriu ir kitais priedais, tad imkite ir bandykite.
Lietuviški patiekalai niekada neatsibosta. Štai maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė patiekia „baltų šaltibarščių“ variantą. Kaip ir visos panašios šaltsriubės – ši yra gaivi, lengva, intensyvaus česnakinio skonio.
Makaronus su krevetėmis pagaminsite per rekordiškai trumpą laiką – vos per 10 minučių! Prieš patiekdami makaronus su krevetėmis apibarstykite krapais.
Jei be šaltibarščių negalite gyventi, bet norite sulieknėti, išmėginkite šią dietinę versiją.
Šilti orai ir kiaulienos sprandinės šašlykas – amžinas vasaros ir atostogų palydovas. Šįkart virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks prie šašlykų siūlo pasigaminti jogurtinį tzatziki padažą. Patikėkite – tokių šašlykų norėsite dar ir dar.
Jei mėgstate tortilijas su faršu, griebkite receptą ir gaminkite. O jei niekada neragavote, pats metas išbandyti. Tortilijos su faršu – tikrai dėmesio vertas patiekalas.
Paruošti Benedikto kiaušinius tikrai nesudėtinga, o skonis – nuostabus. Kartu su skrudinta bandelės pusele, tai – tobulas pusryčių patiekalas. Benedikto kiaušinis, beje, ir labai sveika.
Bulvių apkepą patogu gaminti, jei liko virtų bulvių. Be to, patiekalui puikiai tinka ir jau kiek vysti pradėjusios daržovės. Bulvių apkepas su kiaušiniais – sotus patiekalas.
Karpis, keptas orkaitėje, gali tapti puikiu patiekalu. O taip pat – švetinio stalo pažiba. Dažnai karpį gaminame Kūčių vakaro vakarienei.
Išsiilgus egzotikos, kelionių, gaminkite tailandietišką tom yum sriubą. Pikantiška ir labai turtinga savo skoniais – tikrai verta išbandyti. Tom Yum sriubą Pagardinkite sriubą kalendromis ir smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.
Paruošti ramenų makaronų sriubą užtrunka, tačiau tai nėra raketų mokslas. Įgudę įsitikinsite patys – tai gana nesudėtingas receptas. O svarbiausia, kad valgydami ramenų sriubą galėsite garsiai čepsėti iš malonumo.
Tuno salotos yra turbūt antros pagal populiarumą žuvies salotos Kūčių vakarą. Lengvos, gaivios – tokios, kokia ir turi būti to vakaro vakarienė. Tuno salotoms užpilą galima gaminti patiems arba gardinti majonezo padažu.
Chašlama – troškinta mėsa, kuri gaminama visame Kaukaze įviairiomis progomis ir kiekviena šeimininkė turi savo receptą. Kaukaze chašlama gaminama iš avienos, kuri riebesnė, tačiau tinka ir jautiena. Vieniems chašlama labiau primena troškinį, kiti sako, kad tai tiršta sriuba.
Bulvių košė – skanus ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis šaltomis dienomis. šį patiekalą rekomenduojama ruošti šeimos pietums ir vakarienėms. Bulvių košę patiekite su šoninės padažu.
Pietums ar vakarienei – vištienos iešmeliai. Prie jų galima patiekti šviežių ar keptų daržovių salotas. Gamindami vištienos iešmelius be marinavimo užtruksite apie 15 minučių.
Greitai marinuoti svogūnai pravers prie mėsos patiekalų. Puiku tai, kad marinuoti tereikia vos 10–15 minučių. Greitai marinuoti svogūnai jūsų tikrai nenuvils.