Kokia prasme „visko”? O tai anksčiau buvo ne visko?
Tailando virtuvė
46 straipsnių
Tailando virtuvė – tai įvairūs Tailande mėgstami patiekalai. Čia naudojama daug prieskonių, taip pat populiarios yra daržovės – paprikos, pomidorai, agurkai, svogūnai. Mėgstami makaronai, bet yra ir keistų patiekalų, pavyzdžiui, valgomi kepti tarakonai.
Septintus metus Vilniaus senamiestyje veikia restoranas, kurio lankytojai po vienu stogu gali paragauti Tailando ir Indijos virtuvių patiekalų.
Ryžiai – visame pasaulyje itin populiarus maisto produktas. Jie maistingi, lengvai paruošiami ir skanūs, todėl puikiai tinka kiekvienoje virtuvėje. Parduotuvių lentynose siūloma daugybė ryžių rūšių. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, sako, kad kiekviena rūšis pasižymi skirting...
Ar Lietuvoje galima valgyti Indijos maistą? Galima, bet nebūtinai visur norėsite grįžti, kur jo būsite paragavęs. Ar galima indišką maistą užsisakyti į namus (nes karantinas)? Galima, bet nuo transportavimo jis geresnis nepasidaro. Jei iš virtuvės jis išeina labai skanus, tai į namus atkeliaus neblo...
Pasakysiu dar kartą – niekas manęs taip nedžiugina, kaip tai, kad vis didesnę Lietuvos dalį sudaro užsieniečiai. Jie visur. DELFI laidą, pavyzdžiui, veda lenkas Sinickis, rusai turistai vaikšto po Senamiestį ir valgo cepelinus „Stiklių“ aludėje (vakar mačiau), taksi vairuoja ukrainiečiai (šitai mes ...
Pažinti šalį per skrandį – rekomendacija, kurią norintiems keliauti visada pateikia kelionių ekspertas, verslininkas Rimvydas Širvinskas-Makalius. Tuo tarpu jam pačiam kelionės po Azijos šalis leido atrasti naujų skonių, o šio regiono virtuvės patiekalų gaminimas su profesionaliu šefu – suprasti, ka...
Buvo sunku patikėti, kad tokią neįprastą, nuostabiai skanią ir gražiai atrodančią sriubą galima lengvų lengviausiai pasigaminti ir namie. Žinoma, šiam receptui prireiks kelių gana retai namuose sutinkamų produktų, tačiau Tailando virtuvės mėgėjai tikrai juos sėkmingai panaudos ir gamindami kitus pat...
Niekur kitur nesu mačiusi tokios įvairovės maisto turguje, kokią pamačiau Tailande, Bankoke, kai ten keliavau praėjusią vasarą. Ten valgiau ir skaniausias kada nors gyvenime valgytas žalios papajos salotas, kurias ten pat pagamino greita tailandietė. Tiesa, prieš tai paklausdama, ar norime aštriai, ...
Maisto apžvalgų profesionalų pasaulyje yra dvi taisyklės.
Tai paprastas „wok“ patiekalas, kuriam būdinga visų klasikinių Tailando virtuvės skonių gama. Pakepkite vištieną, šiek tiek patroškinkite daržoves ir patiekite su saldžiu aitriųjų paprikų padažu.
Tai aštrokas tailandietiškas „wok“ patiekalas. Jei nemėgstate aštriai, dėkite mažiau prieskonių mišinio.