„Mėgstu įprastą tinginį, labai. Bet šis yra kažkas TOKIO. O jei nepatingėsite viršų papuošti lydytu šokoladu ir sausainių trupinukais, drąsiai galima neštis į svečius. Na, gaminimo šiek tiek daugiau, nei klasikiniam, bet verta“, – savo karamelinį tinginį pristato tinklaraščio @5produktai autorė Roma...
tinklaraštis
57 straipsnių
Tinklaraštis (angl. blog, weB LOG, web 'žiniatinklis' + log 'įrašų žurnalas, knyga') – asmeninis internetinis dienoraštis; automatiškai formatuojami naujienų puslapiai.
12 gardžių Kristinos idėjų šv. Velykų stalui – nuo populiariausių mišrainių iki burnoje tirpstančių pyragų (1)
Šis tekstas tikrai patiks tiems, kas jau dėlioja Velykų stalo valgiaraštį. Tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė dalijasi net 12 receptų, kurių kiekvienas išbandytas ir valgytojų patvirtintas – labai gardu! Beje, visi patiekalai gana nesudėtingai paruošiami. Tekste rasite šiuos r...
Kartais netyčia pamatytas patiekalo video ar nuotrauka sužadina tokį smalsumą, kad mikliai pakeiti planus ir gamini pietums visai ne tai, kas buvo suplanuota. Apie tokią patirtį pasakoja ir maisto tinklaraščio „Ragautoja“ autorė Augustė Sudeikienė iš Vilniaus.
Šiame beprotiškai skubančiame pasaulyje vis girdime raginimus lėtinti gyvenimo tempą. Psichologinės sveikatos specialistai pataria vengti įtampos, stresinių situacijų, įvertinti, ar viskas, dėl ko taip stengiamės, yra reikalinga. Gal geriau skirti laiko sau, šeimai. Vienas iš tokių būdų – lėti pusry...
Paverstas paprastesniu patiekalas nebūtinai taps prastesnis. Todėl neturint laiko ruošti čeburekams tešlos galima kliautis kur kas greitesniu jų receptu, kurį siūlo tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė.
Naminius prieskonius gaminanti Indrė tikina: nuo šiol į parduotuvėje esančius nebežiūrėsite – kvapo ir skonio net lyginti negalima (1)
Maisto tinklaraščio „Skaniai ir lengvai“ puslapyje galima rasti pačių įvairiausių naminių receptų – nuo gėrimų, desertų iki sočių pagrindinių patiekalų. Tačiau mano akis užkliuvo už naminių prieskonių. Gal dėl to, kad tai nėra itin dažnai tinklaraštininkų įrašuose randami receptai. O gal dėl to, kad...
Jei ieškote recepto žuviai kepti, maisto tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ kūrėja Zina Bružienė kviečia išbandyti naują jos išmėgintą būdą – iškepti druskos sarkofage. Besibaiminančius, kad taip ruošta žuvis bus prisigėrusi druskos, Zina tikina: „Mėgstantiems valgyti sūriau, jos gali net pritrūkti“.
Tokio silkės patiekalo dar nematėte – šis vyniotinis kėsinasi nukonkuruoti visus kitus Kūčių stalo patiekalus (5)
Didžiosios metų šventės artėja. Ar jau galvojate, ką dėsite ant Kūčių ar Kalėdų stalo? Yra patiekalų, kuriuos maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė kasmet ruošia šventėms. Vieno jų receptu – silkės vyniotinio – šiandien vilnietė ir nori pasidalyti.
Kaunietė kviečia pasigaminti tinginių lazaniją: ji net skanesnė už tradicinę, o gaminti – kur kas paprasčiau (1)
Kristina Naturjevienė, kurianti maisto tinklaraštį „Maisto mėgėja“, virtuvėje mėgsta eksperimentuoti. „Nauji receptai labai dažnai sukasi mano galvoje. Smagiausia gaminti greitai ir lengvai pagaminamus patiekalus“, - sako tinklaraštininkė ir siūlo išbandyti būtent tokį patiekalą – tinginių lazaniją,...
Kai namuose pilna šviežių daržovių, reikia sukti galvą, kaip jas visas panaudoti ir nieko neišmesti lauk. Tokioje situacijoje atsidūrusi maisto tinklaraščio „Tekstoranas“ kūrėja Virginija Pupeikytė-Dzhumerova greitai sugalvojo iškepti mielinį pyragą. Jis taip patiko, kad receptu dalijasi ir su savo ...
„Kai vyras atnešė iš rūsio paskutinį stiklainį mano raugtų agurkų, nusprendžiau, kad iš jų išvirsiu agurkinę sriubą. Būtinai turi būti su perlinėmis kruopomis, nors, kiek žinau, kiti verda ir su ryžiais. Gal ir skanu, bet aš lieku ištikima tradicinei agurkinei sriubai“, – teigia tinklaraščio „Gamink...
Šaldyti pomidorai – vieniems naujai, o kai kam jau prieš kelerius metus atrastas malonumas. Antai tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida Mitrulevičienė iš Alytaus negali atsidžiaugti prie kelerius metus atliktu eksperimentu (apie jį galite paskaityti čia). Moteris pomidorus šaldo dviem būda...
Alytiškė Ingrida Mitrulevičienė savo kuriamą tinklaraštį „Kviečiu į virtuvę“ vadina trečiu vaiku. Penkerius metus medikė šiame puslapyje dalijasi naujais receptais, išbandytomis naujovėmis. Taip nutiko ir su šaldytais pomidorais. Moteris tikina: labai pasiteisino! Norintiems ir patiems išbandyti siū...
Norvegijoje 9 metus gyvenanti Mažvyda Šapalaitė apkeliavo daugybę šalių, valgė įvairiuose pasaulio restoranuose, tačiau galiausiai suprato: skaniausias maistas – pagamintas namuose. Lietuvos Respublikos ambasadoje Osle dirbanti Mažvyda savo gamintais desertais ar šviežiai pagauta žuvimi lepina ir ko...
Apie šį paprastai nepaprastą skanėstą turiu tokį pasakymą: „Kai tingėti tingisi, gaminkite tinginį! Ir ne veltui jis vadinamas tinginiu. Pagaminamas greitai ir paprastai – mūsų šeimoje be vargo jį gamina ir vaikai, reikia vos kelių ingredientų, o rezultatas niekada nenuvilia niekada“, – pasakoja tin...
Pradžia milijoninį verslą šiandien valdančiam Rimvydui Širvinskui nebuvo lengva: vienai kelių dienų kelionei taupydavo visus metus (1)
Kelionių organizatoriaus „Makalius“ vadovas Rimvydas Širvinskas yra puikiai žinomas kelionių ekspertas visoje Lietuvoje. Tačiau nedaugelis žino, nuo ko prasidėjo šiuo metu 32 metų amžiaus vyro karjera, kada atsirado „Makalius“ ir kaip aistra kelionėms virto milijonines pajamas generuojančiu verslu. ...
„Kiek save pamenu, vaikystėje ar paauglystėje visai nemėgau gaminti, tad negaliu papasakoti romantiškų istorijų apie kartu su mama keptus pyragus. Meilė maisto gaminimui mane aplankė visai kitu keliu – susirgusi valgymo sutrikimų liga, visą savo dėmesį sutelkiau į maistą. Sveikimo metu atradau meilę...
„Kai prasideda trešnių sezonas, yra tiesiog būtina pasimėgauti prancūziškos klasikos prancūzišku desertu pagal senovinį prancūzišką receptą – klafučiu. Lietuvos restoranuose pasitaiko, bet toks populiarus kaip Prancūzijoje toli gražu nėra“, – pastebi maisto tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ kūrėja Zina...
Maisto tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia Macenskienė Atvelykiui kviečia pasigaminti Paschą. Kadaise vaikystėje ragauto deserto skonis kaunietę pasivijo visai neseniai, kai interneto platybėse radusi receptą nutarė šventėms paruošti nekeptą varškės pyragą. Tik jo paragavusi moteris suprato, ka...
Londone gyvenanti Ligita šventėms siūlo 3 neatsibodusius ir visada pasiteisinančius receptus: aguonų pyragas visiems „nurauna stogą“ (1)
Prieš 10 metų Gžimailiai su dviem sūnumis paliko Šiaulius ir įsikūrė Didžiojoje Britanijoje. Prisimindama vaikystę Ligita Gžimailienė (44 m.) pasakoja buvusi ypatingai nevalgi, jai tikdavę tik saldumynai. Gal todėl paauglystės metais ir nesimokė maisto gaminimo paslapčių – jų prireikė jau sukūrus še...