Vėsesniu metų laiku ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik sotūs, bet ir šildytų. Būtent tokio patiekalo receptu ir dalijasi maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė.
troškinys
98 straipsnių
Mėgautis patiekalų įvairove tikrai galima ir neišlaidaujant – tereikia įprasti sumaniai apsipirkti. Jei dar nežinote, kuo šį savaitgalį nudžiuginsite save ir šeimos narius plačiai nepraveriant piniginės, turime jums puikių idėjų.
Norėsite pakartoti ir ne vieną kartą: trys rudeniški troškiniai, idealiai tinkantys šaltukui paspaudus (1)
Žvarbiais rudeniškais vakarais norisi jaukaus, sušildančio naminio maisto, o kas gali būti geriau už aromatingą, skonio kupiną dubenėlį troškinio? Sotus, lengvai pagaminamas ir maistingas troškinys greitai nepabos, jei tik leisite sau drąsiai improvizuoti.
Paruošti vengrišką guliašą užtrunka, tačiau niekas neabejoja, kad verta. Sodraus skonio troškinys ar tiršta sriuba, kaip sako patys recepto autoriai, nepalieka abejingų. Jei nemėgstate valgyti aštriai, į guliašą mažiau dėkite aitriųjų prieskonių.
Šildantis ir labai gardus raugintų kopūstų troškinys su kiauliena – pataria, kas patiekalui suteiks gero skonio ir pikantiškumo (3)
„Šaltuoju metų laiku mūsų šeimoje mityba keičiasi. Dažniau į savo racioną įtraukiu troškinių, sriubų, daugiau norisi karšto, šildančio, kaip aš mėgstu sakyti, rimto maisto“, – sako maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ kūrėja Audronė Zemenskienė.
Rytietiškas troškinys, turintis lengvą aštrumą. Labai sotus ir stiprinantis imuninę sistemą. Tokiu troškiniu itin gera mėgautis, kai už lango vėjas, lietus, sniegas ar dargana.
Perlinės kruopos – tai vienos populiariausių kruopų pasaulyje. Jos gaminamos iš pilno grūdo, nelukštentų miežių grūdų, todėl yra labai geras maistinių skaidulų ir kitų svarbių maistinių medžiagų šaltinis. Šios savybės leidžia ne tik pamaitinti organizmą kokybiškais angliavandeniais, bet ir apsisaugo...
Chašlama – troškinta mėsa, kuri gaminama visame Kaukaze įviairiomis progomis ir kiekviena šeimininkė turi savo receptą. Kaukaze chašlama gaminama iš avienos, kuri riebesnė, tačiau tinka ir jautiena. Vieniems chašlama labiau primena troškinį, kiti sako, kad tai tiršta sriuba.
Vaiva sugalvojo, kaip panaudoti žieveles, kurias iki tol išmesdavo: visi manė, kad valgo troškintus grybus (3)
„Tai buvo nuostabus atradimas. Ir kas galėjo pagalvoti, kad bananų žievelės puikiai tiks troškiniui. Dar daugiau – skoniu jos priminė grybus“, – sako maisto tinklaraščio „Virtuvinės šėlionės“ kūrėja Vaiva Čaplikienė. Ir tai ne vienintelis receptas, kaip galima panaudoti įvairias žieveles.
Nuo šiol arbūzo žievelių nebeišmesite – mokslų daktarė tikina: ji naudinga širdies darbui stiprinti, erekcijai gerinti (1)
Nuolat įvairiomis naujovėmis besidominti maisto tinklaraščio „Virtuvinės šėlionės“ kūrėja Vaiva Čaplikienė gamindama maistą yra ne tik išradinga, bet ir tvari. Kai suvalgius arbūzą lieka žievelės, ji žino, ką iš jų pagaminti. Biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė Sandrija Č...
Šis patiekalas puikiai tinka tiek pietums, tiek lengvai vakarienei, nes yra neriebus, galima pasiruošti ir neštis pietums į darbą.
Jautienos troškinys patogus tuo, kad viskas ruošiama viename puode. Troškinsite apie pusantros valandos – užtat mėsa bus minkštut minkštutėlė. Patiekite troškinį su virtomis bulvėmis.
Nenorintys švaistyti maisto produktų ir taupantys laiką bei pinigus turėtų išbandyti skirtingus troškinius. Viename puode troškintos daržovės, mėsa bei žolelės taps universaliu ir labai skaniu bei kvapniu patiekalu.
Dažnai nesusimąstome, kas pirma šauna į galvą prisiminus vieną ar kitą filmą: jame matytas patiekalas ar pagrindiniai herojai? Kinas neabejotinai kai kuriuos mums įprastus patiekalus pavertė legendomis ir visam laikui įrašė juos Holivudo šlovės meniu. Pristatome 5 plačiai pasaulyje žinomus patiekalu...
Kiauliena neabejotinai yra mėgstamiausia lietuvių mėsa, kurios suvartojame kur kas daugiau nei bet kurios kitos mėsos. Ir ne veltui. Iš šios ypatingai universalios mėsos galima pasigaminti gausybę įvairių ir gardžių patiekalų, o šį kartą siūlome išbandyti tris troškinių idėjas, kurios gali tapti ir ...
Vykstant iškylauti su gausia kompanija draugų ar artimųjų, nemenką galvos skausmą gali sukelti nepailstančios diskusijos apie vakarienę. Universaliai mėgstamas ir vėsesniam orui puikiai tinkantis chilli con carne – tobulas ant laužo ruošiamas patiekalas.
Karpis dažniausiai derinamas su tradicinėmis daržovėmis, pavyzdžiui, troškintomis morkomis, svogūnais, bulvėmis, ar šviežiomis salotomis. Tačiau ši žuvis puikiai dera ir su paprikomis, pomidorais, špinatais, netgi grikiais ar kitomis mėgstamomis kruopomis ar grybais.
Tai – labai sotus ir sveikas patiekalas. Troškinys puikiai tiks besirūpinantiems savo mityba bei galės būti valgomas tiek vienas, tiek kaip pagardas prie sveikuoliškų blynų, košės ar kiaušinienės.
Juk būna tokių dienų, kai norisi virtuvėje praleisti kuo mažiau laiko, tačiau valgyti sotų ir įvairiais skoniais turtingą patiekalą. Tam ir sugalvoti „vieno puodo receptai“ – be galo patogūs: sudėjai, supylei ir palikai kepti ar troškintis. Būtent tokius receptus ir parinkome jums šiandien. O kad bū...