Trumai – vienas iš prabangaus gyvenimo ir išlavinto skonio simbolių. Šių grybų galima paskanauti ne tik geriausiuose Prancūzijos restoranuose, bet ir Latvijoje (tiesa, importuotų). Latvijoje užauginti trumai šalies restoranuose ir prekybos vietose – irgi tik laiko klausimas. Jau artimiausiu metu šie...
Trumai
9 straipsnių
Ieškote kitokios Italijos? Ir turbūt niekada negirdėjote apie Markę? Bet tai nieko blogo – šis regionas vadinamas didžiausia Italijos paslaptimi arba vieta, apie kurią niekas nežino. „Tai yra tobulas Italijos kraštas tiems, kurie nenori savo atostogų leisti perpildytoje Romoje, Amalfyje ar Činkve Te...
Vieną 2020 m. savaitgalį virtuvės šefui Francesco Guarracino paskambino vienas iš jo nuolatinių klientų, labai turtingas žmogus, tuo metu kaip tik skridęs iš Londono į Dubajų. Tą vakarą jis nekantravo paragauti savo mėgstamo patiekalo su trumais restorane „Roberto’s“, kuriame F. Guarracino dirba vyr...
Charizmatiškasis šefas Alfas Ivanauskas nesiliauja stebinęs. Aistringas keliautojas, drąsus ir išradingas virtuvės šefas, kuris kiekvieną savaitę dalinasi vis naujais patiekalų receptais, išbandė naują sritį – trumų medžioklę.
Abrucų regiono, ypač L`Akvilos apylinkių, virtuvė įvairi, soti ir šiek tiek panaši į lietuvišką, sako italas Federico Baglini. „Ant abruciečių stalų netrūksta mėsos, o rankomis gaminti makaronai gardinami ypač brangiais požeminiais grybais trumais“, – pasakoja F. Baglini ir dalijasi nesunkiai paruoš...
Jų nemarinuosi žiemai ir nekepsi vakarienei: juodieji trumai – vieni paslaptingiausių pasaulio grybų, kurių kilogramas kainuoja 4 tūkst. eurų.
„Kokie čia grybai auga mano kieme?“ – stebėjosi DELFI skaitytoja Asta, prie namų aptikusi jai nematytą radinį. Moteris domėjosi, ar galima šiuos neįprastus grybus valgyti.
Spagečiai su mėsos kukuliais. Salotos. Butelis vyno. Nereikia būti gerai pasikausčiusiu maisto žinomu, kad suprastum, jog už kai ką restorane permoki. Tačiau esama ir gerokai daugiau patiekalų, kurių kaina atrodo nedidelė, tačiau iš tiesų jie leidžia restoranams gerokai užsidirbti, rašo „The Busines...
Pusė kilogramo trumų gali kainuoti daugiau nei 205 dolerių (648 Lt), tačiau virtuvės šefas Fausto Di Vora iš „Fausto“ restorano Budapešte teigia, jog šie grybai verti tų pinigų – jų skonis neprilygstamas. 1,28 kilogramo sveriantis trumas, neseniai rastas Vengrijoje – didžiausias, kada nors iškastas ...