uogienė

114 straipsnių

Uogienė – saldus patiekalas, paruošiamas verdant įvairias uogas ir vaisius. Dėl saldumo verdant dedamas cukrus, senovėje dažniausiai naudodavo medų. Uogienė tai paprasčiausias būdas ilgiau išlaikyti vaisius ir uogas. Verdant daugumą uogų ir vaisių išsiskiria pektinas, kuris veikia kaip tirštiklis.

Indrė Pepcevičiūtė-Bogušienė

Obelis prie namų ar soduose auginantys jau suka galvas – ką daryti su derliumi. Dėžės sparčiai pildosi, bet visų juk nesuvalgysi. Žinoma, obuoliais, kaip ir kitomis gėrybėmis, visada galima pasidalyti su kitais, jei jų turite išties daug – galbūt naudinga ir parduoti. O jei net ir tai darant lieka d...

Dažnai čirviniai blynai kepami, kai norima pasilepinti lėtais pusryčiais. Traškūs iš išorės ir minkšti viduje – negi atsisakysi tokio gardumo! Čirviniai blynai valgomi su mėgstama uogiene, apibarstyti cukraus pudra ar aplieti šokoladu.

Pyragas su uogiene – vėsiojo metų laikotarpio kepinys. Gal dėl tos uogienės – ją pyragui rinkitės tokią, koką mėgstate. Tiks ir saldesnė, ir rūgštesnė. Pyragą su uogiene nepaprastai skanu valgyti su juodąja arbata arba šiltu pienu.