Lietuvoje dar gyvos tradicijos ne tik iki soties pasimėgauti šviežiomis daržo, sodo bei miško gėrybėmis, bet ir pasirūpinti jų atsargomis žiemai. Vieni iš populiariausių konservavimo būdų – marinavimas ir rauginimas. Tačiau vartojant naminius konservus vertėtų nepamiršti atsargumo. „Gintarinės vaist...
uogienė
115 straipsnių
Uogienė – saldus patiekalas, paruošiamas verdant įvairias uogas ir vaisius. Dėl saldumo verdant dedamas cukrus, senovėje dažniausiai naudodavo medų. Uogienė tai paprasčiausias būdas ilgiau išlaikyti vaisius ir uogas. Verdant daugumą uogų ir vaisių išsiskiria pektinas, kuris veikia kaip tirštiklis.
Obelis prie namų ar soduose auginantys jau suka galvas – ką daryti su derliumi. Dėžės sparčiai pildosi, bet visų juk nesuvalgysi. Žinoma, obuoliais, kaip ir kitomis gėrybėmis, visada galima pasidalyti su kitais, jei jų turite išties daug – galbūt naudinga ir parduoti. O jei net ir tai darant lieka d...
Desertui kepame trupininį pyragą su uogiene. Trapus ir tuo pat metu minkštas su gardžia rūgštumo nata – tiesiog tirpsta burnoje. Trupininį pyragą nepaprastai skanu valgyti su juodąja arbata arba šiltu pienu.
Pats metas gaminti varškė pyragą su braškėmis. Lengvas ir gaivus – jis labai tinka karštesnėmis dienomis. Skanaukite varškės pyragą, kai atvės.
Varškėčiai su bananais yra iš tų receptų, kurie įrašomi į šeimos patiekalų knygą. Jie tokie, kurie visada pasiseks, o svarbiausia – gardūs nuo pirmo kąsnio. Šis keptų varškėčių su bananais receptas – kaip tik toks.
Blynai su varške mėgstami kiekvienuose namuose. Pagaminti lietinius užtrunka, tačiau neabjeotinai šie blynai su varške yra labai gardūs.
Vienas iš populiariausių varškės patiekalų – varškės apkepas su manų kruopomis. Jį paruošti taip paprasta ir lengva, kad užtruksite mažiau nei 10 minučių. Patiekite varškės apkepą su vaisiais, grietine ar uogiene.
Rageliai – kepinys, papuošiantis tiek kasdienį, tiek šventinį stalą. Gardūs mieliniai pyragaičiai nepaliks abejingų. Atvėsusius ragelius apibarstykite cukraus pudra.
Keptas kamambero sūris patinka daugeliui. Iš išorės traškus, o viduje minkštas ir tąsus sūris kuria itin malonų pojūtį. Šis bus dar didesnis, jei kamambero sūrį patieksite su mėlynių uogiene – nuostabi skonių dermė.
Varškėčių atsisakytų nebent tas, kas jų nėra ragavęs. Na o patiekiami su kvapnia braškių uogiene, jie akimirksniu nukelia į vaikystės virtuvę, kai mama ar močiutė traukdavo juos tiesiai iš keptuvės ir ragindavo nedelsiant valgyti. Patiekdami varškėčius su braškių uogiene papuoškite mėgstamomis uogom...
Kai reikia pusryčių čia ir dabar, kepame miltinius blynus. O kad būtų maistingesni, įtarkuojame obuolio. Miltinius blynus valgykite su uogiene ar kitu mėgstamu pagardu.
Varškėtukai – puikus išsigelbėjimas, kai reikia greitai paruošti pietus. Ypač tai aktualu prasidėjus mokslo metams. O dar smagiau, kad minkšti ir purūs kepti varškėčiai daugelio vaikų valgomi apetitu nesiskundžiant.
Dažnai čirviniai blynai kepami, kai norima pasilepinti lėtais pusryčiais. Traškūs iš išorės ir minkšti viduje – negi atsisakysi tokio gardumo! Čirviniai blynai valgomi su mėgstama uogiene, apibarstyti cukraus pudra ar aplieti šokoladu.
Vėsiuoju metų laiku mitybą praturtiname įvairiais konservais. O jei dar ir peršalimas kabinasi, – atidaromi vasarą virtos uogienės stiklainiai. Tik ar visi žino, kokią naudą gali duoti uogienė? Patarimais dalijasi sveikos mitybos specialsitė, dietistė, puslapio sulieknėk.lt autorė Vaida Kurpienė.
Maisto tinklaraščio „5produktai“ autorė Roma Labžentė jau galvoja apie Kalėdas. Iki šiol dorai uogienių nevirusi moteris galiausiai pabandė ir rezultatas ją tiesiog apstulbino. Uogienės ir džemai išėjo tokie skanūs, kad Roma nutarė jais apdovanoti artimiausius žmones, draugus. Artėjančių žiemos šven...
Vasaros dauguma laukia ne tik dėl gerų orų, bet ir dėl daugybės šviežių vaisių, uogų bei daržovių. Tačiau ką daryti, kai šių gėrybių labai norisi pasilikti ir žiemai? Koks jų išlaikymo būdas yra geriausias?
Uogų augintojai negali atsidžiaugti – vyšnių metai. Ir jų užderėjo tiek daug, kad tai tapo tikru galvosūkiu, kaip uogas sunaudoti. Išradingos šeimininkės ir šeimininkai verda uogienes, kompotus, ruošia pagardus žiemai ar net gamina actą. Tačiau čia kyla vienas klausimas: kokiu greičiausiu būdu galim...
Vyšnių metas. Tai labai vertingos ir maistingos uogos, todėl jas verta valgyti vienas. Tačiau ne prošal ir pasigaminti skanių patiekalų. Parinkau 10 receptų. Čia rasite: močiutės mielines spurgas su vyšniomis, ukrainietiškus virtinius su vyšniomis, šokoladinį varškės pyragą, sviestinius sausainius, ...
Peršalę geriate arbatą su uogiene? Nesistebėkite, kad savijauta tik prastėja – Vaida Kurpienė paaiškino, kodėl (1)
Vėsiuoju metų laiku mitybą praturtiname įvairiais konservais. O jei dar ir peršalimas kabinasi, – atidaromi nuo vasaros laikyti uogienės stiklainiai. Tik ar visi žino, kokią naudą gali duoti uogienė? Patarimais dalijasi mitybos specialsitė, dietistė, puslapio sulieknėk.lt autorė Vaida Kurpienė.
Paruoškite pusryčiams kruasano skrebutį. Tai bus saldus ir sotus patiekalas. Papuoškite kruasano skrebutį mėtos lapeliais ir apibarstykite cukraus milteliais.