Užkandžiavimas – nevienareikšmiškai vertinamas užsiėmimas, kai kalbama apie subalansuotą mitybą, ar, juo labiau, kokią nors dietą. Vieniems šis įprotis tik trukdo palaikyti norimą svorį, o kitiems, atvirkščiai – padeda. Jei esate iš tų, kurie sugeba laiku sustoti ir nepadauginti užkandžių, siūlome a...
užkandžiavimas
17 straipsnių
Kai kurie žmonės valgymą vėlai vakare vertina ypač neigiamai, tačiau kiti į tokį įprotį žvelgia kiek nuolaidžiau. Visgi derėtų pasakyti, kad svarbiausia – ne užkandžiavimo laikas, o tai, kas dedama į burną, ir jei tai bus ne spurgos arba dešros, o sūris arba kukurūzų spragėsiai, nei figūra, nei mieg...
Viena iš priežasčių, kodėl žmonės nesiryžta mesti rūkyti – jie bijo, kad atsisakę šio žalingo įpročio nebegalės kontroliuoti savo noro valgyti ir priaugs daug svorio. Dietistė Vaida Kurpienė paaiškino, kodėl taip nutinka ir kaip to išvengti.
Niekaip nesuprantate, iš kur atsirado nereikalingi kilogramai? Nors lyg ir valgėte sveikai ir laikėtės įvairių dietų? Pagrindinis įtariamasis – užkandžiavimas. Dietologai mini, kad reikia užkąsti, jog per daug neišalktumėme, kas yra tiesa, tačiau pažvelgus iš kitos pusės užkandžiavimas neišalkus gal...
Dietologė pasidalino viena pagrindinių sveikos mitybos taisyklių ir patarė, kaip vertinti užkandžius (5)
Pasirūpinti savo mityba darbe neretam trūksta laiko, todėl dažnai valgome tai, kas tuo metu po ranka. Anot „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, saikingas užkandžiavimas – gali būti sveikatai palankaus maitinimosi dalimi.
Vaida Kurpienė patarė, kaip sustabdyti svorio augimą po 50-ties: įvardijo daugelio daromą klaidą, dėl kurios kaupiasi riebalai (4)
Dauguma žmonių įsitikinę, kad spartus svorio augimas su amžiumi – neišvengiamas procesas. Nyksta raumenys, daugėja riebalų, patenkama tarsi į užburtą ratą, kai svoris didėja, bet nėra aišku, kaip suvaldyti šį procesą. Dietistė Vaida Kurpienė pasidalijo patarimais, kaip maitintis vyresnio amžiaus žmo...
Skrandžio skausmus, ko gero, yra pajautęs kiekvienas. Tai gali būti prastos mitybos arba rimtesnių sveikatos sutrikimų požymis. Skrandžio problemos kamuoja daugelį žmonių ir gali priversti prie nuovargio ar net depresijos. Dietistė Vaida Kurpienė pasidalijo patarimais, ką valgyti ir ko vengti turint...
Dietologė pasakė, kiek kartų valgyti, kad neaugtų svoris: daug kas netinkamai vertina užkandžius (43)
Dėl karantino pakitęs bendras dienos režimas padarė didelę įtaką ir pasikeitusiems žmonių mitybos įpročiams. Specialistų teigimu, tendencija aiški – priaugome daugiau svorio, o išlaikyti griežtą režimą darosi vis sudėtingiau, todėl ypač svarbus tampa tinkamas užkandžiavimas. Apie tai laidoje „Delfi ...
Dėl karantino persikėlus dirbti iš namų bei pakitęs bendras dienos režimas turėjo didelės įtakos ir pasikeitusiems žmonių mitybos įpročiams. Specialistų teigimu, tendencija aiški – priaugome daugiau svorio, o išlaikyti griežtą režimą darosi vis sudėtingiau, todėl ypač svarbiais čia tampa užkandžiavi...
Mokslų daktarės verdiktas: galima užkandžiauti ar ne ir kiek kartų per dieną iš tiesų žmogui reikia valgyti (107)
Prasidėjęs karantinas norom nenorom priverčia mus dažniau vartyti šaldytuvo duris, nes vis daugiau laiko praleidžiame namie. Niekur nebeišeiname, nesportuojame, užkandžiaujame, tad toks pasirinkimas gali turėti didelę įtaką ne tik mūsų figūros pokyčiams, bet ir sveikatai. Į amžinai rūpimus klausimus...
Rodos, neseniai pusryčiauta ar pietauta, tačiau vos tik yra galimybė, ranka ir vėl tiesiasi maisto link. Kąsnelis saldaus, kąsnelis sūraus, kąsnelis saldžiarūgščio... Ar įprotis užkandžiauti visada toks nekaltas?
Fungo būdas patraukia gerbėjus tuo, kad susitelkia ne į tai, ką žmogus valgo, o į tai, kada valgo. Viena iš didžiausių blogybių gydytojas įvardina ne konkrečius produktus, o neteisingą laiką ir užkandžiavimą.
„Jeigu jums kas nors pasakytų negalvoti apie rožinį dramblį, apie ką jūs tuo metu galvotumėte?“ – klausia mitybos specialistė Vaida Kurpienė. Tiesa yra ta, kad taip paliepti dauguma žmonių, žinoma, galvos apie rožinį dramblį. Būtent dėl to svarbu stengtis galvoti ne apie tai, ko reikėtų vengti savo ...
Valgymas vėlai – net jeigu valgote sveiką maistą – gali auginti papildomus kilogramus ir didinti įvairių ligų riziką, skelbia nauji tyrimai.
Kai būname paskendę darbuose ir visiškai nerandame laiko normaliai pavalgyti, dažniausiai griebiamės po ranka pasitaikančių nesveikų užkandžių: sausainių, saldainių, apetitą stengiamės numalšinti saldžia kava. Tačiau mitybos specialistė, tinklaraščio sulieknek.lt kūrėja Vaida Kurpienė įspėja, kad vi...
Ką daryti, kai užkandžiavimo maratono negali sustabdyti niekas, ir rankas į maistą tiesiame ne tik susidūrę su kokiomis nors problemomis, bet ir tada, kai neturime kuo užsiimti?
Didėjantis gyvenimo tempas nepadeda kurti tinkamų mitybos įpročių. Lietuviai suvartoja per mažai produktų, rekomenduojamų tinkamai subalansuotai mitybai.