Slyvų pyragą paruošti be galo paprasta. O malonumo daug – jis tiesiog nukelia į vaikystę. Iškepusį slyvų pyragą, jei norisi, galite apiberti cukraus pudra.
Vaiko gimtadieniui
196 straipsnių
Bananai šokolade – desertas, ypač pradžiuginsiantis karštą vasaros dieną. Desertui pagaminti pakaks vos 3 ingredientų ir kelių minučių darbo. Beliks sulaukti, kol bananai šokolade sustings šaldymo kameroje.
Ar esate gaminę lazaniją su frikadelėmis? Tad pats metas išbandyti. Mėsos ir dviejų sūrių dermė šiai lazanijai suteikia fantastišką skonį.
Braškinius ledus galima per keletą minučių labai paprastai pasigaminti namie. Tereikia visada turėti užsišaldžius bananų ir šaldytuvo lentynoj pasidėjus kokosų pieno. Ledams tinka ne tik braškės – įvairios uogos, vaisiai ar netgi daržovės. Viską sumakaluojame, sušaldome ir braškiniai ledai jau čia.
Pusryčiams ar vakarienei kepami blynai su bananais ir varške yra tiesiog tobuli. Purūs, lengvučiai ir tikrai tirpstantys burnoje. Blynus su bananais ir varške patiekite medumi, plakta grietinėle ar uogiene.
Jei nėra daug laiko, o norisi šilto gardaus ir sveiko maisto, gaminkite vištienos kepsnelius. Šiuos kepsite orkaitėje, tad patiekalas bus kur kas palankesnis sveikatai. Vištienos kepsnelius patiekite su ryžiais ir padažu.
Vakarėliams ilgai ruoštis nesinori, tad užkandžių iešmeliai pasiteisina visada. Tereikia kelių produktų ir per kelias minutes paruošite gardžiausių užkandžių. Šįkart išbandykite užkandžių iešmelius su sūriu, saliamu ir alyvuogėmis su krevetėmis.
Pietums – makaronai su vištiena, pagardinti morkomis. Švelnus patiekalas, kuriam grietinėlė suteiks kone šilkinį skonį. Makaronai su vištiena – itin gardus patiekalas.
Šis desertas su varške ir bananais pretenduoja tapti vienu sveikiausių ir maistingiausių. Tokį ragaudami nebijosite kalorijų gausos, o organizmą papildysite itin vertingais vitaminais ir mineralais. Deserto su varške ir bananais pasiūlykite ir vaikams, ir svečiams.
Iškepkite ispaniškų pyragėlių čiurų – pradžiuginsite visus. Kiek užtruksite, bet tai verta jūsų pastangų. Čiuras valgykite, kol šiltos.
Desertu su jogurtu ir šokoladu mėgaukitės ryte, perpiet ar vakare ar vaišinkite užsukusius draugus. Jis yra gaivaus, sodraus skonio ir maloniai traškiu šokolado apvalkalu. Desertą su jogurtu ir bananais mielai valgys ir vaikai.
Kruasanai su vaisiais – tikras vasariškas desertas. Ką tik iškeptus dar karštus ir gardžiai kvepiančius kruasanus valgykite užgerdami skania kava. O prie kruasanų nepamirškite ir vaisių – dabar jie patys skaniausi.
Šis varškės apkepas iškepa purus, minkštas, bet gana standus, dėl to patogu taip supjaustyti. Į apkepą dar galite įmaišyti šiek tiek avižinių dribsnių, razinų, džiovintų spanguolių. Be to, jei nesinori saldaus varškės apkepo – nedėkite cukraus.
Gardžiam desertui – bandelėms su šokoladiniu kremu – paruošti gausybės ingredientų nereikia. Vos keli žingsniai ir jau po kelių minučių galite mėgautis šokoladinio skonio desertu. Bandeles su šokoladiniu kremu patiekite iškart.
Pasigaminti sveikesnių desertų nėra taip sunku, kaip galėtų pasirodyti iš pirmo žvilgsnio – įsitikinkite tuo kepdami bananų duoną. Juk vasarą paprastai ir šiaip norisi lengvesnio maisto, kur vyrauja švieži sezoniniai vaisiai, uogos ar natūralios jų tyrės. Bananų duoną tikrai pamėgsite.
Jei pagaminsite tokį spurgų šimtakojį, neabejotinai sulauksite daug džiaugsmo ir šypsenų. Ir ne tik iš vaikų. O svarbiausia, kad paruošite šį spurgų šimtakojį be galo paprastai ir greita.
Maskarponės tortas tinka bet kokiai šventei. Smagu jį kepti ir be progos. Šiam dieviško skonio maskarponės tortui būtina naudoti kepimo formą nuimamais šonais.
Šiandien valgysime kaip italai – makaronus su vištiena. Pusvalandis ir mėgausitės nuostabiai kvapniu patiekalu. Ant makaronų su vištiena viršaus užberkite nuplautų gražgarsčių.
Blynai su varške mėgstami kiekvienuose namuose. Pagaminti lietinius užtrunka, tačiau neabjeotinai šie blynai su varške yra labai gardūs.
Desertui – pyragaičiai su kiviais ir avietėmis. Traškus desertas su saldžiarūgščiu vaisiniu įdaru – tikras vasaros gardėsis. Pyragaičius su kiviais ir avietėmis ragaukite iškart.