Valdas Kavaliauskas

8 straipsnių

Raminta Rakauskė

Jau daugiau nei dešimtmetį iš ožkų pieno sūrius gaminantis Valdas sako šį amatą pamilęs dar gyvendamas Prancūzijoje. Šiandien jis pasakoja visiškai nesigailintis palikęs šią šalį bei patogų gyvenimą Vilniuje ir išsikraustęs į kaimą. Vyras gamina sūrius, kurių receptą išdirbti sako užtrukęs net kelet...

2022.07.31 14:45
Romas Sadauskas-Kvietkevičius

Šeštadienį Varėnos rajono Dargužių kaime veikiantys Sūrininkų namai oficialiai perduoti naujiesiems šeimininkams – iš sostinės į dzūkišką kaimą persikėlusiems jauniems entuziastams Kotrynai Malikėnaitei ir Šarūnui Večerkauskui. Nors vienas Sūrininkų namų kūrėjų Valdas Kavaliauskas erzino naujuosius ...

2017.05.13 20:07
Jūratė Juršienė, Rinatas Chairulinas DELFI TV

„Ne šventieji puodus lipdo ir Lietuvoje netgi labai primityviomis sąlygomis tikrai galima gaminti sūrius. Ir nereikia tam jokių šimtatūkstantinių investicijų“,- sako sūrininkas iš Dargužių Valdas Kavaliauskas, šiuo metu savo ūkyje auginantis 26 melžiamas ožkas ir gaminantis bent 5 rūšių sūrį.

2016.02.04 15:01
Jūratė Juršienė, Rinatas Chairulinas DELFI TV

„Ne šventieji puodus lipdo ir Lietuvoje netgi labai primityviomis sąlygomis tikrai galima gaminti sūrius. Ir nereikia tam jokių šimtatūkstantinių investicijų“,- sako sūrininkas iš Dargužių Valdas Kavaliauskas, šiuo metu savo ūkyje auginantis 26 melžiamas ožkas ir gaminantis bent 5 rūšių sūrį.

2016.02.04 15:01
Jūratė Juršienė

„Sūris – tai ne duona ar alus, jo taip paprastai savo virtuvėje nepasigaminsi. Su kaimišku pienu yra nuolatinė loterija, kol nežinai, kokia yra jo kokybė. O su parduotuviniu aišku tai, kad ten nėra jokios gyvybės ir reikia jos įdėti. O jei neturi ką įdėti, tai jokio sūrio nepadarysi“,- sako išskirti...

2016.01.27 18:47