Cukinijų blyneliai – paprasta, greita, o kaip skanu. varškė patiekalui suteiks purumo ir skonio sodrumo. Valgykite cukinijų blynelius vos iškeptus.
Varškės sūris
49 straipsnių
Keptas varškės sūris su aštriu medumi ir rozmarinais – puikiai tiks pusryčiams, vakarienei ar panorus karšto užkandžio. Valgykite su duona. Kepkite varškės sūrį orkaitėje apie 30 min.
Artėjant didžiosioms metų šventėms galvojame, ką gardaus šiemet ant stalo padėti. Ir kasmet norisi artimuosius nudžiuginti naujais patiekalais, neragautais skoniais. Tikiuosi, ne vienam patiks kaunietės Violetos Jurgaitienės varškės sūrio idėja. Kai moteris juo pasidalijo socialiniame tinkle, sulauk...
Keptas varškės sūris labai tinka pavakariams ar vakarienei. Minkštas, purus ir be galo kvapnus užkandis. patiekite keptą varškės sūrį su duona, daržovėmis.
Tradiciniai lietuviški varškės sūriai, fermentiniai, o gal gaminti iš ožkos pieno? Sūrių gausa parduotuvių lentynose gali susukti galvą, tad kokį pasirinkti ir į ką atkreipti dėmesį renkantis, kalbamės su maisto eksperte Vilma Juodkazienė.
Papasakojo, kaip patiems namuose pasigaminti varškės sūrį: prireiks tik dviejų ingredientų, o rezultatas – stulbinantis (58)
Varškė – daug baltymų turintis rūgštus pieno produktas, gaminamas iš rūgusio pieno, atskyrus dalį išrūgų. Nenuostabu, kad lietuviai taip mėgstą šį produktą – iš varškės žmogaus organizmas įsisavina didelį kiekį baltymų, kalio, kalcio ir vitaminų. Varškė yra itin populiari, galima rasti daug receptų,...
Vasarai nepaliaujant džiuginti gardžiausių gėrybių derliumi, lietuviai su nekantrumu laukia medkopio pabaigos. Ši šventė, nuo seno minima rugpjūčio 15 d., kviečia prisiminti bitininkystę kaip neatskiriamą šalies paveldo dalį. Ypatingas dėmesys paskutinį vasaros mėnesį skiriamas ir medui – kuriami me...
Pirmadienį Lietuvoje prasidėjo visuotinis karantinas, kuris truks mažiausiai dvi savaites. Neabejotina, kad mūsų mitybos įpročiai per tą laiką keisis. Teks atsisakyti pietų valgyklose, kavinėse ar restoranuose ir maistą gamintis patiems namie. Tris kartus per dieną ar kaip jau kiekvienas savo ritmu ...
Kalafioro ir varškės sūrio kotletai ne tik atrodo labai dailiai, bet ir skoniu beveik pralenkia įprastus mėsos kotletus. Kalafioro kotletus ypatingais padaro specialus kiaušinių ir miltų plakinys, kuriuo padengti kotletai iškepa purūs ir minkštučiai. Gaminant patiekalus su kalafioru visada reikia ko...
Maisto netoleravimas yra populiari sąvoka, tačiau šio reiškinio aktualumas nėra naujas. Pavyzdžiui, su laktozės, kurios gausu piene ir jo produktuose, netoleravimu nuo seniausių laikų jau susidūrė mūsų protėviai, o laktozę gali suskaidyti tie, kurių genai evoliucijos metu mutavo. Tyrimai rodo, kad l...
Lietuva tradiciškai yra laikoma mėsos kraštu, bet net trys mūsų šalyje gaminami sūriai yra pripažinti Europos mastu ir įtraukti į prestižinį registrą. Du iš jų pradėti gaminti praėjusiame amžiuje, tačiau būtent visiems nuo vaikystės gerai pažįstamas lietuviškas varškės sūris skaičiuoja šimtų metų is...
Nuo vaikystės girdime, kad varškės sūris yra sveikas produktas, todėl dažnas perkame jį prekybos centruose ir mielai valgome. Pasirodo, kad jis ne tik stiprina mūsų kaulus, bet taip pat turi daug kitų privalumų, rašo brightside.me.
Prof. Rimvydas Laužikas atsakė į klausimą, kaip prieš 200 metų valgė paprasti „mirtingieji“ ir diduomenė (16)
Dubingių piliavietės tyrimų projektuose atrasta medžiaga, susijusi su Radvilų mitybos įpročiais Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto dekanui, profesoriui ir humanitarinių mokslų daktarui Rimvydui Laužikui tapo rimtu postūmiu tapti gastronomijos istorijos tyrinėtoju. Vėliau profesoriaus atra...
„Įkvėpimo semiuosi iš Lietuvos ūkininkų ir uošvienės Loretos – nuėjus į šiltnamį ar į turgų ir gimsta įkvėpimas kurti. Kai pamatai tiek spalvų ir šviežumo, iškart norisi pulti gaminti salotas ir improvizuoti“, – sako „Čiop Čiop“ virtuvės šefas Ronaldas Nagrockis.
Keptą varškės sūrį galima gaminti orkaitėje, bet vasarą būtinai reikėtų išbandyti ant grilio keptą sūrį, sako kulinarė Beata Nicholson. Tai, anot jos, bus puiki alternatyva tiems, kurie nenori valgyti šašlykų ir mieliau apsiriboja daržovėmis ir sūriu.
Maisto fotografas ir tinklaraščio „52 kartai“ autorius Robertas Daskevičius visiems išsiilgusiems vasaros siūlo neįprasto pikniko idėją – surengti jį upėje ar ežere, ir pristato tokiam nuotykiui įkvepiančią romantišką fotosesiją.