Yra desertų, kurie sugeba magiškai nukelti atgal į vaikystę. Vienas tokių – medaus tortas, kurio receptūra metai iš metų nesikeičia, mat kam tobulinti tai, kas ir taip tobula. Gaminant medaus tortą svarbu tikslumas, susikaupimas ir kokybiškų ingredientų naudojimas, įsitikinusi „Vegetarian Cakes“ tin...
Veganiškas maistas
10 straipsnių
Augalinio maisto „Vegfest LT“ vasaros festivalis – jau šį šeštadienį: kviečia atvykti ne tik veganus
Jau šį šeštadienį – gegužės 7 d. Vilniaus prekybos centre „Akropolis“ ir savaitę vėliau – gegužės 14 d. Kauno „Akropolyje“ visus besidominčius veganizmu, vegetarizmu, žaliavalgyste ir sveiku gyvenimo būdu pakvies augalinio maisto renginys „Vegfest LT“ vasaros festivalis, rašoma pranešime spaudai.
Būti veganu šiais laikais madinga. Kita vertus, nemažai žmonių tokį kelią renkasi ne vaikydamiesi tendencijų, o nuoširdžiai tikėdami, kad tokia mityba – sveikesnė, etiškesnė, tvaresnė ir apskritai mums tinkamesnė nei visavalgystė. Štai čia ir tyko pavojus suklupti – netinkamai sudėliota veganiška di...
Jau rugsėjo ketvirtą dieną Kauno „Akropolio“ lankytojai kviečiami į nemokamą augalinio maisto festivalį „Vegfest LT ruduo“, kuriame – veganiškų produktų mugė ir renginio svečius su pagrindinėmis veganizmo idėjomis supažindinti pasirengę festivalio dalyviai, patarsiantys, kaip įdomiai patiekti darže ...
Vilniaus prekybos centras CUP vasaros sezoną kviečia pradėti sveikai – šeštadienį šiltojo sezono atidarymo proga jo penktojo aukšto terasoje vyks veganiškų prekių mugė „Vegfest LT vasaros pradžia“. Į ją atėjusieji galės paskanauti veganiškų užkandžių, karštųjų patiekalų, desertų ir gėrimų, įsigyti į...
Metas padaryti galą nepagrįstai užkeltoms veganiško maisto kainoms ir priartinti jas prie tų, kurias tenka mokėti už mėsos gaminius, mano Didžiosios Britanijos vartotojų kooperatyvo „The Co-operative Group“ („Co-op“) vadovai.
Daugelį neretai ištinka saldumynų noras ir kyla klausimas, kokius saldumynus galima rinktis sveikiau prekybos centruose? Kokius desertus pasigaminti greitai ir sveikiau? Maisto technologė Raminta Bogušienė pataria, kaip išsirinkti desertą prekybos centruose, o ko apskritai nesirinkti ir gaminti nami...
IKI Kalėdų stalas. Kitokios Liucijos Kalėdos: vietoj eglutės – ananasas, vietoj mėsos – avinžirnių netikras „zuikis“, vietoj tradicinių švenčių – susitikimas „online“ (19)
Vieni jau skuba puošti eglutes, su pasimėgavimu prekybos centruose dairosi po blizgančias vitrinas ir pakuoja dovanas, o štai tinklaraščio „Ne vištienos kepsnelis“ kūrėja, jauna mama bei pluoštinių kanapių įmonės naujų produktų vystytoja Liucija Samuolytė prisipažįsta, kiek kitaip žvelgia į didžiąsi...
Naujausia greitojo maisto mada, nuo veganiškų „Burger King“ „Impossible whoppers“ „mėsainių“ iki „Dunkin“ „Beyond Meat“ sumuštinių su augalinės kilmės mėsos pakaitalais, kelia karštas diskusijas apie ateitį be mėsos. Bet mažiau akivaizdi revoliucija vyksta aukščiausiuose restoranų pasaulio sluoksniu...
Šokolado gamyba, prieš tai dirbus gana sudėtingose srityse – nuo statybų iki senelių globos namų, atsirado kaip moteriškas troškimas sukurti romantišką verslą. O kas gi gali būti romantiškiau nei šokoladas? Sveiko, veganiško šokolado „Ach“ kilmės istoriją pradeda jo kūrėja Karolina Brusokienė.