Kai norisi nepamirštamos vakarienės, o gal ramaus vakaro su draugais. Nustebinkite visus dar neragautais „burgeriais“ ir jų skonių deriniais. O juos pagaminti galėsite ne tik ant grilio, bet ir orkaitėje ar keptuvėje. Po ryšulėlį krapų, petražolių ir kalendrų 1 nedidelio svogūnėlio 1 nedidelės aitri...
vegetariški patiekalai
212 straipsnių
Prasidėjo tikras lietuviškų daržo gėrybių sezonas. Jau džiugina pirmųjų cukinijų, baklažanų ir net paprikų derlius, galime ragauti pirmuosius patisonus ir šviežias bulves, o neilgai trukus sulauksime ir daržo karalių – moliūgų. Tad pats metas pasimėgauti išties gausiu šviežių daržovių derliumi. Tik ...
Nors vegetariškas maistas Lietuvoje kasmet vis populiaresnis, jį dažniausiai renkasi tikri vegetarai, apskritai atsisakantys mėsos. Norėdami sugriauti visavalgių mitus apie vegetarišką virtuvę, prie stalo be mėsos kviečiame visus, trokštančius atrasti naujų skonių.
Orkaitėje keptos daržovės yra nuostabiai universalus patiekalas. Tai gali būti ir kaip garnyras prie pagrindinio patiekalo, ir kaip atskiras valgis – tiesiog šiltos ir spalvotos salotos.
Taip jau sutapo, kad antra savaitė iš eilės noriu su jumis pasidalinti atradimais iš vegetarų bei veganų pasaulio, kuris, griaunant visus stereotipus, yra tikrai vertas visų mūsų (įskaitant mėsos mylėtojų) dėmesio. Šį kartą papasakosiu savo įspūdžius iš dar vienos tik vegetariškus/veganiškus patieka...
Jeigu dažniausiai mano pietų pasirinkime dominuoja mėsa (dar kartais žuvis), tai šiandieną papasakosiu apie kiek kitokius derinius – vegetariškus ir veganiškus. Tikriausiai net nereikia sakyti, jog įprastai valgau ir mėgstu mėsą, bet dienų, kada pietums valgau vegetariškus patiekalus, neatsisakau. T...
Ieškantiems nekasdieniškų, bet paprastai pagaminamų, vegetariškų pietų ar vakarienės idėjų – rekomenduoju brokolių ir sūrio kepsnelius. Vos keletas ingredientų ir jie paruošti. Šie kepsneliai labai gardūs ir karšti, ir atšalę, todėl gali būti puikus užkandis ir jūsų pietų dėžutėje. Brokolių kepsneli...
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.
Nesibaigianti vasara leidžia mėgautis gamta ir jos teikiamais malonumais – maistu, ruoštu šnekučiuojantis prie laužo ar kepsninės. Visavalgiams pasirinkimų, ką jose ruošti, apstu. Tačiau ką čirškinti vegetarams ar veganams, kai pabosta daržovės?
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.
Nesakykite, kad mano lengvas darbas – kritikuoti restoranus. Dėl šio darbo man tenka eiti ten (arba mane nuveda ten), kur tikrai nenorėčiau normaliomis aplinkybėmis eiti, nes mano širdis yra kitur. Bet aš stengiuosi dėl skaitytojų. O mano skaitytojų yra įvairus skonis. Ir, turiu pripažinti, tarp man...
Pietų pertrauka vegetarų bare: džiaugėsi skaniais pietumis, bet pasigedo malonesnio aptarnavimo (27)
Einant Vilniaus Šv. Ignoto gatve ryškiai mėlynas vieno pastato fasadas tarp visų kitų neutralių spalvų tikrai atkreipia praeivių dėmesį. Prie įėjimo kabo įrėmintas veidrodis, kuriame pamatyti gali ne tik save, bet ir čia įsikūrusios vegetarų ir veganų kavinės-baro „Vieta“ meniu.
Gavėnia – pasninko laikotarpis prieš šv. Velykas, kurias šiemet švęsime balandžio 1 dieną. Seniau žmonės gavėniai ruošdavosi iš anksto – džiovindavo arba sūdydavo įvairius grybus, prisiraugindavo agurkų ar kopūstų. Vienas svarbiausių šio laikotarpio patiekalų ant mūsų prosenelių stalo taip pat buvo ...
Grikiai yra vienas iš vertingiausių maisto produktų, bet valgyti vien grikių košę greit atsibosta. Paįvairinimui pabandykite išsikepti šių grikių paplotėlių – pažadame, liksite maloniai nustebę.
Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Anželikai ir laukiame jūsų receptų.
Šis kataloniškas avinžirnių troškinys yra be galo skanus ir maistingas, ir, be abejonės – labai sotus! Be to, troškinys vegetariškas, tad visiems vegetarams bus dar viena papildoma idėja vegetariškame meniu.
Pabandykite agurkėlių užsiraugti greituoju būdu. Kiti šį būdą vadina tiesiog sausuoju. Agurkus skanauti galima po 1,5–2 val.