Jau kurį laiką gyvename tai sustiprėjančioje, tai šiek tiek atslūgstančioje pasaulinėje krizėje, kurią sukėlė COVID-19 pandemija. Tokia būsena sukelia įdomių pokyčių mūsų galvose ir elgsenoje – pradedame labiau mylėti savo šalį ir didžiuotis nacionaliniu identitetu.
vietinė produkcija
4 straipsnių
Gegužės 9-ąją senojo žemyno šalys nuo praėjusio amžiaus vidurio mini Europos dieną. 2004-aisiais įstojus į Europos Sąjungą ji įgavo dar didesnę reikšmę ir Lietuvai – nuo tada europietiškos prekės daug lengviau pasiekia mūsų šalies parduotuves bei namus. Ir nors mūsų tautiečiai išlieka neabejotinais ...
Ar užsuktumėte į restoraną, kuris lankytojams patiekia tik iš vietinių ir sezoninių produktų pagamintus patiekalus? Toks restoranas – kol kas utopija, tačiau dalis lietuviškų maitinimo įstaigų siekia bendradarbiauti su vietos ūkininkais ir į meniu įtraukti kuo daugiau sezoninių produktų. Deja, tai p...
Tarptautiniame projekte „Pietų Baltijos regiono maisto konkurencingumo didinimas“ (REGFOOD) aiškinamasi, kaip lietuvius paskatinti rinktis sveikesnį maistą, rašo diena.lt.