Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų (KJP) profesinės karo tarnybos (PKT) karys grandinis Modestas Šidlauskas ne tik tarnauja tėvynei, užima retas ir be galo unikalias pareigas, yra dviračiu apvažiavęs Lietuvą, bet taip pat stebina visus savo užfiksuotais ypatingo grožio gamtos kadrais.
virėjas
28 straipsnių
Virėjas – virtuvėje dirbantis maisto ruošos specialistas. Jis atlieka pirminį kulinarinį produktų apdorojimą, gamina šaltuosius ir karštuosius patiekalus, desertus, gėrimus, nesudėtingus konditerinius gaminius. Naudojasi įvairiomis receptūromis, apskaičiuoja maistui pagaminti reikiamų produktų kiekį.
Restoranui sprendimas buvo rizikingas, nes maisto gamyboje negali būti klaidų, o vaikams – tai iššūkis aptarnauti didelio miesto klientus ir gaminti maistą su profesionalais. Šalyje trūkstant virėjų bei barmenų, restoranai priversti populiarinti profesijas, nes nemažai darbo vietų šiuo metu užima ka...
Dėl pandemijos geriausias Lietuvos šefas pastarąjį kartą buvo išrinktas dar 2018 m. Tąkart laurus nuskynė Justinas Misius, o geriausia jaunąja virėja buvo pripažinta Jonita Šeščilaitė. Artėjant naujam konkursui, kuris pagaliau sugrįžta ir vyks lapkričio 3–5 d. LITEXPO parodos „Taste Vilnius HoReCa 2...
Prieš dvejus metus pandemijos įkarštyje širvintiškis gimtajame mieste atidarė piceriją. Jo teigimu, tai buvo geras sprendimas, mat per dieną tekdavo aptarnauti net 10 proc. miesto gyventojų. Vilniuje taip pat pavyko rasti itin pasiteisinusių sprendimų, tad net nenorėjo, kad pandemija baigtųsi.
Rusijai užpuolus taikius Ukrainos gyventojus, bėgantys nuo karo ukrainiečiai pagalbos ieško ne tik kaimyninėse šalyse, bet ir Lietuvoje. Delfi Karjera pasiteiravo Sveikatos Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, kokios numatytos tvarkos, sąlygos, norint jiems įsidarbinti, o ...
Naujagimį auginantys kauniečiai nusprendė nepaleisti savo svajonės – atidarė asmeninį konditerijos cechą (22)
„Sveiki atvykę į Smaližių kampelį!“, – sako Karolina ir Erikas bei kviečia susipažinti su jų kuriamais konditerijos šedevrais. Nuo pat mažų dienų mėgę gaminti, kauniečių pora nusprendė nepaleisti savo svajonės ir atidarė savo asmeninį konditerijos cechą.
Su Jevgenijumi Volkovu, profesionaliu virėju, aiškinamės, kaip teisingai marinuoti ir kepti kalakutą, kad netektų raudonuoti prieš svečius ir šventės būtų nuostabios.
Lietuvoje virėjais dirba kiek daugiau nei 14 tūkst. žmonių. Tai – viena iš populiariausių profesijų mūsų šalyje, tačiau jų atlygis nedžiugina. „Sodros“ duomenimis, vidutinis virėjų darbo užmokestis Lietuvoje sudaro 800 eurų „popieriuje“, o beveik 40 metų vienos mokyklos valgykloje dirbanti virėja pa...
Penktadienį Vilniuje į teismą suėmimui buvo atvežtas virėjas. Jaunas vyras įtariamas savo konkurento dėl merginos sužalojimu. Virėjas vyrą bandė nužudyti. Teismas jį suėmė 14 dienų.
Kasdienis maisto gaminimas kartais kelia galvos skausmą. Apsipirkimas, svarstymas – ką valgyti, sukiojimasis virtuvėje atima daug laiko ir reikalauja jėgų, kurių taip trūksta darbo dienomis. Nusimesti šiuos rūpesčius kai kuriems lietuviams padeda asmeniniai virėjai.
Savaitgalį Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (LRVVKA) tarptautinės svetingumo parodos „BaltShop. BaltHotel. BaltGastro 2018“ metu išrinko geriausią Lietuvos virėją. Juo tapo restorano „Sweet Root“ vyriausiasis šefas Justinas Misius, praneša organizatoriai.
Anthony Bourdainas daugelį žavėjo tuo, kad atrodė esąs nerūpestingas žmogus, smagiai keliaujantis po pasaulį ir ieškantis, ką skanaus suvalgyti. Jį pažinoję kolegos ir draugai teigė, kad iš esmės jis ir buvo toks, koks atrodė televizijos ekranuose, tačiau šalia to A. Bourdainas buvo itin skrupulinga...
Ketvirtadienį, vasario 9 d., Šiaurės Korėjoje vyko virėjų varžybos. Tai renginys, skirtas buvusio šalies vadovo Kim Čen Iro 75-osioms gimimo metinėms paminėti.
Viename sostinės Vilniaus ir Liejyklos gatvių sankirtoje esančiame pastate kuris laikas vyksta intensyvūs įrengimo darbai, o pastabesni jau galėjo pamatyti ant namo sienos prikaltas nedideles raideles – „Džiaugsmas“. Tyliai, bet su neslepiamu jauduliu naujojo savo džiaugsmo atidarymo laukia ne kas k...
Robotas „Motoman SDA5“ puikiai žino kelią į virtuvę. Žino, ką ten reikia daryti. Jis geba maišyti, pjaustyti ir kepti. Maža to, tiesiog idealiai atkartoja žmogaus rankų judesius.
Daiva mėgsta gaminti maistą ir jau 14 metų tai daro profesionaliai. Daiva yra Lietuvos kariuomenės mokomojo pulko virėja. Jei būsi pašauktas į akriuomenę greičiausiai valgysi būtent jos pagaminto maisto. Deja, šis malonumas truks neilgai - tik 9 mėnesius. Tačiau to užteks, kad suspėtum užsiauginti r...
Trečiadienį, apie 6.35 val., Klaipėdos policija gavo pranešimą, kad Priestočio gatvėje susidūrė trys automobiliai, yra sužeistų žmonių.
Mažame Užpalių miestelyje Utenos rajone užaugęs Deivydas Praspaliauskas dabar vadinamas vienu garsiausių virtuvės šefu Lietuvoje. Nors jis gali pasigirti gaminęs daugybei garsių žmonių ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, yra įsitikinęs – gerą kokybišką restoraną galima atidaryti ir mažame regione.
Savaitgalį Vilniuje praūžė Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos LRVVKA rengiamas čempionatas Jaunasis Lietuvos virėjas 2014”. Dėl šio titulo varžėsi 8 jaunieji Lietuvos restoranų virtuvių virėjai, kurie turėjo pagaminti du konkursinius patiekalus: karštą patiekalą iš višti...
Berlyne įvyko pasaulio viršūnių susitikimas, tik šįkart į jį susirinko ne politinės scenos veikėjai, o jų asmeniniai virėjai, kurie atskleidė paslaptis, ko užvalgę pasaulio galingieji pasijunta laimingi ir sveiki.