virėjas

29 straipsnių

Virėjas – virtuvėje dirbantis maisto ruošos specialistas. Jis atlieka pirminį kulinarinį produktų apdorojimą, gamina šaltuosius ir karštuosius patiekalus, desertus, gėrimus, nesudėtingus konditerinius gaminius. Naudojasi įvairiomis receptūromis, apskaičiuoja maistui pagaminti reikiamų produktų kiekį.

Aistė Žebrauskienė

Lietuvoje virėjais dirba kiek daugiau nei 14 tūkst. žmonių. Tai – viena iš populiariausių profesijų mūsų šalyje, tačiau jų atlygis nedžiugina. „Sodros“ duomenimis, vidutinis virėjų darbo užmokestis Lietuvoje sudaro 800 eurų „popieriuje“, o beveik 40 metų vienos mokyklos valgykloje dirbanti virėja pa...

Savaitgalį Vilniuje praūžė Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos LRVVKA rengiamas čempionatas Jaunasis Lietuvos virėjas 2014”. Dėl šio titulo varžėsi 8 jaunieji Lietuvos restoranų virtuvių virėjai, kurie turėjo pagaminti du konkursinius patiekalus: karštą patiekalą iš višti...