Kai pietums ar vakarienei norisi pagaminti kažką lengvo ir gardaus, tačiau ilgai netūpčiojant virtuvėje, maisto tinklaraštininkė Audronė rekomenduoja išsivirti virtinukų. Tačiau ne tradicinių saldžių, o pikantiško skonio – su sūriu. Patiekite virtinukus su grietinės ir sviesto padažu.
virtinukai
23 straipsnių
Lietuviai labai mėgsta bulvinius patiekalus, todėl pagarbiai vyriausiąja Lietuvoje maisto tinklaraštininke vadinama Biruta Stankevičienė Delfi Maistas skaitytojams siūlo naują receptą. Šį kartą – virtų bulvių kukulius.
Tradicinės ukrainietiškos virtuvės ypatumai formavosi šimtmečiais. Patiekalų sudėčiai daug įtakos turėjo kaimyninės šalys, klimato sąlygos, derlingas dirvožemis ir darbštūs vietos gyventojai. Ukrainietiški patiekalai yra gausiai gardinami prieskoniais (dažniausiai naudojamas česnakas) ir, nepaisant ...
Ar teko girdėti apie tofu? Tai – sojos pupelių sūris, ypač populiarus Azijos kraštuose. Tofu sūris pasižymi dideliu kiekiu baltymų, todėl yra itin mėgstamas vegetarų. Juo drąsiai mėgaujasi ir norintys numesti svorio, kadangi 100 gramų tofu sūrio yra vos 75 kalorijos. Vis dėlto, didžioji dalis žmonių...
Virtuvės šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis išdavė raviolių su antiena receptą, kuriuos nesunkiai pasigaminsite ir patys.
Norėjau pasidalinti savo įspūdžiais iš apsilankymo Šiluvoje, tiksliau restorane – kavinėje „Šiluvos karūna“. Sako, kad pajūryje ir kituose kurortuose yra brangu, kad sostinėje brangu. Tačiau pačios didžiausios kainos turbūt Lietuvos bažnytkaimiuose.
Gnocchi tai itališki bulvių virtinukai, kurių pagaminimui reikia šiek tiek kantrybės ir laiko, tačiau labai verta. Šį kartą nusprendžiau klasikinių gnocchi gamybą atidėti kitam kartui ir gaminti gnocchi su burokėliais, o valgyti natūraliai rožinį maistą išties yra smagu. Gnocchius gaminau su tzatzik...
Močiutė iš Žemaitijos parodė, kurie patiekalai privalo puikuotis ant jūsų stalo Kūčių vakarą, jei laikotės tradicijų. Pasak jos, būtent šie penki yra privalomi.
Artėjančios šventės daugelį verčia griebtis už galvos – dovanų ir Kalėdų eglutės paieškos bei įvairių puošmenų pirkimas atima ne tik daugybę laiko, bet ir gerokai patuština kišenes. Šalia šių klasikinių šventinių elementų, prisideda ir šventinio stalo ruošimas – patiekalų planavimas ir tinkamų ingre...
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.
Kelionės į mišką saulėtą rudenį yra vienas smagiausių dalykų. O miške galime ir šiaip žiopsoti, giliai kvėpuoti grynu oru, medituoti, surengti pikniką ant samanų arba leistis į grybų paiešką. Mes vieną saulėtą sekmadienį ilgokai miegojome, nors grybautojams taip nedera, juk gali nelikti grybų, nes k...
Kartais mano močiutė taip pat užsimano paeksperimentuoti. Ir šis receptas – kaip tik vieno tokio bandymo rezultatas. Savo ruožtu turiu pripažinti, kad pirmas blynas, o tiksliau – virtinukai su tikrai netikėtu įdaru – tikrai neprisvilo ir nustebino puikiu skoniu, tad močiutė jau pažadėjo, kad juos ga...
Bulvė – nuo seno lietuvių mylima daržovė. Šeimininkių virtuvėje šios naudojamos ne tik pagrindiniams patiekalams gaminti, bet ir garnyrui paruošti. Daugybę skirtingų bulvių patiekalų receptų turi ir kitos šalys.
Siūlome pasigaminti itališkų virtinukų „nioki“ su pomidorų padažu ir rūkytu sūriu.
Taip varškės virtinukus ruošdavo mano močiutė ir mama. Nors jos viską matuodavo iš akies, jų virtinukai visuomet būdavo tobulo skonio! Šiems virtinukams paruošti jums reikės vos kelių produktų, o miltų kiekį taip pat galite matuoti pagal save, priklausomai nuo to, kokio drėgnumo yra varškė. Vis dėlt...
Retas lietuvis yra abejingas itališkai virtuvei, tad šį kartą siūlau paskanauti raviolių. Šiuos garsius itališkus virtinukus gaminau su triušiena, bet ją drąsiai galima pakeisti vištiena. Ir nors ravioliai tradiciškai verdami, šįkart siūlau išbandyti jų išsikepti orkaitėje. Skanaus!
Nors nuožmusis Gordonas Ramsey – itin kietas riešutėlis, jo verdami naminiai virtinukai žavi savo paprastumu. Tik keli puikiai parinkti ingredientai, ir paprastas patiekalas įgyja naują skonių gamą. Patiekalas patiks visai šeimai, o po kiekvieno kąsnelio norėsis dar ir dar.
Italų k. žodžio gnocchi atitikmuo – (itališki) kukuliai (virtinukai), o kulinarai dar siūlo variantą bulvinukai. Taigi siūlau pasigaminti minkštučių bulvinukų su tobulai derančiu grybų padažu.