Gydytojas Morozovas įvertino 4 tradicinio gydymo rūšis: kurios ir kodėl veikia, o kada močiučių išmintis nepadės (3)
„Aš tos jūsų „chemijos“ nenoriu, tradiciniu būdu gydysiuosi“.
170 straipsnių
„Aš tos jūsų „chemijos“ nenoriu, tradiciniu būdu gydysiuosi“.
Takai – meksikietiškos virtuvės simbolis, atspindintis šio krašto skonių, spalvų, tekstūrų įvairovę ir margumą. Meksikiečių teigimu, yra daugiau nei 20 tūkstančių takų receptų. Tokia takų receptų gausa tik įrodo, kad šis patiekalas – ne tik lengvai pagaminamas ir skanus, bet ir suteikiantis progą im...
Iš meksikiečių virtuvės atkeliavę nachos netruko sulaukti pripažinimo. Dabar tai – vienas populiariausių užkandžių, kuris mėgiamas tiek vakarėlių, tiek šeimos laisvalaikio metu. Nachos valgykite, kol karšta.
Lietuviai itin mėgsta bulvinius patiekalus, tad tikrai neliks abejingi bulvių virtinukams su dešrelėmis. Šį patiekalą gaminkite ir vaikams – valgys net pasimėgaudami. Bulvių virtinukus su dešrelėmis patiekite, kol karšti.
Laukia ypatingi pietūs, jei jiems gaminsite kiaulienos šonkaulius su bulvių koše. Minkšta sultinga mėsa ir lyg aksominė bulvių košė sukurs nepamirštamą laiką su artimaisiais, tikina virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks. Kiaulienos šonkaulius su bulvių koše ragaukite, kol patiekalas karšt...
Jei dar nebandėte, būtinai paragaukite vištienos sriubos su kokosų pienu. Pikantiško skonio sriuba nustebins savo turtingais poskoniais. Vištienos sriuba su kokosų pienu – maža šventė jūsų virtuvėje.
Pikantiška ir labai gardi tom yum sriuba. Kas bandė, tikrai norės kartoti. Dar puikiau, kad pagal šį receptą galima bet kada namuose pasigaminti tom yum sriubos.
Šiems pietums pagaminti daug ingredientų nereikia – gardžią morkų sriubą išvirsite iš kelių daržovių. Trintą sriubą patiekite su sočiomis empanadomis – jų niekas neatsisakys. Morkų sriuba su empanadomis – tai, ko reikia kiek vėsesnę dieną.
Ruošdami pietums vištieną troškinkite ją sultinyje – ji bus sultinga, prisigėrusi gardžių skonių ir aromatų. Šis patiekalas patinka ir vaikams. Troškintą vištieną patiekite, kol karšta.
Grietinėlės padaže troškintos vištienos šlaunelės – ypatingai skanus patiekalas. Mėsa bus sultinga ir minkšta. Patiekite vištienos šlauneles su mėgstamu garnyru.
Pievagrybių sriuba – neabejotinai viena aromatingausių. O jei dar pagardinta pelėsiniu sūriu – visa skonių puokštė garantuota! Papuoškite pievagrybių sriubą svieste apkeptomis pievagrybių riekelėmis ir šalavijo šakele.
Vien ištarus žodį rizotas burnoje galima pajusti kreminio patiekalo skonį. Šįkart rekomemduojame jį gaminti su krevetėmis. Apsivalgymas toks rizotas – ne kitaip.
Neveltui rizotas vadinamas karališku patiekalu. Kreminės tekstūros patiekalas negali nuvilti net įmantriausio skonio ieškotojų. Šis rizotas gali būti gaminamas ir be vištienos.
Tokį vištienos krūtinėlės patiekalą nėra sudėtinga paruošti, tačiau nustebinti galima ir artimuosius, ir draugus. Puikus karamelizuotų svogūnų ir spanguolių derinys iškart sulaukia pagyrų. O kur dar sodrus padažas, patiekiamas prie vištienos krūtinėlės kepsnio.
Šilkinės tekstūros ir turtingų skonių prisotinta kreminė salierų sriuba sušildys jaukų vakarą, traškesio pridės skrebučiai su čederio sūriu.
Rytietiškas troškinys, turintis lengvą aštrumą. Labai sotus ir stiprinantis imuninę sistemą. Tokiu troškiniu itin gera mėgautis, kai už lango vėjas, lietus, sniegas ar dargana.
Šitaip ruoštų makaronų su vištiena receptas dar nieko nenuvylė. Kvapnus, sotus ir išraiškingo skonio patiekalas. Kepkite makaronus su vištiena iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Jei įprasta burokėlių sriuba nusibodo, kviečiame pasigaminti trintos. Ir pagardinti ją sėklomis. Pabaigai pagardinkite burokėlių sriubą balzamiko actu.
Šis kopūstų troškinys turi daug umami skonio – dėl šoninės ir pomidorų pastos. Patiekalas skirtas sunaudoti nuopjovas ar užsilikusias daržoves. Patiekite su duonele.
Egzotiškai kvepianti moliūgų sriuba ne tik kvapais nustebins visus ragautojus, bet padės nuo peršalimo šį permainingą laikotarpį. Moliūgų sriubą laikykite šaldytuve iki 4 parų.