Naują dainą bei video klipą „Atrodau tobulai“ pristatančios „Vyšnios“ sužibėjo ryškiame amplua ir pasidalijo kūrybiniais užkulisiais. Merginos atskleidė netikėtą istoriją apie dramą su muzikos prodiuseriu Stanislavu Stavickiu–Stano.
vyšnios
123 straipsnių
Vyšnia (lot. Cerasus) – erškėtinių (Rosaceae) šeimos slyvinių (Prunoideae) pošeimio augalų pogentė. Vieni sistematikai vyšnias atskiria kaip atskirą gentį, kiti jungia į slyvų (Prunus) gentį.
Prasidėjus vyšnių ir trešnių sezonui, puiki proga išbandyti naujus receptus ir pamaloninti savo gomurį. Desertai su vyšniomis gali būti stebėtinai įvairūs: ledai, putėsiai, panakota, sūrio pyragai, parfė.
Baltyminis kokteilis labai sveikas ir itin naudingas karštą vasaros dieną, kai nieko nesinori. Tai išties gardus ir maistingas patiekalas. Mėgaukitės baltyminiu kokteiliu vos jį paruošę.
Pasižiūrėjus į tai, kurie moteriški kvepalai šį pavasarį ir vasarą yra labiausiai klastojamų tarpe, nustebsite. Arba ne.
Vyšnios tikrai naudingos organizmui ir jomis verta mėgautis visą vasarą, todėl rekomenduojama kepti vyšnių pyragą. Tai vienos daugiausiai antioksidantų turinčių uogų, taip pat vyšnios gali padėti sustiprinti imunitetą, pasižymi uždegimus slopinančiomis savybėmis. Sakoma, kad valgant daug vyšnių gali...
Vyšnių derlių doroja paukščiai? Pamirškite apie tinklus! Štai kaip apsaugosite uogas neišleisdami nė cento (10)
Sunokus vyšnioms ir serbentams sodininkams iškyla naujas rūpestis – kaip apsaugoti uogų derlių nuo paukščių?
Trešnes valgyti skanu ir vienas, tačiau jos puikiai tinka ir nekeptam rikotos tortui. Gaivus su traškiu pagrindu ir burnoje tirpstančiu trešnių saldumu. Viena bėda – paruoštą nekeptą rikotos tortą su trešnėmis reikia porą valandų palaikyti šaldytuve.
Kruasanai su vaisiais – tikras vasariškas desertas. Ką tik iškeptus dar karštus ir gardžiai kvepiančius kruasanus valgykite užgerdami skania kava. O prie kruasanų nepamirškite ir vaisių – dabar jie patys skaniausi.
Vyšnių sezonas įsibėgėja. Šios uogos ne tik skanios, bet ir labai naudingos mūsų organizmui.
Feisbuke kaip virusas plinta neeilinis prašymas: neišmeskite vyšnių ir trešnių kauliukų, su jais galite padaryti gerą darbą (5)
Vasarą noriai gardžiuojamės saldžiosiomis trešnėmis, o jau netrukus parduotuvių lentynos, o ir sodai priripildys vyšnių jūra. Internete plinta iš pirmo žvilgsnio keistas Roberto Gorskio prašymas: kas valgote vyšnias ar trešnes – neišmeskite kauliukų, o juos atsiųskite Robertui, vyras net pasiryžęs a...
„YouTube“ kanalo „Vineyard Dudarkiv village“ autorius papasakojo, kaip veiksmingai apsaugoti vyšnių ir trešnių pasėlius nuo paukščių.
Vyšnia yra puiki uoga, kuri yra ne tik skani, bet ir naudinga. Tačiau pasitaiko, kad vyšnios kasmet pražysta sodriomis spalvomis, bet uogų nėra arba jų labai mažai.
Izraelio ir Lietuvos mokslininkai ir investuotojai kuria naują IT produktą, kurio pagalba būtų galima išvengti aktualios problemos, kamuojančios sodininkus – tai dėl klimato permainų ir kenkėjų trūkinėjantys vaisiai.
Uogų augintojai negali atsidžiaugti – vyšnių metai. Ir jų užderėjo tiek daug, kad tai tapo tikru galvosūkiu, kaip uogas sunaudoti. Išradingos šeimininkės ir šeimininkai verda uogienes, kompotus, ruošia pagardus žiemai ar net gamina actą. Tačiau čia kyla vienas klausimas: kokiu greičiausiu būdu galim...
Šiemet vyšnių – kaip niekada daug, tad gaminkime ukranietiškus virtinius su vyšniomis. „Varenky“ jų labai mėgstami ir, patikiname, tikrai gardūs. patiekite ukrainietiškus virtinius su vyšniomis apibarstę cukrumi ir pagardinę grietine.
Vasara kvepia sunokusiomis saldžiomis trešnėmis ir vyšniomis. Kol uogų sezonas dar pačiame įkarštyje, godžiai prisiragavę nepamirškite pasiruošti ir atsargų žiemai – saldūs trešnių kompotai ar malonia rūgštele gomurį kutenančios vyšnių uogienės taps puikiu vasaros prisiminimu ir šaltuoju metų laiku....
Vyšnių metas. Tai labai vertingos ir maistingos uogos, todėl jas verta valgyti vienas. Tačiau ne prošal ir pasigaminti skanių patiekalų. Parinkau 10 receptų. Čia rasite: močiutės mielines spurgas su vyšniomis, ukrainietiškus virtinius su vyšniomis, šokoladinį varškės pyragą, sviestinius sausainius, ...
Sodininkė iš Estijos iškabino savo sode senų magnetofono garsajuosčių juostelių.
Vėluojantis pavasaris, vietoj šilumos nešantis rekordines šalnas, kėsinasi sunaikinti dalį derliaus. Sodininkai ir ūkininkai prognozuoja, kad dėl itin šaltų naktų jis šiemet bus gerokai prastesnis, o lietuviškų vyšnių, trešnių ar kriaušių gali net netekti paskanauti.
Tinklaraščio „Maisto mėgėja“ kūrėja Kristina Naturjevienė pyragus dažniausiai kepa savaitgaliais ar pasitaikius kokiai progai – gimtadieniui, sukaktuvėms ir pan. Šįkart tinklaraštininkė dalijasi pyrago su vyšniomis receptu. Šis labai gardus braunis yra greitai ir lengvai pagaminamas, o be to, šiame ...