Augalinės kilmės mitybos specialistė Gintarė Jonaitytė pataria ir demonstruoja, kaip paprastai pasiruošti sveikus ir skanius patiekalus.
žaliavalgė
4 straipsnių
7 dienos be pieniško šokolado, be jogurto, be balto šokolado, be makaronų, be pyragėlio, be kavos, be varškės sūrelių, be karšto maisto, be mėsos – taip, praėjusią savaitę buvau tapusi žaliavalge. Ir ką, šiandien galiu pasakyti – man patiko!
Lietuvoje, kurios nacionalinė virtuvė pasižymi riebiais bulvių ir mėsos patiekalais, vis dažniau išgirstame apie žaliavalgystę – mitybos būdą, kuomet valgomas tik termiškai neapdorotas maistas.
Gyvenimas laikantis spartietiškos riešutų, sėklų, vaisių ir daržovių dietos neatrodo labai patrauklus, bet 29 metų žaliavalgė Susan Reynolds iš Didžiosios Britanijos tvirtina, kad būtent tokia mityba padeda jai atrodyti taip jaunatviškai, jog žmonės dažnai palaiko ją 16 metų paaugle.