Gardiems ir sotiems pusryčiams – omletas su fetos sūriu ir žirneliais. Tai lengvi, bet sotūs ir maistingi pusryčiai. Omletą su fetos sūriu ir žirneliais valgykite vos iškeptą.
Žalieji žirneliai
38 straipsnių
Smidrų sriuba – pavasariškas patiekalas. Nuostabi spalva, kreminė tekstūra ir gardžios emapanados – šio patiekalo tikrai norėsite paragauti. Smidrų sriubą patiekite, kol karšta.
Ši žirnelių sriuba taip paprastai pagaminama, o tokia gardi! Ir labai gražios sodriai žalios spalvos. Patiekite žirnelių sriubą su batono skrebučiais.
Įsileiskite į namus kitų šalių virtuvę – paruoškite vištieną kinietiškai. Tik iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad tai – sudėtinga. Išbandykite ir įsitikinsite, kaip paprasta. Papuoškite vištieną kinietiškai kalendrų lapeliais.
Brusketa su rikota ir citrininiais žirneliais – pusryčiams ar pavakariams. Išnaudokite tą laiką, kai yra šviežių žirnelių. Brusketą su rikota ir citrininiais žirneliais puoškite mėtų lapeliais.
Puikios, sveikos ir gaivios špinatų ir žirnelių salotos su braškėmis. Visiškai vasaros skoniui! Patiekdami špinatų ir žirnelių salotas su braškėmis užpilkite padažu ir užberkite riešutus.
Kas vėsiu metų laiku gali būti geriau, jeigu ne lėkštė karštos ir kvapnios daržovių sriubos, kuri ne tik sušildo, bet ir pakelia nuotaiką. Patiekite daržovių sriubą apibarstę skrudinta šonine bei mėgstamos duonos riekelėmis.
Rikotos ir žaliųjų žirnelių užtepėlė puikiai tiks su morkų, salierų lazdelėmis ar užsitepus ant duonos. Rikotos ir žaliųjų žirnelių užtepėlę papuoškite mėtomis.
Jei ruošite perlinis kuskusas su vištiena, nepamirškite pirma išvirti perlinio kuskuso kruopų. Paskui gamyba bus paprasta – užtruksite vos 10 minučių. Perlinį kuskusą su vištiena papuoškite baziliko lapeliais.
Ir greitai, ir skaniai – tai apie makaronus su žirneliais ir mėtomis. Nesudėtingas receptas, o patiekalas labai gardus, be to, jo suvalgę nesijausite apsunkę. Makaronus su žirneliais ir mėtomis pagaminsite vos per 15 minučių.
Pusryčiai turi būti sotūs ir maistingi, tad kepti ryžiai su kiaušiniais ir žirneliais bus kaip tik. Iškeptus ryžius su kiaušiniais ir žirneliais pagardinkite sojų padažu.
Špinatų sriubą galima pamėgti vien dėl spalvos. Kuo daugiau špinatų, tuo žalia spalva sodresnė ir ryškesnė. Špinatų sriubą patiekite su krutonais.
Daugelis iš mūsų mėgsta mišraines su konservuotais žirneliais, o kai kurie žmonės juos vartoja ir kaip garnyrą. Atrodytų, užėjai į prekybos centrą, nusipirkai ir gamini ką tik nori, ko dar norėti – juk šiuolaikiniai gamintojai siūlo didžiulį asortimentą. Tačiau yra vienas momentas. Ne visi siūlomi p...
Žaliųjų žirnelių ankštys tiesiog plyšta nuo maistingų medžiagų. Valgydami žirnius, žmonės gauna apie 8 rūšis vitaminų, 7 rūšis mineralų, proteino ir skaidomųjų medžiagų, kurios svarbios besilaikantiesiems dietos.
Žalieji žirneliai yra gana maistingi ir turi nemažai skaidulų bei antioksidantų. Be to, tyrimai rodo, kad jie gali apsaugoti nuo kai kurių lėtinių ligų, pavyzdžiui, širdies ligų ir vėžio, rašo svetainė healthline.com.
Žalieji žirneliai – ne tik vaikų mėgiama daržovė. Nuo seno ji vertinama ne vien dėl savo puikių skoninių savybių, bet ir maistingumo.