Iki Kalėdų likus vos kelioms savaitėms dažnas pradeda sukti galvą, kokiais patiekalais reikės nustebinti namiškius bei svečius. Dalis gyventojų eksperimentų nepasilieka paskutinei minutei ir jau dabar rengia šventinės vakarienės repeticiją. Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ šventėms ruoštis kvie...
Želė
29 straipsnių
Želė, drebučiai (pranc. gelée) – maistinė drebučių pavidalo medžiaga, savo prigimtimi esanti gelis. Dažniausiai želė gaminama iš karštame vandenyje ištirpintos želatinos, taip gaunamas zolio tipo tirpalas, į kurį įmaišo sirupo ar kitokių maistinių medžiagų, suteikiančių skonį ir spalvą. Aušdamas zolis sustingsta į drebučius (gelį).
Tirpstantis burnoje, tai – apie panakotą. Ją drąsiai galima vadinti dievišku desertu. Šįkart kviečiame pasigaminti panakotą su mangais.
Pats metas gaminti varškė pyragą su braškėmis. Lengvas ir gaivus – jis labai tinka karštesnėmis dienomis. Skanaukite varškės pyragą, kai atvės.
Šis želė tortas patiks kiekvienam. O gaminti jį taip paprasta. Tokį želė tortą galima ruošti ir kasdienai, ir šventėms.
Velykų stalo puošmenomis ant kiekvieno stalo tampa margučiai, kurių marginimo raštai paveldimi iš kartos į kartą. Visgi norisi sukurti ką nors savo, ką nors įdomaus – juk margučiais galima paversti ne tik kiaušinius, bet ir pavasarišką desertą.
Vienas universaliausių desertų bet kokia proga – želė tortas. Nesudėtinga paruošti, tik gaminant kelių sluoksnių želė teks apsišarvuoti kantrybe. Želė tortą puoškite mėgiamomis uogomis.
Vasara tai tikras švenčių metas, o kaip šventės be torto? Kviečiu valgyti pačių gaminamus tortus gaivesnius ir sveikatai palankesnius! Greitai paruošiamas želė tortas ypač atgaivins vasaros šventės metu. Be glitimo. Mažiau riebalų. Mažiau cukraus.
Norite save palepinti desertu, bet būgštaujate dėl papildomų kilogramų? Sveikatai draugiškiausias desertas – želė. Ir kokių tik jų nebūna! Įmantriausiai sluoksniuotų, įdomiausiuose indeliuose, derinant netikėčiausius skonius. Šiandien skonių ieškotojas Alfas bei žurnalo VERDU IR KEPU vyr. redaktorė ...
Akivaizdu, kad mados nesnaudžia ir konditerijos pasaulyje. 3D žele desertus Lietuvoje ėmė kurti Šiaulių profesinio rengimo centro auklėtinės.
„Želė tortas – vaikystės prisiminimas, svajonė ir patiekalas, kurio, prisipažinsiu, man niekada nepavyko pagaminti“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako vedėja Beata Nicholson. Tačiau vilnietei Elvanai Mackevičienei pagaminti šį skanėstą pavyksta kiekvieną kartą – draugai ją praminė želė...
Jeigu ir jums patinka gaminti taip, kaip man, savo artimiesiems gimtadienio proga padovanokite... desertų stalą!
Gaivus, skanus, ne per saldus ir labai braškinis pyragas. Svarbiausia, kad pyragą pagaminti visiškai nesudėtinga ir tai neužtrunka ilgai, nors perskaičius receptą gali pasirodyti kitaip. Kol kepa biskvitas – gaminame kremą, kol kremas stingsta – gaminame želę, o laukti, kol desertas sustings, ilgai ...
Tai vasariškas, spalvingas ir visų mėgstamas desertas su mėlynių ganašu.
Želė tortas suteiks lengvumo net ir karščiausią dieną.
Vieniems saldumynai yra tiesiog saldus maistas, kitiems desertai gali prilygti gundymo įrankiui. Čia aptarsime seksualiuosius desertus, kurie patraukia pavienius zodiako ženklų atstovus. Kai kuriems iš jų saldumynai prilygsta seksui.