Želė

29 straipsnių

Želė, drebučiai (pranc. gelée) – maistinė drebučių pavidalo medžiaga, savo prigimtimi esanti gelis. Dažniausiai želė gaminama iš karštame vandenyje ištirpintos želatinos, taip gaunamas zolio tipo tirpalas, į kurį įmaišo sirupo ar kitokių maistinių medžiagų, suteikiančių skonį ir spalvą. Aušdamas zolis sustingsta į drebučius (gelį).

Vasara tai tikras švenčių metas, o kaip šventės be torto? Kviečiu valgyti pačių gaminamus tortus gaivesnius ir sveikatai palankesnius! Greitai paruošiamas želė tortas ypač atgaivins vasaros šventės metu. Be glitimo. Mažiau riebalų. Mažiau cukraus.

Norite save palepinti desertu, bet būgštaujate dėl papildomų kilogramų? Sveikatai draugiškiausias desertas – želė. Ir kokių tik jų nebūna! Įmantriausiai sluoksniuotų, įdomiausiuose indeliuose, derinant netikėčiausius skonius. Šiandien skonių ieškotojas Alfas bei žurnalo VERDU IR KEPU vyr. redaktorė ...

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt

„Želė tortas – vaikystės prisiminimas, svajonė ir patiekalas, kurio, prisipažinsiu, man niekada nepavyko pagaminti“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako vedėja Beata Nicholson. Tačiau vilnietei Elvanai Mackevičienei pagaminti šį skanėstą pavyksta kiekvieną kartą – draugai ją praminė želė...

Gaivus, skanus, ne per saldus ir labai braškinis pyragas. Svarbiausia, kad pyragą pagaminti visiškai nesudėtinga ir tai neužtrunka ilgai, nors perskaičius receptą gali pasirodyti kitaip. Kol kepa biskvitas – gaminame kremą, kol kremas stingsta – gaminame želę, o laukti, kol desertas sustings, ilgai ...