Ši žirnelių sriuba taip paprastai pagaminama, o tokia gardi! Ir labai gražios sodriai žalios spalvos. Patiekite žirnelių sriubą su batono skrebučiais.
žirneliai
13 straipsnių
Dienoms ilgėjant, šylant orams ir vis garsiau čiulbant paukščiams, gerėja ir žmonių nuotaika – pagaliau atėjo pavasaris. Nusivelkame šiltus drabužius, stengiamės atsikratyti per žiemą atsiradusių papildomų kilogramų, o siekiant šio tikslo gali padėti vaisių ir daržovių vartojimas.
Daugelis iš mūsų mėgsta mišraines su konservuotais žirneliais, o kai kurie žmonės juos vartoja ir kaip garnyrą. Atrodytų, užėjai į prekybos centrą, nusipirkai ir gamini ką tik nori, ko dar norėti – juk šiuolaikiniai gamintojai siūlo didžiulį asortimentą. Tačiau yra vienas momentas. Ne visi siūlomi p...
Ar makaronai – tai būtinai tik itališkas patiekalas? O galbūt krapų pestas, karamelizuoti burokėliai ar rūkytas varškės sūris ne ką prasčiau dera nei trinti pomidorai ar parmidžianas? Nors daugelis linkę manyti, kad lietuviai – bulvių tauta, maisto tinklaraštininkė ir kulinarinių knygų autorė Renata...
Atsibodo įprasta pilka šaltiena? Virtuvės mitų griovėjas Alfas Ivanauskas jums turi nerealų pasiūlymą – spalvinga, graži ir nepaprastai gardi! Žiūrime, įsidėmime ir gaminame.
Pas daugelį per žiemos šventes ant stalo puikuojasi ne kas kita, o balta mišrainė. Mitybos specialistė ir dietistė Vaida Kurpienė taip pat teigia, kad be jos neišsiverčia švenčių metu.
Cukinijų kepsneliai – greitai pagaminami, nebrangūs vegetariški pietūs ar vakarienė. Šiame recepte naudoti žirneliai ir kuminai, bet jūs galite dėti kitokių daržovių ir prieskonių pagal savo pomėgius.
Nauja vasariška užtepėlė jūsų sumuštiniams ar prie daržovių. Puikiai tinka su grilyje keptomis cukinijomis, pievagrybiais.