Juk pasitaiko, kad seną gerą patiekalą prisimeni visai netyčia. Vartydama naujai įsigytą knygą maisto tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ autorė Zina Bružienė prisiminė zrazus. Kadaise šis patiekalas būdavo ruošiamas kiekvienai didelei šventei. O šiandien, kaip svarsto tinklaraštininkė, juk galima jų pas...
Zrazai
5 straipsnių
Lietuvos dvaruose XIX a. pusryčių arba priešpiečių stalas buvo neįsivaizduojamas be tradicinio patiekalo – zrazų. Šis patiekalas atkeliavo dar iš Abiejų tautų respublikos laikų ir tapo vienu iš pagrindinių ir ponų mėgiamiausių patiekalų. XIX amžiaus viduryje vilnietė Wincenta Zawadzka savo receptų k...
Suktinukai, riestiniai ar zrazai. Taip buvo vadinamas patiekalas iš grybų ir duonos įdaro, apsukto jautiena. Zrazai buvo ypač populiarūs tarpukario laikotarpiu, šio patiekalo porciją valgykloje galėdavo sau leisti nusipirkti kiekvienas darbininkas. Kai kuriose kavinėse ar restoranuose ir dabar galim...
Nors lietuvių kalbos puoselėtojai žodžio „zrazai“ vartoti ir neleidžia, šį kartą negaliu paklausyti – būtent taip ir ne kitaip šis ypatingas patiekalas mūsų šeimoje vadinamas jau nuo seno. Mano močiutė juos išmoko ruošti dar iš savo mamos, kai gyveno viename Žemaitijos kaime ir tekdavo ruošti valgį ...