Itin gardi, itin sodri žuvienė. Švelnus skonis nenuvils nė vieno ragautojo. Patiekite žuvienę apibarstę smulkintais krapais.
žuvienė
49 straipsnių
Žuvienė (rus. Уха) – sriuba, tradicinis patiekalas rusų virtuvėje. Taip pat plačiai naudojama baltarusių ir ukrainiečių virtuvėse.
Ežerų krašte užaugęs, ir vasaromis Ignalinos rajone, Palūšėje sutinkamas Kostas Danilevičius žuvienę valgo nuo pat vaikystės. Nuo pat 18 metų Palūšės valtinėje dirbatis Kostas, vietinių vadinas tiesiog valtininku, prie Lūšių ežero skaičiuoja jau 31-ą vasarą. Čia Kostas ne tik ežerais plukdo, bet ir ...
Žuvis puikiai tinka ne tik kepti orkaitėje ar ant grilio, bet ir nepaprasto skonio žuvienėms virti. Be to, žuvienę namuose pasigaminti yra paprasčiau nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Svarbiausia – turėti kokybiškos žuvies ir žinoti, kaip išsivirti sultinį. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki...
Nors lietuviai dažniau renkasi mėsą, gardžiai žuvienei atsispirtų retas. Jos ruošimas atrodo gana sudėtingas, jei nesate to darę, o kad viskas būtų daug paprasčiau ir suprantamiau, atskleisime visus jos gaminimo triukus.
Vasara vadinama grilio sezonu: vos tik sušyla, oras prisipildo dūmo kvapo ir kulinarų dėmesio centre atsiduria ant grotelių keptos mėsos bei jos marinavimo receptai. Tačiau dažnas nepelnytai primiršta žuvienę – išskirtinį patiekalą, kuris kiekvieną išvyką prie ežero gali paversti išties ypatinga. Jo...
Alfas Ivanauskas parodė, kaip pasigaminti puikiąją žuvies sriubą.
Šiandien Alfas jums siūlo net tris patiekalus, ruoštus grilyje! Kai orai staiga ima ir nebelepina, iškart norisi ko nors šiltesnio ir tarsi guodžiančio. Šį kartą virtuvės šefas grilyje gamins pomidorais kvepiantį pyragą, brusketas su daržovėmis bei avokadu ir puikiąją žuvies sriubą. Susitikime kiekv...
Sovietinių laikų virtuvė išsiskyrė patiekalų, kuriuos galima greitai pagaminti, gausa. Kaip užkandžių, salotų ir sriubų pagrindas buvo naudojami žuvų konservai. Taigi, kokie iš konservų gaminami patiekalai iki šiol dar kelia nostalgiją?
Skonių ieškotojas Alfas Ivanauskas apsilankė Bernardinų parapijoje pas brolį Evaldą Darulį. Ką šiais laikais valgo kunigai? Ar dar egzistuoja šeimininkutės, kurios už juos daro valgyti? Kunigas šiandien siūlo pavasarišką ir kitokią žuvienę – nustebsite sužinoję, kokie jos ingredientai!
Receptai, kurie įkvėps sveikai maitintis: mandarinais kvepianti kalakutiena, žuvienė su lašiša ir gaiviosios avokadų salotos (12)
Naujieji metai – puikus laikas imtis seniai planuotų pokyčių. Kasmet žmonės pasižada daugybę dalykų, kurių imsis būtent pradėdami naujus metus, tačiau pasauliniai tyrimai rodo, kad vos 8 proc. apklaustųjų tuos pažadus įgyvendina. Maisto ekspertė Vilma Juodkazienė sako, kad vieną dažniausių tikslų – ...
Šeštadienį, rugsėjo 14 d., linksmai nusiteikę į šventę pakvies šventojiškiai – miestelyje bus minima Jūros diena. Jos metu Jūros gatvės pėsčiųjų alėjoje šurmuliuos renginiai, skirti pirmosios Lietuvoje Jūros dienos paminėjimui.
„Prie upės aš niekada nesijaučiu vienišas” – taip rašė E. Hemingvėjus. Prie Virvytės mes buvome trise. Nakties lietaus atgaivinta žemė tik ką atbudo. Ties upės vingiu smilko pirmųjų saulės spindulių paglostytas rūkas. Siaura dangaus mėlynės juosta pamažu plito. Rasotoje tyloje nugrimzdę medžiai dar ...
Sakoma, kiek žvejų, tiek ir žuvienių. Kiekvienas žvejys ją verda pagal savo skonį ir išmanymą. Tačiau neteko girdėti, kad kas sakytų: kiek žvejienių, tiek žuvienių. Nes koks save gerbiantis žvejys nemoka išvirti žuvienės pats? Kaip galima tokį svarbų darbą patikėti kam nors kitam, nors ir žmonai? Pa...
Molėtų rajone, Mindūnuose, esančio Ežerų žvejybos muziejaus lankytojai gali ne tik pamatyti įvairių žvejybos įrankių, susipažinti su archajine žvejyba ir sužinoti, kaip šis verslas keitėsi, bet ir, susitarę iš anksto, paskanauti Irenos Rimydienės ir Nijolės Petrauskienės verdamos žuvienės.
Molėtų rajone, Mindūnuose, esančio Ežerų žvejybos muziejaus lankytojai gali ne tik pamatyti įvairių žvejybos įrankių, susipažinti su archajine žvejyba ir sužinoti, kaip šis verslas keitėsi, bet ir, susitarę iš anksto, paskanauti Irenos Rimydienės ir Nijolės Petrauskienės verdamos žuvienės.
„Pagaliau įveikta pirmoji savaitės darbo diena. Sunkiai velki kojas namo. Galvoje vis dar tas pats „darbinis“ skruzdėlynas. Skrandis įkyriai primena apie savo poreikius. Pirmas žingsnis pro duris ir nė nepasilabinęs su antrąja puse skrieji prie puodų.“ – panašiu ritmu namo grįžta daugelis. Laimingie...
Virtuvė – tikra fantazijos karalystė. Dar geriau yra tai, kad šiais laikais viso pasaulio virtuvės pasiekiamos akimirksniu, tereikia internete surasti receptą. Aišku, labai dažnai besivaikydami naujų kulinarinių mados vėjų pamirštame dar močiučių ruoštus maistingus ir skanius patiekalus. Vienas iš j...
4 populiariausi kasdieniai žuvies patiekalų receptai: patiks net ir tiems, kurie nemėgsta žuvies (3)
Mitybos specialistai teigia, kad žuvį į savo racioną reikėtų įtraukti bent kartą per savaitę, tačiau tarp dažniausiai valgomų maisto produktų jos nebūna. Lietuvos statistikos departamento duomenimis, vienas Lietuvos gyventojas per metus suvartoja vidutiniškai 12 kg žuvies. Tai nėra daug, palyginti s...
Šilutė kartą per metus virsta tikra žuvienės meka. Tuo įsitikina kiekvienas, rugsėjo pradžioje užsukęs į tarptautinį Žuvienės virimo čempionatą. Ne išimtis ir šie metai. Rugsėjo 2 dieną Šilutės mažųjų laivų uoste jau 9 kartą marmės pilni žuvienės puodai.
Jau kelis metus iš eilės Panevėžyje vykstanti „Baltojo amūro“ šventė šiemet ir vėl iškrėtė žvejams nemalonų pokštą. Nors šventės metu geros nuotaikos netrūko, o pilni žuvienės puodai viliojo bent trumpam užsukti prie Panevėžio senvagės, amūro ir šiemet pagauti niekam nepavyko.