Norint paruošti žuvį tešloje reikia netirštos tešlos, kurioje apvoliojami žuvies gabaliukai ir po to jie apkepami. Kepinio viduje – švelni minkšta žuvis, iš išorės padengta traškia plutele. Tai šventinis patiekalas – žuvis tešloje ir ant stalo gražiai žiūrisi, ir skonis puikus.
žuvies filė
34 straipsnių
Advento pasninko ir žiemos švenčių metu lietuviai vietoje mėsos dažniau renkasi žuvį. Žinoma, ant šventinio stalo norisi patiekti nekasdieniškus, įmantresnius patiekalus, tad nieko keisto, kad kyla minčių pakeisti pabodusį žuvies receptą kažkuo nauju. Kartu su dietiste Vaida Kurpiene dalinamės švent...
Šią žuvies filė kepiau stiklinėje kepimo formoje, bet ji gali puikiai iškepti ir ant orkaitės skardos, tik prieš tai ant jos reikėtų patiesti kepimo popieriaus, kad žuvis neprisviltų. Prie žuvies galite iškepti bulvių skiltelių, išvirti bulvių košės, patiekti ryžių, virtų ar šviežių daržovių ir t.t.
Kai pietų ar vakarienės norisi čia ir dabar, puikiausia išeitis – greitai paruošiama tilapijos filė. Pagaminimas tetruks 10–15 min. ir jau turėsite patiekalą ant stalo! Paprasčiau ir būti negali. Vietoj tilapijos galite kepti bet kokią kitą baltą žuvies filė, vis viena bus labai gardu. Jei naudosite...
Iškepta žuvies filė viduje išlieka minkšta ir sultinga, o išorėje – traški ir kvapni. Traškūs bulvių griežinėliai čia taip pat labai tinka, bet jei nemėgstate keptų bulvių, tuomet rinkitės bulvių košę, ryžius, troškintas daržoves ar tiesiog šviežių daržovių salotas.
Iškepti folijoje suvyniotą žuvį ir daržoves visai nesunku, o toks patiekalas tikrai skanus. Patiekite su salotomis ir garnyru, pabarstę šviežiai supjaustytų krapų ir šiek tiek stambių druskos kristalų.
Žuvį tešloje tiekite kartu su įvairiais padažais arba kitais žuvies užkandžiais.