Žuvies ir jūros gėrybių patiekalai

94 straipsnių

Nežinant kelių esminių taisyklių, virtuvėje nesunku sugadinti bet kokį patiekalą, ką jau kalbėti apie tokį paruošimui jautrų produktą kaip žuvis. Kartais iš pirmo žvilgsnio nekalčiausi mūsų kulinariniai įpročiai gali niekais paversti medikų rekomendaciją kelis kartus per savaitę suvalgyti baltosios ...

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausi šventiniai žuvies patiekalai“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.

Kai labai skubame, dažniausiai renkamės jau paruoštą silkės filė. Tačiau ar žinojote, kad nusipirkus nedarinėtą Atlanto silkę su galva tiesiai iš statinės, jos skonis bus daug geresnis? Be to, tie baisūs pasakojimai apie tai, kaip tirpinami silkės kaulai...

„Valgykite daugiau žuvies!“ – visos kaip viena tvirtina įvairios sveikatos organizacijos. Visgi šioms rekomendacijoms kol kas paklūsta retas lietuvis, o likusieji dažniausiai atkerta: „Juk mėsa daug skaniau“. Tuo tarpu gero maisto ekspertai blankią lietuvių meilę žuviai aiškina klaidingu pirmuoju įs...