Šis receptas yra atsiųstas konkursui „Valgau be sąžinės graužimo“. Kviečiame dalyvauti ir jus!
Žuvies ir jūros gėrybių patiekalai
94 straipsnių
Dažnas laukiame stintų sezono su tikru ilgesiu. Agurkais kvepiančių žuvų jau pasigedome per žiemos šventes, o šiemet „Stintų šventė” praūžė be... stintų, tad pavasarinis tradicinių žuvų nerštas tapo paskutine galimybe ir viltimi šiemet jų paskanauti.
Žuvies kotletus geriausia gaminti iš sausos baltos žuvies: menkių, aliaskinių rudagalvių menkių, sidabrinių menkių. Kotletai sultingi ir labai skanūs.
Nežinant kelių esminių taisyklių, virtuvėje nesunku sugadinti bet kokį patiekalą, ką jau kalbėti apie tokį paruošimui jautrų produktą kaip žuvis. Kartais iš pirmo žvilgsnio nekalčiausi mūsų kulinariniai įpročiai gali niekais paversti medikų rekomendaciją kelis kartus per savaitę suvalgyti baltosios ...
Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausi šventiniai žuvies patiekalai“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.
Silkė su bulvių, krapų ir garstyčių salotomis – skandinaviškas patiekalas, tik šiame recepte skonį paįvairina karis.
Kai labai skubame, dažniausiai renkamės jau paruoštą silkės filė. Tačiau ar žinojote, kad nusipirkus nedarinėtą Atlanto silkę su galva tiesiai iš statinės, jos skonis bus daug geresnis? Be to, tie baisūs pasakojimai apie tai, kaip tirpinami silkės kaulai...
Ne paslaptis, kad savo sultingu rausvumu lašiša jau kuris laikas užkariavusi lietuvių širdis. Specialistai vienareikšmiškai pripažįsta šios žuvies naudą sveikatai. Vis dėlto ar taip pamilę lašišą, ne be reikalo pamirštame itin vertingą baltąją žuvį?
Jei mėgstate, kai daržovių yra daugiau nė silkės, tai šis receptas jums patiks.
„Apie žuvį reikia kalbėti tada, kai ji pasirodo mūsų vandenyse“,- sako „Šturmų Švyturio“ šefas Česlovas Žemaitis, virš restorano durų Užupyje keldamas septyntaškę vėliavą. Tai – ženklas, kad dabar pasirodė nėgė ir yra puiki proga paragauti šios žuvies patiekalų.
Vėl silkė pataluose ir karpis drebučiuose? O gal šiemet šventėms pagaminsite ką nors naujo?
„Valgykite daugiau žuvies!“ – visos kaip viena tvirtina įvairios sveikatos organizacijos. Visgi šioms rekomendacijoms kol kas paklūsta retas lietuvis, o likusieji dažniausiai atkerta: „Juk mėsa daug skaniau“. Tuo tarpu gero maisto ekspertai blankią lietuvių meilę žuviai aiškina klaidingu pirmuoju įs...
Gruodžio 2-ąją pačiame Vilniaus centre duris atvers baras – restoranas „Wall Street Avenue“. Keturių restoranų virtuvės (tarp jų ir „Wall Street Avenue“ virtuvės) šefas Montvydas Kazlauskas dar prieš atidarymo šventę sutiko papasakoti, ką pasiūlys lankytojams.
Lietuvoje turgus – vis dar dažnai suprantamas kaip vieta, kurioje galima tiesiog pigiau įsigyti pagrindiniais laikomų produktų – šviežios mėsos ir daržovių. Vis dėlto panašu, kad pokyčių ilgai laukti nebereikės.
Norite gyventi ilgiau? Mokslininkai pataria sportuoti, atsikratyti kenksmingų įpročių ir maitintis pagal Viduržemio jūros dietos principus (daug daržovių ir vaisių, riešutų ir riebios žuvies).