žuvies receptai

16 straipsnių

Ankščiau, kai nebūdavo šaldytuvų, norvegai menkę išdžiovindavo, o paskui atmirkydavo ir iš jos gamindavo įvairius patiekalus. Įdomu, kad džiovinta žuvis savo maistinės vertės nepraranda net 15 metų. Norvegijoje žuvį džiovinti populiaru ir šiais laikais, o iš jos ruošiami labai originalūs patiekalai.

Rolandas Kažimėkas

Pakalbėkime apie žuvienes, kurias verda prancūzai, t. y. „Bouillabaisse“ ir „Cotriade“. Kas yra „Bouillabaisse“? Tai Marselio žuvienė. Marselis – vienas didžiausių Prancūzijos miestų, Provanso ir Žydrosios pakrantės regiono sostinė, didžiausias Prancūzijos uostas ir didžiausias uostas prie Viduržemi...

Žuvienei naudojamos atliekos – galva, iš kurios būtinai išimamos žiaunos, nes jos suteikia kartumo, kaulai, uodega, pelekai. Šiai žuvienei puikiai tinka karpio mėsa ir atliekos.

Jei po šventinio maratono jaučiatės apsunkę ir planuojate mažiausiai savaitę krimsti tik salotų lapus, pateikiame jums išsigelbėjimą. Juk itin paprastai, sveikai ir be jokių riebalų žuvį galima iškepti druskoje!

Bene populiariausias būdas ruošti stintas yra apvolioti žuvis miltuose ir iškepti keptuvėje ant didelės ugnies. Taikant tokį ruošimo metodą, būtina, kad stintos būtų labai šviežios. Vis dėlto, Lietuvoje šis kepimo būdas populiarus Kalėdų sezonu. Dažniausiai artėjant pavasariui norisi kažko lengvesni...

Šventinis vaišių stalas bene kasmet išlieka toks pat. Tradiciškai Kūčių vakarienės metu karaliauja patiekalai su įvairias būdais (patalais, kailiniais ir pan.) apklota silke. Norintiems įvairovės KABLYS.lt pateikia kitonišką Jurgitos silkės su apelsinais receptą.

Nors ant kalėdinio stalo dažniausiai patiekiamas milžiniškas kalakutas, kitas dažnas šventinių pietų pagrindinis patiekalas yra įdarytas karpis. Šį kartą KABLYS.lt dalijasi skaitytojo Evaldo atsiųstu karpio receptu, kuris skoniu turėtų nustebinti ne vieną.