Vasara pamažu eina į pabaigą, tačiau grilio sezonas dar nesibaigia. Griliuose lietuviai aktyviai gamina ir rudenėjant, be to, vis dažniau leidžiasi ir į įvairiausias kulinarines keliones bei eksperimentuoja su receptais.
Žuvis ir jūros gėrybės
86 straipsnių
Vaikystėje mintis, kad reikia valgyti žuvį, mane gąsdino. Žuvis būdavo keisto kvapo. Ji būdavo sugauta vandenyne, kuris vaikui iš Ohajo valstijos atrodė nepažįstamas ir įtartinos prigimties – man jis siejosi Naujuoju Džersiu, arba kitaip tariant, svetimu pasauliu.
Ši žuvytė mums labai patiko. Labai skanus, nors ir paprastas padažas čia puikiai tiko.
Labai vasariškas, spalvingas ir sveikas žuvies patiekalas papildys Jūsų vasaros meniu.
Šias salotas gaminau iš likučių nuo vakarienės ir jos tikrai neprastos gavosi.
Jei norite pasigaminti sočias salotas, naudokit avokadą, lašišą arba kitus riebius produktus – sotumas jausis žymiai ilgiau.
Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Liucijai ir laukiame jūsų receptų.
Lašiša likusi nuo vakar pietų, kaip ir bulvės. Pridėjus dar keletą ingredientų, gauname puikias salotas pietums.
Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Liucijai ir laukiame jūsų receptų.
Turėtų būti čeburekai, bet man liežuvis neapsiverčia jų taip vadinti, nes įdarui naudojau ne mėsą, o žuvį.
Lašišą valgyti kasdien greitai pabostų, be to, ir nerekomenduojama. Kartais – skanu ir greita pagaminti, nereikia nei didelių mokslų, nei išmanymo. Pakanka išsirinkti, kokio skonio ji turėtų būti, ir 12-ai minučių pasiųsti į orkaitę. Per tiek laiko vos spėsite garnyrą pasiruošti ir stalą padengti.
Šią silkę gaminau šiaip be progos, bet galiu pasakyti, kad puikiai tiktų ir vaišių stalui.
Siūlome pamatyti, kaip gaminamas tradicinis portugališkas troškinys kataplana. Jūros gėrybės, daržovės, čiorisas ir ryškiausios spalvos – vienoje lėkštėje.
Vėl silkė pataluose ir karpis drebučiuose? O gal šiemet šventėms pagaminsite ką nors naujo?
Lapkričio 24–27 dienomis Lietuvoje vykusio antrojo Austrių festivalio organizatoriai įsitikino, kad šalyje jaučiamas stiprus tokio tipo pramogų stygius – prie festivalio prisijungę net 39 restoranai iš trijų didžiųjų šalies miestų ištuštino visas turėtas austrių atsargas, o pirmą kartą organizuotame...
Ragaudami gurmaniškus skanėstus dažnai net nesusimąstome, kokį kelią produktui tenka nueiti, kad jis pavirstų gundančiu patiekalu. Štai kad ir austrės. Ar žinojote, kad jos auginamos trejus metus, per tą laiką bent tris kartus rankomis perrenkamos, o paskui dar pusmetį brandinamos, kad įgytų tikrąjį...