žvėriena

12 straipsnių

Rūtelė Foktienė

Žvėriena – tai labai vertinga, natūrali ir organizmui naudinga mėsa. Kodėl žvėrienos dažniau turėtų valgyti vaikai ir nusilpę asmenys? Kodėl ant mūsų stalo dažniau turėtų atsirasti briedienos, stirnienos ar šernienos? Pakalbėkime apie žvėrieną šiek tiek plačiau – pristatome net 6 naudingas jos savyb...

Salomėja Pranaitienė, LRT televizijos naujienų tarnyba

Lietuvoje žvėrienos vartojimo rinka palyginti su Vakarų Europos šalimis yra menka. Nors veikia 5 įmonės, turinčios leidimus tvarkyti žvėrieną, ja didieji prekybos centrai neprekiauja. Trys ketvirtadaliai pagamintos žvėrienos eksportuojama.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad laikinai sustabdyta žvėrienos perdirbimo įmonės „Viltlit“ veikla (Molainių km., Panevėžio rajonas). Neplanuotą patikrinimą Panevėžio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai pradėjo pagal nuolatinę veterinarinę priežiūrą įmo...