Pikniką rengianti nevyriausybinė organizacija „Gyvi gali“ atskleidžia, jog pievoje šalia Vingio parko tilto visą dieną bus kepamos picos, partneriai vaišins „Garden Gourmet“ augaliniais patiekalais bei kitais užkandžiais ir augaliniais desertais.

Augalinis piknikas

„Tikime, kad jei kuo daugiau žmonių vartos augalinės kilmės produktus, tuo daugiau padėsime ir sau patiems, ir gamtai. Daugiau nei 2-jus metus Baltijos šalyse esantis prekinis ženklas „Garden Gourmet“, siūlo skanius, patogius ir lengvai pagaminamus produktus, padėsiančius bent kartais iškeisti mėsiškus patiekalus į augalinius“, – sako šio prekinio ženklo ambasadorė Vilma Kapočienė.

Vilma Kapočienė

„Augalinių patiekalų įvairovė kur kas platesnė nei daržovių sriuba ar salotų dubenėlis. Augalinė gali būti ir daugelio pamėgta pica, šventinis tortas ar sotūs pikniko užkandžiai. Norime suteikti progą žmonėms patirti visą skonių spektrą“, – priduria organizacijos „Gyvi gali“ vadovė Meda Šermukšnė.

Meda Šermukšnė

Proga ne tik paragauti, bet ir pažinti augalinę mitybą plačiau

Ne paslaptis, jog augaliniai produktai gali būti naudingi sveikatai, o kartu prisidėti ir prie aplinkosauginių ar etinių problemų sprendimo. Pikniko metu svečiai turės galimybę pasiklausyti diskusijų šiomis temomis.

Augalinis piknikas

Apie netikėtus augalinės temos atgarsius kultūrinėje plotmėje diskutuos menininkai: Agnė Gintalaitė, Mantas Meškerys bei Šarūnas Zenkevičius. Vėliau mikrofoną perims ekonomikos ir inovacijų ministrės patarėja Grėtė Lelė bei Žaliųjų partijos lyderė Ieva Budraitė, narpliodamos augalinio maisto populiarinimo svarbą globaliu ir nacionaliniu lygmeniu.

„Į savo racioną įtraukdami daugiau augalinio maisto skatiname svarbius pokyčius ne tik savo šalyje, bet ir visame pasaulyje. Piknike vyksiančios diskusijos – gera proga įsikvėpti asmeniškai prisidėti prie šių pokyčių“, – mintimis dalinasi M. Šermukšnė.

Augalinis piknikas

Piknike laukiami visi – veiklos netrūks net ir mažiausiems

12 val. startuosiantis renginys prasidės atvira Mai Ram jogos pamoka, kurią vėliau seks minėtosios diskusijos. Paraleliai, pikniko svečiai galės skanauti augalinių picų bei kitų nemokamų užkandžių, o fone skambės jauki „Ramu Records“ muzikos selekcija.

Augalinis piknikas

Organizatoriai ragina į pikniką ateiti ne vieniems – pasikviesti draugų, atsivesti keturkojus augintinius ir, žinoma, vaikus. Mažųjų laukia ypatinga programa: aitvarų dirbtuvės, muilo burbulų pūtimas, veidelių paišymas ir kitos pramogos.Detali renginio programa – organizatorių apraše.