SMK Aukštoji mokykla akademinėje veikloje remdamasi patyriminio mokymosi metodika pastebi, kad neretai dar savęs neatradę stojantieji studijų metais geba atrakinti savo talentus ir savo potencialą išnaudoti tinkamai. Šiuolaikinėje ir tarptautinėje bendruomenėje studentai ne tik semiasi žinių perspektyviose ir rinkos poreikius atliepiančiose studijose, bet ir auga bei tobulėja kaip asmenybės.

„SMK tiki, kad jei mokykloje moksleivis nedemonstravo aukštų akademinių rezultatų, ar jo egzaminų rezultatai yra kiek žemesni, tai dar nereiškia, kad jis negali žengti aukštojo mokslo keliu. Dažnai pastebime, kad atėję studijuoti į palaikančią bendruomenę, kurioje dėstytojai, administracija geba kiekviename įžvelgti potencialą, studentai parodo stebinančius rezultatus, atranda save ir pradeda tikėti savo gebėjimais. Pasirinkę studijuoti perspektyvias studijas jie įgyja reikiamas kompetencijas ir dar studijų metais pradeda dirbti savo išsvajotoje karjeros kryptyje“, – sako SMK direktorė Viktorija Palubinskienė ir kviečia vis dar nežinančius, kur studijuoti ar nesulaukusius kvietimo, rinktis bakalauro nuolatines, bakalauro sesijines nuotoliniu būdu ar profesinio mokymo studijas didžiausioje Lietuvoje privačioje aukštojoje mokykloje.

SMK Aukštosios mokyklos studentai

Pasikeitus stojimo reikalavimams – išimtys

Į SMK Aukštąją mokyklą atskiruoju priėmimu vis dar gali stoti ir rinktis bakalauro studijas asmenys, turintys išlaikę privalomus tris valstybinius brandos egzaminus. Abiturientai, kurie turi išlaikę tris valstybinius egzaminus, SMK gali rinktis bakalauro studijas ir įgyti aukštojo mokslo diplomą informatikos, menų, socialinių mokslų, sveikatos, teisės, verslo ir viešosios vadybos kryptyse.

Tiesa, yra ir išimčių! Svarbu paminėti, kad šie trijų valstybinių egzaminų reikalavimai nėra taikomi tiems, kurie mokyklą baigė ankstesniais metais, taip pat asmenims, įgijusiems vidurinį išsilavinimą užsienyje. O tiems, kas renkasi menų studijas, taikomas reikalavimas – būti išlaikius tik du valstybinius egzaminus ir aukštojoje mokykloje laikomas stojamasis egzaminas.

Neturintiems trijų egzaminų ar norintiems persikvalifikuoti

SMK reaguodama į šių metų aukštojo mokslo sistemos pokyčius, kviečia rinktis ne tik bakalauro studijas, bet ir profesinį mokymąsi, kuris skirtas norintiems įgyti kvalifikaciją ar tam tikram darbui, funkcijai atlikti reikalingą kompetenciją. Į profesinį mokymą priimami stojantieji turintys ne žemesnį kaip vidurinį išsilavinimą, turi arba neturi išlaikę privalomų valstybinių egzaminų.

Studijos taupantiems laiką – nuotolinių studijų galimybės

SMK pasižymi lanksčiu požiūriu ir siūlo studijas tiems asmenims, kurie taupo laiką – dirbantiems, besirūpinantiems šeima bei turintiems kitų veiklų. SMK Aukštoji mokykla kviečia rinktis sesijines studijas, vykdomas nuotoliniu būdu vieną savaitę per mėnesį. Šias studijas stojantieji renkasi vis dažniau, vertindami galimybę mokytis nuotoliu. Sesijines studijas vis dar galima rinktis ir pildyti prašymą iki rugsėjo 23 d. ČIA.

Nors pagrindinis priėmimas jau praėjo, SMK Aukštoji mokykla kviečia dar neįstojusius rinktis tarp populiariausių ir paklausiausių studijų programų. Jei vis dar aplanko abejonės dėl studijų kelio, galima registruotis konsultacijai ČIA.