„Atnaujintos parduotuvės proga norėjome padaryti staigmeną mūsų pirkėjams. Atidarymo šventei „Meistro kokybės“ technologai suvienijo jėgas kartu su mūsų partnere Beata Nicholson ir priėmė nelengvą iššūkį – sukurti naujas dvejas salotas. Taip parduotuvės atidarymo dieną šviežio maisto asortimentą papildė avinžirnių salotos su sezamų padažu ir žaliosios salotos su krapesto padažu. Išskirtinę galimybę pirmieji jų paragauti turėjo klaipėdiečiai ir miesto svečiai, o pastebėję, kokio populiarumo jos sulaukė, nusprendėme, kad šios turi atsidurti ir nuolatiniame didžiausių tinklo parduotuvių asortimente“, – kalba Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė, „Maximos“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė.

Prekybos tinklo „Maxima“ duomenimis, pagal B. Nicholson receptus sukurtos žaliosios salotos su krapesto padažu buvo pačios perkamiausios šioje produktų kategorijoje – jų parduota 30 proc. daugiau nei visų laikų populiariausios „Lietuviškos mišrainės“ ir dvigubai daugiau nei „Cezario“ salotų, o sočiosios avinžirnių salotos su sezamų padažu atidarymo savaitgalį buvo trečios perkamiausios.

Paslaptingasis krapesto nurungęs majonezą

„Maximos“ atstovė pastebi, kad pirkėjus labiausiai žavėjo daugeliui negirdėtas krapesto padažas. „Buvo akivaizdu, kad net prisiekę mišrainių su majonezu mėgėjai įvertino sveikesnes naujienas ir kitokius skonių derinius“, – priduria ji.

Pati B. Nicholson, kalbėdama apie specialiai atnaujintos parduotuvės atidarymui sukurtas salotas, pasakoja turėjusi daugybę idėjų, tačiau pirmiausiai galvojo apie tai, ką pati mielai pirktų.

Beata Nicholson

„Norėjau, kad salotos būtų ir maistingos, ir nebrangios. Tad mano didysis superherojus yra kopūstas – toks saldus, toks skanus, toks mums naudingas. Jam į palydą pasirinkau brokolį – tikrą žvaigždę skonio ir grožio prasme, taip pat saliero gumbą, kuris yra, turbūt, pati aromatingiausia šakninė daržovė. O viską sujungia krapesto – tai krapų, riešutų ir sūrio padažas, kurį esu įsimylėjusi jau ne vienerius metus. Tai tarsi garsiojo pesto padažo giminaitis – tik su krapais, o ne bazilikais. Kai testavome salotas, šios iš karto tapo visų favoritėmis!“ – žaliąsias salotas su krapesto padažu pristato B. Nicholson.

Ilgaamžiškumą puoselėjančios salotos

Antrasis B. Nicholson ir „Meistro kokybės“ technologų kūrinys – avinžirnių salotos su sezamų padažu – tobulai tinka ir pietums, ir lengvai vakarienei, mat yra gausios baltymų ir džiuginančios spalvomis: čia susipina fetos sūrio, ankštinių daržovių, keptų marinuotų paprikų ir išskirtinio sezamų padažo skoniai.

„Mes, lietuviai, tikrai per mažai valgome ankštinių daržovių, o jos griežia pirmu smuiku sveikiausiose dietose, juos kasdien valgo pasaulio ilgaamžiai. Kuo dažniau įprasime valgyti šias daržoves – tuo geriau jausimės. Svarbu tik išmokti šį augalinį maistą skaniai ruošti ir dar skaniau suvalgyti. Norėjau, kad mano avinžirnių salotos būtų skanios, ryškios ir sukurtos Viduržiemio jūros dietai būdingu mitybos stiliumi“, – pasakoja B. Nicholson.

Atidarymo dienomis pati dirbusi salotų skyriuje B. Nicholson teigia pastebėjusi, kad žaliosios salotos su krapesto padažu labiau tiko ir patiko šeimoms, kurios salotas rinkosi kaip garnyrą prie pagrindinių patiekalų, o avinžirnių salotas su sezamų padažu dažniau rinkosi moterys kaip savarankišką patiekalą pietums ar vakarienei.

Tikisi, kad salotos patiks ir kitų miestų pirkėjams

Be to, I. Trakimaitė-Šeškuvienė priduria, kad klaipėdiečių jau pripažintų B. Nicholson salotų nuo šiol galima įsigyti paruošto valgyti maisto vitrinose visose Lietuvos trijų „X“ „Maxima“ parduotuvėse – rugsėjo 19 dieną jos buvo įtrauktos į nuolatinį asortimentą.

„Kiekvienam receptų kūrėjui tai – komplimentas ir džiaugsmas, kai jo receptas gyvena ir džiugina žmones. Ir pati tikrai pirksiu šias salotas „Maximoje“, nes ypač smagu, kai už tave nulupa salierą ir sutarkuoja gražiais šiaudeliais – juk kartais reikia laiko ir kitiems dalykams. Ypatingai džiaugiuosi, kad šių salotų kaina – prieinama, todėl tikiuosi, kad jos patiks pirkėjams ir kituose miestuose“, – sako B. Nicholson.