Turite namuose duonos, kuri ėmė džiūti? Šiukštu neišmeskite jos – vos per kelias minutes galite duoną atšviežinti, o jei ir nepavyks to padaryti, pasiūlysime net kelis būdus, kaip dar galima ją panaudoti. Rezultatai, pažadame, nenuvils.
salotos
726 straipsnių

Salotos – šaltasis užkandis, kurio pagrindą sudaro įvairios smulkintos daržovės arba vaisiai.
Agurkų salotų receptas: Fausta Marija Leščiauskaitė pasidalijo vienu mėgstamiausių receptų: šias agurkų salotas netrukus pamėgsite ir jūs
Pavasariui įsibėgėjant, salotos jau kone kasdien atsiduria ant stalo. Jos toli gražu neturi būti nuobodžios – net ir paprasčiausią salotų, daržovių derinį pagyvins išraiškingas, bet nebrangus padažas su apelsinais. „Iki“ kulinarijos šefė Jolita Tamoševičienė pasakoja, kad šio citrusinio, aromatingo ...
Į laidą “Šeimų virtuvė“ atvykęs žinomas Lietuvos iliuzionistas Mantas Žmuidinavičius-Wizard Mantas juokaudamas pasidžiaugė, kad galės filmuotis vilkėdamas marškinėlius trumpomis rankovėmis. „Dažnai žmonėms atrodo, kad ilgos rankovės reikalingos tam, kad ten galėčiau kažką paslėpti“, – juokiasi magas...
Riebus katinas: nors Marijampolėje stalo vanduo buvo nemokamas, salotos ir pica gerokai nustebino (2)
Anksčiau maitinimo įstaigos pagrindinį dėmesį buvo sutelkusios į maisto gamybą. Rašydamas anksčiau, turiu galvoje laiką prieš gerus 30 metų. Patiekalų pavadinimai buvo paprasti. Kai kurie išlikę iki šių laikų, kaip pavyzdį paminėsiu kepsnį – „Astra“.
Bene didžiausiame Lietuvos lauke auginamų salotų ūkyje, įsikūrusiame Raseinių rajone, pilnu tempu vyksta daigų sodinimo darbai, o maždaug gegužės viduryje jau turėtų būti imamas pirmasis salotų derlius. Šiame ūkyje užauga beveik trys derliai, o produkcija parduodama ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoj...
„Šeimų virtuvėje“ apsilankiusi žinoma tekstų rašytoja, laidų vedėja ir gastronomijos mylėtoja Fausta Marija Leščiauskaitė pakvietė pasimėgauti Azijos skoniais – laidos žiūrovams parodė, kaip pasigaminti paprastas, bet labai mėgstamas azijietiškas agurkų salotas.
Naujiena „Maximoje“ – Beatos Nicholson salotos: savo populiarumu nurungė net lietuvišką mišrainę (1)
Specialiai Klaipėdos „Akropolio“ atnaujintos „Maximos“ atidarymui sukurtos kulinarinių knygų autorės, receptų kūrėjos ir lietuviško prekybos tinklo partnerės Beatos Nicholson salotos uostamiestyje tapo tikru bestseleriu – savo populiarumu jos nurungė net visų laikų perkamiausią „Lietuvišką mišrainę“...
Rugsėjį sodininkai daugiausia dėmesio skiria derliaus nuėmimui ir konservavimui, tačiau tai nereiškia, kad nauji sodinukai nėra aktualūs.
Susiruošėte į gamtą ir norite greitai ir lengvai paruošiamo patiekalo puikiam laikui gryname ore? Sultingos ir gardžios vištienos blauzdelės – vienas geriausių pasirinkimų.
Gardžios ir sočios – tokios yra graikiškos salotos. Pagaminsite vos per 5 minutes. Paruoštas graikiškos salotas pagardinkite fetos sūriu.
Socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalinta panašiomis nuotraukomis ir įrašais, kuriuose matyti nitratų matuoklio užfiksuoti rezultatai. Nuotraukoje matyti, kad leistina nitratų norma siekia 60 mg NO3/kg, o pamatavus nitratų kiekį arbūze, aparatas rodė daugiau nei 800 mg NO3/kg.
Bene garsiausios pasaulyje Cezario salotos turi rimtą konkurentą – gardintos traškia šonine, patiektos su burnoje tiesiog tirpstančia sultinga vištiena, sviestine tekstūra gomurį džiuginančiais avokadais ir kitais ne mažiau puikiais ingredientais, Cobbo salotos neabejotinai yra viena ryškiausių šios...
Cezaro salotos niekada nepabosta. Pasigaminkite jų – tai sveika, sotu ir maistinga. Gaminant cezario salotos itin svarbus padažas.
Vieno tinklalapio autorius įvardijo poras augalų, kuriuos naudinga sodinti šalia vienas kito.
Jeigu norite greito, maistingo ir labai skanaus patiekalo – gaminkite krevečių salotas su avokadu. Jas paruošti galima vos per 10 minučių, be to, jos itin skanu valgyti su žalumynais, daržovėmis ir vaisiais. Gaivios krevečių salotos su avokadu – puikus patiekalas tiek vėsią, tiek karštą dieną.
Vilniaus turgeliuose jau galima aptikti pirmojo lietuviško derliaus vaisių – daugiausia žalumynų, tačiau atsiranda ir braškių. Prekeiviai sako, kad žmones labai domina lietuviška produkcija, skuba ieškoti visko, kas auginama vietoje, tačiau kainos kol kas kandžiojasi. Savo ruožtu ekspertai atkreipia...
Į ryšulėlius surišti ir parduotuvių lentynose išrikiuoti šviežio derliaus smidrai pirkėjus vilioja iš tolo – šią pavasario daržovę drąsiai dėkite į pirkinių krepšelį, mat jie labai vertingi, o skirtingais būdais paruošti, džiugina ir skonių įvairove.
Salotos su lašiša visada pasiteisina. Jei laukiate svečių, galite būti garantuotas, kad retas kas jų atsisakys. Juolab, kad salotos su lašiša teigiamai veikia sveikatą. Tokios salotos su lašiša papuoš ir šventinį stalą.
Šias avinžirnių salotas ruošiame, kai nėra laiko, o norisi gaivaus, lengvo ir gardaus patiekalo. Pusryčiams ar vakarienei jis labai tinka. Avinžirnius salotoms galima išsivirti ir patiems.
Itin turtingo skonio šios smidrų salotos. Su mocarela ir parmos kumpiu bei ypatingu padažu – jos patiks net išrankiausiam ragautojui. Smidrų salotas tikrai tinka ragauti vienas.