„Aš labai mėgstu skaniai valgyti, bet nemėgstu ilgai gaminti, – pristatydama receptą prisipažino ji. – Todėl šiandien gaminsime itin paprastas Azijos stiliaus agurkų salotas. Jas galima valgyti arba vienas, arba kaip garnyrą.“
Reikės:
ilgavaisių agurkų
skrudintų sezamų aliejaus
aitriųjų paprikų dribsnių
sojos padažo
rudojo cukraus
sezamų sėklų
ryžių acto
Gaminimas:
Nupjauname agurkams galiukus ir įrėmę peilio geležtę daržovę „išdaužome“ – taip agurkai pasidaro labiau vandeningi.
Supjaustome agurkus vieno kąsnio gabaliukais.
Nulupame česnaką ir įspaudžiame į salotas kelias skilteles.
Padruskiname.
Pilame sojos padažo, išmaišome.
Įberiame šiek tiek cukraus.
Kam patinka aštriau – patiks į salotas įberti čili dribsnių.
Taip pat įpilame šiek tiek skrudintų sezamų aliejaus.
Galiausiai – ryžių acto. Viską išmaišome.
Skaniausia šias salotas valgyti po kelių valandų.
Viso pokalbio su F. M. Leščiauskaite kviečiame pasiklausyti laidos „Šeimų virtuvė“ įraše. Laidą žiūrėkite antradieniais, 20:00 val., per „Delfi TV“ ir bet kuriuo metu portale „Delfi“.