„Aš labai mėgstu skaniai valgyti, bet nemėgstu ilgai gaminti, – pristatydama receptą prisipažino ji. – Todėl šiandien gaminsime itin paprastas Azijos stiliaus agurkų salotas. Jas galima valgyti arba vienas, arba kaip garnyrą.“

Reikės:

Susiję straipsniai

ilgavaisių agurkų

skrudintų sezamų aliejaus

aitriųjų paprikų dribsnių

sojos padažo

rudojo cukraus

sezamų sėklų

ryžių acto

Gaminimas:

  • Nupjauname agurkams galiukus ir įrėmę peilio geležtę daržovę „išdaužome“ – taip agurkai pasidaro labiau vandeningi.

  • Supjaustome agurkus vieno kąsnio gabaliukais.

  • Nulupame česnaką ir įspaudžiame į salotas kelias skilteles.

  • Padruskiname.

  • Pilame sojos padažo, išmaišome.

  • Įberiame šiek tiek cukraus.

  • Kam patinka aštriau – patiks į salotas įberti čili dribsnių.

  • Taip pat įpilame šiek tiek skrudintų sezamų aliejaus.

  • Galiausiai – ryžių acto. Viską išmaišome.

  • Skaniausia šias salotas valgyti po kelių valandų.

Viso pokalbio su F. M. Leščiauskaite kviečiame pasiklausyti laidos „Šeimų virtuvė“ įraše. Laidą žiūrėkite antradieniais, 20:00 val., per „Delfi TV“ ir bet kuriuo metu portale „Delfi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją
Pažymėti
Dalintis
Nuomonės