O apsilankęs laidoje „Šeimų virtuvė“ jis meistriškai paruošė izraelietišką kiaušinienę – šakšuką.
Reikės:
4 kiaušinių
400 g konservuotų pomidorų
1 didelio svogūno
1 raudonosios paprikos
3–4 skiltelių česnako
1 šaukštelio pomidorų pastos
1 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
1 šaukštelio malto kumino
pagal skonį maltų aitriųjų paprikų
saujelės šviežių petražolių arba kalendros
fetos sūrio
Gaminame:
Susmulkiname svogūną ir apkepiname keptuvėje su įkaitintu aliejumi.
Į tą pačią keptuvę įberiame prieskonių – maltos paprikos ir kumino. Anot šefo, labai svarbu, kad prieskoniai pakeptų, mat tuomet jie išleidžia intensyvesnį skonį.
Stambesniais gabaliukais supjaustome paprikas, jas taip pat dedame į keptuvę prie svogūnų.
Čia pat suverčiame konservuotus pomidorus. Toliau kepame vis pamaišydami.
Į keptuvę sudedame ir susmulkintus česnakus.
Tuomet įdedame pomidorų pastos. Ir viską troškiname nepamiršdami pamaišyti.
Galiausiai įmušame kiaušinius. Trumpai juos pakepame atviroje keptuvėje, kad apkeptų apačia, o tada keptuvę uždengiame dangčiu, kad baigtų kepti ir kiaušinių viršus. Svarbiausia – neperkepti.
Keptuvę nukėlę nuo ugnies ant kiaušinienės patrupiname fetos ir pagardiname žalumynais.
Skanaus!
Viso pokalbio su V. Blauzdavičiumi kviečiame pasiklausyti laidos „Šeimų virtuvė“ įraše.
Laidą žiūrėkite antradieniais, 20:00 val., per „Delfi TV“ ir visada portale „Delfi“.