O apsilankęs laidoje „Šeimų virtuvė“ jis meistriškai paruošė izraelietišką kiaušinienę – šakšuką.

Reikės:

Susiję straipsniai

4 kiaušinių

400 g konservuotų pomidorų

1 didelio svogūno

1 raudonosios paprikos

3–4 skiltelių česnako

1 šaukštelio pomidorų pastos

1 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių

1 šaukštelio malto kumino

pagal skonį maltų aitriųjų paprikų

saujelės šviežių petražolių arba kalendros

fetos sūrio

Gaminame:

  1. Susmulkiname svogūną ir apkepiname keptuvėje su įkaitintu aliejumi.

  2. Į tą pačią keptuvę įberiame prieskonių – maltos paprikos ir kumino. Anot šefo, labai svarbu, kad prieskoniai pakeptų, mat tuomet jie išleidžia intensyvesnį skonį.

  1. Stambesniais gabaliukais supjaustome paprikas, jas taip pat dedame į keptuvę prie svogūnų.

  1. Čia pat suverčiame konservuotus pomidorus. Toliau kepame vis pamaišydami.

  1. Į keptuvę sudedame ir susmulkintus česnakus.

  1. Tuomet įdedame pomidorų pastos. Ir viską troškiname nepamiršdami pamaišyti.

  1. Galiausiai įmušame kiaušinius. Trumpai juos pakepame atviroje keptuvėje, kad apkeptų apačia, o tada keptuvę uždengiame dangčiu, kad baigtų kepti ir kiaušinių viršus. Svarbiausia – neperkepti.

  1. Keptuvę nukėlę nuo ugnies ant kiaušinienės patrupiname fetos ir pagardiname žalumynais.

Skanaus!

Viso pokalbio su V. Blauzdavičiumi kviečiame pasiklausyti laidos „Šeimų virtuvė“ įraše.

Laidą žiūrėkite antradieniais, 20:00 val., per „Delfi TV“ ir visada portale „Delfi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)
Rekomenduojame
Pažymėti
Dalintis
Nuomonės