„World Beer Awards 2024“ apdovanojimų ekspertai aukso medalius lagerių kategorijoje skyrė „Gubernijos“ „Ekstra“ lageriui ir „German Pils“ pilsneriui. Be to, abu šie alūs savo kategorijoje buvo pripažinti ir geriausiais Lietuvoje.

Sidabro medaliais vieno didžiausių alaus konkursų pasaulyje buvo įvertintas „Tamsusis Elis“ ir nealkoholinis „Ekstra“ lageris. „Tamsiojo Elio“ skonį ir aromatą formuoja kruopščiai atrinktos mielės, suteikiančios jam subtilų vaisių ir medaus aromatą bei turtingą salstelėjusį skonį.

Gubernijos produkcija

„Šie prestižiniai apdovanojimai patvirtina, kad žengiame teisingu keliu ir įpareigoja nesustoti bei toliau eksperimentuoti kuriant kokybiškus produktus, vertinamus tiek gėrimų mėgėjų, tiek skonio profesionalų. Ypač džiaugiamės mūsų asortimento naujienos – „German Pils“ pilsnerio – gautu įvertinimu. Tai yra įrodymas, kad kuriame aukščiausios kokybės gėrimus, kuriuos ekspertai išskiria tarp kitų pasaulio aludarių gaminių“, – pažymi Mindaugas Bistrickas, „Gubernijos“ gamybos direktorius.

Gubernijos produkcija

Komisijoje – aukščiausio lygio profesionalai

„World Beer Awards“ konkursą rengia didžiausia gėrimų profesionalus vienijanti interneto platforma thedrinksreport.com, o aukščiausių įvertinimų jame sulaukę gėrimai savo kategorijose tradiciškai laikomi geriausias pasaulyje.

Savo produktus šiems apdovanojimams pristato alaus gamybos bendrovės iš viso pasaulio, o juos vertina žymiausi gėrimų degustatoriai, alaus pramonės profesionalai, prekybininkai, žurnalistai ir alaus somelje.

2024-ųjų konkurso komisijos, kurią sudarė beveik 40 narių, pirmininku buvo žinomas rašytojas ir žurnalistas Pete‘as Brownas, kurio specializacija – maistas ir gėrimai, ypač alus ir sidras. Jis rašo laikraščiams ir žurnalams visame pasaulyje ir yra nuolatinis BBC radijo stoties „Radio 4“ maisto temoms skirtos programos dalyvis.

2009 m., 2012 m. ir 2016 m. P. Brownas buvo pripažintas geriausiu alaus apžvalgininku Didžiojoje Britanijoje.

Gubernijos produkcija

„Tokio lygio profesionalų pripažinimas yra įvertinimas visai „Gubernijos“ komandai, kasdien kuriančiai, eksperimentuojančiai ir siekiančiai vartotojams pristatyti aukščiausios kokybės ir geriausio skonio gėrimus, užimančius reikšmingą vietą ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio alaus žemėlapyje. Neabejojame, kad tai prisideda ir prie mūsų šalies, bei Šiaulių vardo garsinimo“, – sako „Gubernijos“ gamybos direktorius M. Bistrickas.

Aukso medaliu įvertintas šviesusis „Ekstra“ lageris – „Gubernijos“ flagmanas, išsiskiriantis subalansuotu ir lengvu skoniu, kuriame dera „Saphir“ apynių kartumas ir salyklo saldumas. Visos šio alaus geriausios savybės išlaikytos ir sidabro medalį pelniusioje nealkoholinėje „Ekstra“ versijoje.

Tuo metu „Gubernijos“ naujiena – klasikinis vokiško stiliaus „German Pils“ pilsneris – pasižymi subtiliu „Herkules“ apynių kartumu ir subtiliu „Saphir“ ir „Saaz“ žolelių aromatu.

Gubernijos produkcija

Jau ne pirmą „World Beer Awards“ įvertinimą gaunantis „Gubernijos“ nealkoholinis „Tamsusis Elis“ – pirmasis toks produktas Lietuvoje, pasižymintis grynu ir sodriu skoniu, kuriam subalansuotą kartumą suteikia „Herkules“ ir „Saaz“ apyniai. Trijų salyklų mišinys sukuria salsvą karamelės ir džiovintų vaisių aromatą.

„Gubernijos“ alaus daryklą valdo įmonių grupei „MV GROUP“ priklausanti bendrovė „MV GROUP Production“.