Mokys to, ko nerasite vadovėliuose

„Pernai mūsų projektas sulaukė išskirtinio mokyklų dėmesio, visų aplankyti ir nespėjome, tad šiais metais „Allianz Lietuva“ ir Lietuvos paralimpinio komiteto inicijuoto projekto „Negalią keičia supergalia“ tikslas projektą išplėsti į dar daugiau šalies mokyklų, suteikiant galimybę jaunimui ir pedagogams iš pirmų lūpų sužinoti daugiau apie pilnavertį ir sėkmingą gyvenimą su negalia, socialinę atsakomybę. Norime padovanoti jaunajai kartai tai, ko jie neras vadovėliuose, išskirtinę patirtį, emociją, žinias iš pirmų lūpų, iš tų sportininkų, kurie negalią pavertė savo stiprybe ir nuolat pasiekia sportinių aukštumų, dalijasi praktiniais patarimais, kaip kovoti su stresu, nežinomybe, kaip užsibrėžti tikslo ir jo sistemingai siekti“, – trumpai projekto idėją pristato „Allianz Lietuva“ generalinė direktorė Asta Grabinskė.

Projekto ambasadoriais jau antrus metus iš eilės yra „Allianz Lietuva“ remiami ir šiuo metu Paryžiaus paralimpinėms žaidynėms besiruošiantys sportininkai: plaukikas Edgaras Matakas, šaulė Raimeda Bučinskytė ir disko metikė Oksana Dobravolskaja. E. Matakas paralimpinėse žaidynėse dalyvaus trečiąjį kartą, O. Dobrovolskajai tai bus antrosios paralimpinės žaidynės, o R. Bučinskytės laukia debiutas – tai bus pirmasis jos pasirodymas didžiausiame ir svarbiausiame žmonių su negalia sporto renginyje pasaulyje. 

Jau aplankė beveik 20 šalies mokyklų

Praėjusiais metais projekto ambasadoriai aplankė 17 šalies mokyklų, skaitė paskaitas jaunimui apie paralimpinį sportą, dalijosi asmenine patirtimi įveikiant negalios iššūkius, kartu samprotavo, kaip kiekvienas iš mūsų galime atskleisti savo supergalias.

„Allianz Lietuva“ remiamo projekto ambasadorių klausėsi daugiau nei 1200 mokinių. Kartu jie išbandė įvairius sportus, suprato, kaip svarbu, kad mūsų visuomenė būtų įtrauki kiekvienam.  Paskaitas išklausė ir dešimtys mokytojų, su kuriais sportininkai kalbėjosi ir apie tai, kaip įtraukti kiekvieną vaiką į pamokas, kad nebūtų vaikų su negalia „atsarginių suolo“.

„Kartu kuriame tikrą pokytį visuomenėje. Drauge, bendraudami su mūsų jaunąja karta, skiepydami jaunimui tikrąsias vertybes, su „Allianz Lietuva“ padedame atsiskleisti stiprioms ir empatiškoms asmenybėms, kurios yra mūsų ateities visuomenės pagrindas. Kartu su mūsų atletais, būdamas mokyklose, matau ir neabejoju, kad ta ateitis yra šviesi“, – tikina Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius.

Didžiulis draudimo grupės ir Lietuvoje veikiančio jos padalinio „Allianz Lietuva“ dėmesys skiriamas visuomenės skatinimui būti aktyviems, mažinti stigmų apie negalią paplitimą, prisidėti prie įtraukesnės visuomenės kūrimo.

„Allianz“ – pasaulinis Olimpinis ir Paralimpinis draudimo partneris, prisidedantis prie Paryžiuje vykstančių žaidynių rėmimo. Prie geriausios sportininkų ir žiūrovų patirties užtikrinimo prisideda 45 tūkst. savanorių, tarp jų ir „Allianz“ grupės darbuotojai.

Mokyklas, norinčias pasikviesti paralimpiečius į pamokas, kviečiame rašyti el. paštu: info@parateam.lt. Visos Lietuvos paralimpinio komiteto ir „Allianz Lietuva gyvybės draudimas UAB“ bendro projekto „Negalią keičia supergalia“ pamokos yra nemokamos – jas finansuoja „Allianz Lietuva“.

Šaltinis
Temos
Projektas „Gyvenk drąsiai kartu su Allianz“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją