Šiemet festivalio lankytojų laukia tikrai ne vienas kulinarinis šedevras, kurio sudėtyje – kėdainietiškasis agurkas, kulinarinių patiekalų ragautuvės. Šventės svečių gomurius pavergti bandys ir TV laidų vėdėjas, keliautojas Vytaras Radzevičius. Jo specialiai agurkų festivaliui kurta paskaita „Virtuvės geografija: valgoma-nevalgoma“ sudomins ne vieną šventės svečią: guliašo su kleckais ir kėdainietiškais agurkais galės paragauti daugelis norinčiųjų.

Kėdainiai kviečia į Agurkų festivalį

Festivalio metu vyks mugė, kurioje dalyvaus prekeiviai iš visos Lietuvos ir Kėdainių. Žymioji krautuvėlė ,,Gurkė“ čia prekiaus agurkų džemu, liofilizuotais agurkais šokolade, agurkiniais ledinukais, pagardais su agurkais.

Kulinarinio paveldo ir agurkinių patiekalų ragautuvėse – net keturi kiemeliai! Kiekvienas tikrai ras, ko paragauti. Bus renkamas ir skaniausias „Misteris Raugintas Agurkėlis“. Mažųjų šventės dalyvių laukia „Batutų sala“, miestiečiai taip pat turės galimybę pasiplaukioti vytine ,,Vėtra“, degustuodami agurkus. Vyks nemokamos ekskursijos po senamiestį su degustacijomis, o restoranuose „Grėjaus namas“, ,,Smilga“, ,,Novus Rex“, DG kupole, kavinėje ,,Mon Petit“ ir kavos namuose „Kavamanija“ bus galima nusipirkti agurkų ledų, agurkų šerbeto, šaltos agurkinės arbatos bei žalių eklerų.

Šventinį Agurkų festivalio vakarą vainikuos grupė ,,VAIRAS“, MARTYNAS KAVALIAUSKAS, IGLĖ BERNOTAITYTĖ IR SAULIUS PRŪSAITIS.

Festivalis vyks Kėdainių miesto parke

Šventę organizuoja Kėdainių kultūros centras www.kedainiukulturoscentras.lt