Svarbiausias tikrai gardžių šokoladinių pyragėlių ingredientas – tai tešlai vientisumo ir drėgmės suteikiantis kokybiškas margarinas, kurio sudėtyje turėtų būti natūralūs ingredientai ir jokių transriebalų. Kita būtina šių pyragaičių sudedamoji dalis – kokybiškas šokoladas. Nors šokoladinių pyragėlių gamyboje neretai naudojami kakavos milteliai, šiame recepte siūlome į pagalbą pasitelkti tikrą juodąjį šokoladą, kuris suteiks pyragėliams dar daugiau drėgmės ir ryškaus skonio.

Traški šokoladinė plutelė iš išorės ir drėgnas, minkštutėlis pagrindas, kurio skonį dar labiau pagyvina šviežios avietės, šilauogės, braškės ar kitos jūsų mėgstamos uogos. Šie pyragaičiai tikrai nusipelnė būti jūsų mėgstamiausių receptų sąraše.

REIKĖS:

  • 4 kiaušinių
  • 400 g cukraus
  • 225 g margarino RAMA
  • 125 g savaime kylančių miltų
  • 180 g juodojo šokolado
  • 65 g kakavos miltelių
  • 125 g šviežių aviečių


GAMINIMAS:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, o tuo tarpu kepimo indą patepkite plonu sluoksniu margarino ir pabarstykite kakavos milteliais.
2. Į gilų indą įmuškite 4 vidutinio dydžio kiaušinius, suberkite cukrų, sudėkite šaltą margariną, gabaliukais sulaužytą šokoladą, miltus ir kakavos miltelius. Viską išmaišykite iki vientisos masės, naudodami elektrinį maišytuvą. Jei tešlą norite maišyti mentele, tuomet prieš tai šokoladą ištirpinkite garų vonelėje, o margariną keliolika minučių palaikykite kambario temperatūroje.
3. Kuomet tešla bus paruošta, suberkite avietes (ar kitas uogas) ir atsargiai pamaišykite, kad uogos tolygiai pasiskirstytų, tačiau nebūtų pažeistos.
4. Tešlą supilkite į kepimo indą ir pašaukite į orkaitę maždaug 35-45 minutėms. Jei norite patikrinti, ar pyragas jau iškepęs, mediniu dantų krapštuku įbeskite ties pyrago viduriu – jei ištrauktas krapštukas pakankamai sausas, vadinasi jūsų pyragas jau iškepęs. Prieš pjaustant leiskite pyragui pilnai atvėsti.
5. Apibarstykite pyragėlius kakavos milteliais ar cukraus pudra, papuoškite keliomis šviežiomis uogomis.

Užsakymo nr.: PT_87351069