Būtent tai mes dar kartą įrodysime šios gastronomijos savaitės metu, kuomet ne kur kitur, o jos didenybėje Vilniaus geležinkelio stotyje įrengsime Pop Up restoraną. Tai bus išskirtinė patirtis gurmanams, traukiniautojams ir visiems kitiems, kuriems nesvetimas avantiūrizmas ir geras maistas.

Geležinkelio stoties romantika

Trumpam sugrąžinsime Jus į tuos laikus, kai stotyje veikė vienas prabangiausių miesto restoranų. Jame vakarieniaudavo išsipusčiusios damos ir elegantiški kavalieriai. Restorane lankydavosi net šalių vadovai, atvykstantys į stotį privačiais traukiniais. Čia buvo organizuojami garbingų svečių sutikimai ir prabangūs uždari renginiai, o šalia kursuojantys traukiniai sukurdavo unikalią, romantišką geležinkelio stoties atmosferą. 

GASTROLĖS POP UP restoranas

Naujas stočių konceptas

Šiandien LTG Infra siekia vėl atgaivinti stotis ir grąžinti jas žmonėms. Norime, kad stotys taptų nauja integruota miesto dalimi, kuri būtų skirta ne tik traukiniautojams, bet ir pačiam miestui bei jo svečiams. Kuriant stotis atspindinčias europietišką dvasią ir atliepiančias šiuolaikinius poreikius, galime paversti jas traukos centrais, pulsuojančiais kultūriniu gyvenimu ir laisvalaikiu. Šis Pop-up Restoranas stotyje yra pirmas žingsnis įgyvendinant naują stočių viziją - kurti gyvas stotis, kurios traukia žmones unikaliais patyrimais. Tai tik pradžia – ateityje laukia dar daugiau įkvepiančių renginių ir naujienų, kurios toliau formuos naują stočių veidą

GASTROLĖS POP UP restoranas

Šiais metais Gastronomijos savaitės tema - „Lietuviški skoniai”, o juk geležinkelio stotis būtent ta vieta, iš kurios galime patekti į tolimiausius Lietuvos kampelius ir parsivežti to regiono ar miesto receptą, tradicinį derinį ar patiekalo idėją. Tai kodėl gi šio susisiekimo ir komunikacijos centro nepaversti gastronomijos centru mieste? Taigi jau šio lapkričio pradžioje Vilniaus geležinkelio stotyje trumpam atgims restoranas. Čia niekas neskubės, kaip tai įprasta stočiai, o ramiai mėgausis puikiu maistu, gaivinančiu gėrimu ir pro šalį skriejančių traukinių vaizdais.

Vilniaus geležinkelio stotis

Kas mes tokie?

„Gastrolių“ pavadinimą sugalvojome siekdami atspindėti savo viziją apie gastronomines keliones, dalijimąsi įspūdžiais, skoniais, kvapais ir potyriais. Keliautojai ir artistai, išvykę į gastroles namo parveždavo istorijas, nuotykius, naujas patirtis, tarp kurių žinoma nemažą dalį užimdavo ir maisto bei gėrimų atradimai. Naujus skonius, receptus ir ingredientus kiekvienos šalies ar regiono gyventojai pritaikydavo sau, pagal savo kultūrą, įpročius, turimus vietinius ingredientus ir sezoniškumą.

Gastronomijos pasaulis vystosi per dalijimąsi, eksperimentus, derinimą ir prisitaikymą. Ne paslaptis, kad mums geriausia valgyti tai, kas prieinama mūsų regione ir gali natūraliai jame užaugti. Ką parsivežame iš svetur, mes adaptuojame taip, kad būtų priimtina mūsų svečio skonio supratimui.

GASTROLĖS POP UP restoranas

„Gastrolės“ – kūrybinė virtuvė, surinkusi geriausias patirtis ir tradicijas iš skirtingų virtuvių ir šalių. Mums labai patinka kurti maistą! Maistas gali ne tik pasotinti, jis padeda bendrauti, sukuria emociją, stebina, žavi ir įkvepia – tokį maistą mes kuriame. Išskirtiniai skoniai, unikalūs sprendimai, originali serviruotė, spalvos ir ingredientai – visa tai mūsų aistra ir kasdienybė.

Labai norime pasidalinti su Jumis savo idėjomis, kūriniais ir geriausiomis emocijomis.

Taigi iki susitikimo Vilniaus Geležinkelio stotyje!

GASTROLĖS POP UP restoranas

Darbo laikas:

2024 11 06-08 d.

17.30 – 23:00 val.

Gastronomijos savaitės 5 žingsnių degustacinio meniu kaina asmeniui

50 Eur.

Svečiai kviečiami tik su rezervacijomis.

Rezervuoti vietą kviečiame:

Kontaktai:

Info@gastroles.com

+37062037825

Kviečiame Jus į „Gastroles“ po gastro pasaulį – mūsų pasaulį!