2 porcijoms reikės:
- 2 vištienos krūtinėlės filė gabalėlių,
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus,
- 1 a. š. grūdėtųjų garstyčių,
- 1 a. š. obuolių sidro arba baltojo vyno acto,
- 2 skiltelių česnako,
- 1/2 a. š. druskos,
- 1/2 a. š. cukraus,
- 1/4 a. š. pipirų,
- 1/2 a. š. maltos paprikos,
- 1/2 a. š. džiovinto raudonėlio,
- 30 g špinatų,
- 50 g „VILVI Gouda“ sūrio,
- 30 g „VILVI Memel blue“ sūrio,
- 6 vnt. saulėje džiovintų pomidorų aliejuje,
- 300 g bulvių,
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus,
- 1/2 a.š. česnakinės druskos.
Mėlynojo sūrio padažui reikės:
- 100 g „Vilkyškių“ grietinės,
- 30 g „VILVI Memel blue“ sūrio,
- 1 česnako skiltelės,
- 1 v. š. citrinų sulčių,
- druskos, pipirų.
Gaminame:
- Vištienos krūtinėlių filė atsargiai įpjauname išilgai padarydami kuo didesnę kišenėlę.
- Indelyje sumaišome aliejų su garstyčiomis, actu, smulkintu česnaku ir visais prieskoniais. Šiuo mišiniu įtriname vištieną. Jei turite laiko, galite palikti marinuotis kelias valandas ar per naktį.
- Į vištienos kišenėlę dedame špinatus, tarkuotą „VILVI Gouda“ sūrį, trupintą „VILVI Memel blue“ sūrį ir saulėje džiovintus pomidorus. Kišenėlę sutvirtiname dantų krapštukais, kad įdaras neiškristų.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų ir ant didelės kaitros apskrudiname vištieną po 3–4 minutes iš abiejų pusių.
- Tuo tarpu apverdame bulves: mažas bulvytes (arba didesniais gabalėliais pjaustytas didesnes bulves) dedame į verdantį vandenį ir verdame 15 min.
- Apvirtas bulves perkeliame į kepimo formą, sumaišome su alyvuogių aliejumi ir česnakine druska. Tarp bulvių įstatome apkeptą vištieną.
- Kepame 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių, priklausomai nuo vištienos krūtinėlės filė dydžio.
Skanaus!
Recepto autorė: Kristina Pišniukaitė-Šimkienė (tinklaraštis „Ant medinės lentelės“).
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją