Dėl populiariausios vardo rungiasi su Cezario salotomis

Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė patvirtina: su baltosios mišrainės populiarumu pasivaržyti galėtų nebent Cezario salotos, kurias pirkėjai mielai renkasi kasdienai. Tačiau planuojant švenčių stalą, baltajai mišrainei konkurencijos nėra – prieš pat Šv. Kalėdas šios mišrainės pardavimai šokteli bent kelis kartus.

O jau receptų galybė – kas su šviežiais, o kas su raugintais agurkėliais gamina. Vieni deda krapų, kiti tik šiek tiek druskos ir maltų juodųjų pipirų. Su kumpiu, lašiša, ikrais ar rūkyta skumbre – nors vadinama tradicine, baltoji mišrainė gali turėti daugybę viena už kitą įdomesnių variacijų. O tie, kurie virtuvėje suktis laiko pristinga, pagal ištobulintą receptą pagamintos baltosios mišrainės gali įsigyti jau pagamintos kiekvienoje prekybos tinklo „Iki“ parduotuvėje.

„Kokybiška ir puikiu skoniu bei gera kaina pasižyminti kulinarija yra vienas iš mūsų prekybos tinklo prioritetų. Turėdami nuosavą didelį kulinarijos centrą, galime pirkėjams pasiūlyti ne tik kokybę, šviežumą, bet ir itin platų asortimentą. Jame – tiek tradiciniai laiko patikrinti patiekalai, tiek visame pasaulyje pamėgti įmantresni gaminiai. Kaip ir kasmet, gausų pirkėjų jau pamėgtų patiekalų asortimentą savo pirkėjams pasiūlysime ir prieš didžiąsias žiemos šventes“, – sako G. Kitovė.

Netikėtas baltosios mišrainės ingredientas suteiks išskirtinio skonio

Norintiems išbandyti kažką naujo, atskleisime slaptą bene gardžiausios baltosios mišrainės ingredientą – pakaks pridėti vos kelis šaukštelius tarkuotų krienų. Lengva aštrumo užuomina suteiks intensyvesnio skonio ir subtilaus pikantiškumo, puikiai derės tiek prie virtų daržovių, tiek prie aitresnį skonį turinčių marinuotų ar raugintų agurkėlių.

Jei eksperimentuoti esate nusiteikę drąsiau, išbandykite ir kitų tradicinei mišrainei naujų skonių pridėsiančių gudrybių.

Baltosios mišrainės skonis gali maloniai nustebinti, jei konservuotus žirnelius pakeisite šaldytais ar šviežiais. Pokytis, regis, visai nedidelis, tačiau kiek gaivos įneša! Šiek tiek šviežių kapotų krapų, petražolių ar laiškinių svogūnų taip pat nepamaišys. Galite įdėti ir šviežių obuolių ar smulkiai pjaustytų salierų – jie suteiks malonios rūgštelės ir traškios tekstūros, puikiai kontrastuojančios su virtomis daržovėmis.

Paprastai pagyvinti klasikinį baltosios mišrainės skonį galima ir įpylus šlakelį obuolių acto – tik nepersistenkite, pakaks arbatinio šaukštelio ar kelių, jei įprastai mišrainei renkatės riebesnį, turtingo ir išraiškingo skonio majonezą.

Pastarąjį, beje, nesunkiai galite pasigaminti ir namuose – tereikia vieną didesnį kiaušinį gerai išplakti su žiupsneliu druskos ir šiek tiek cukraus, o tuomet intensyviai sukant plona srovele įpilti maždaug 300 ml saulėgrąžų aliejaus, pagardinti citrinų sultimis. Aksominės tekstūros ir burnoje tirpstančio naminį majonezo į mišrainę dėti neskubėkite – sumaišykite prieš pat patiekiant ant stalo. Taip daržovės nepraras savo tekstūros, o mišrainė išliks drėgnesnė.