Susitelkė į savo stiprybes
Nuo savo veiklos pradžios 2016-aisiais, pasakoja E. Kislovski, restoranas išbandė daug įvairių konceptų. Jos teigimu, „Holigans“ ieškojo, kas geriausiai atitinka lankytojų poreikius, pačio verslo vertybes.
„Iš pradžių eksperimentavome su įvairiais patiekalais, tokiais kaip Tandūro krosnyje keptos picos, veganiški sušiai ir Bento dėžutės. Nors tai pritraukė smalsuolių, vėliau šių idėjų atsisakėme, nes jos neatitiko mūsų pagrindinio klientų rato poreikių“, – sako pašnekovė.
Visi šie pokyčiai, anot E. Kislovski, lėmė ryškią „Holigans“ transformaciją. Savo veiklą jis pradėjo beveik prieš dešimtmetį kaip nedidukas restoranas veganams ir vegetarams, vėliau prasiplėtė, persikėlė į erdvesnes patalpas sostinės prekybos ir laisvalaikio centre „Ogmios miestas“, o pernai pristatė naują veiklos bei meniu konceptą.
„Praėjusiais metais perėjome į rafinuotesnį lygį ir pakvietėme klientus mėgautis ne tik šviežiais dienos pietumis bei vietinės gamybos saldumynais, bet ir atvykti lėtai vakarienei su šefo Jokūbo Jurgaičio siūlomais aukštos kokybės patiekalais. Tačiau net ir ši naujovė nenutolino mūsų nuo pradinės idėjos, pačių restorano šaknų. Dabar norime susitelkti į platesnę idėją – dar įvairesnius ir sveikesnius pasirinkimus. Todėl šiandien save vadiname vertingo augalinio maisto restoranu“, – kalba „Holigans“ vadovė.
O viena pagrindinių priežasčių, kodėl šią vietą pamilo lankytojai ir ypač – šeimos, jos teigimu, yra unikalūs desertai. „Mūsų restoranas jau nuo veiklos pradžios buvo vienas pirmųjų Lietuvoje, pradėjusių gaminti veganiškus tortus be pridėtinio cukraus bei gliuteno, ir jiems iki šiol naudojame tik ekologiškus produktus. Atsižvelgiame ir į įvairias alergijas, maisto netoleranciją. Taip savo desertus pritaikėme labai plačiai auditorijai. Toks meniu konceptas leidžia tėvams, atvedusiems vaikus prie mūsų desertų vitrinos, ramiai pasakyti – „Čia galite rinktis bet ką“. Taigi mūsų skanėstai yra tikrasis „Holigans“ pasididžiavimas. Ir juos vertina ne tik besirenkantys sveikatai palankesnius desertus, bet ir tie, kurie ieško geriausio skonio bei kokybės santykio“, – akcentuoja E. Kislovski.
Augalinis maistas - tiek sveikas, tiek išskirtinai skanus
Restoranas „Holigans“, pabrėžia E. Kislovski, visada buvo daugiau nei tik vieta pavalgyti. Jis nuosekliai laikėsi savo filosofijos, kuri rėmėsi ne tik į veganiško ir vegetariško maisto gamybą, bet ir mitų griovimą. O didžiausias stereotipas šioje srityje, restorano vadovės manymu, yra tai, kad augalinė mityba gali būti labai ribota ar neskani.
„Šios filosofijos laikomės iki šiandien, nuolat ieškodami būdų, kaip išlaikyti savo meniu kokybę ir kūrybingumą. Vienas iš mūsų svarbiausių tikslų – parodyti, kad veganų ir vegetarų maistas gali būti ir sveikas, ir skanus visiems, nepriklausomai nuo jų mitybos įpročių. Todėl nuolatos griauname mitus ir ypač – kalbant apie desertus. Nors dažnai manoma, kad saldumynai be pieno ir kiaušinių negali būti skanūs, mes įrodome priešingai. O norėdami tai patvirtinti, visiems smalsiems lankytojams siūlome degustuoti mūsų desertų gabalėlius nemokamai. Taip net didžiausi skeptikai įsitikina mūsų veganiškų skanėstų skoniu bei kokybe“, – šypsosi pašnekovė.
Jos teigimu, tokia restorano misija, drauge su nauja veiklos koncepcija, suteikė galimybę „Holigans“ pritraukti visus, kurie ieško sveikesnių pasirinkimų bei vertina tvarų gyvenimo būdą. O tai, tikina pašnekovė, itin aktualu šeimoms, kurios yra pagrindinė ir restorano, ir „Ogmios miesto“ auditorija. Todėl čia įsikūręs „Holigans“ nusprendė daugiausia dėmesio skirti tam, kas aktualiausia didžiausiam lankytojų ratui.
„Tai – sotūs, kasdien šviežiai gaminami dienos pietūs, taip pat labai įvairus vaikų meniu, patogiai atnaujintos mažųjų žaidimų erdvės tiek viduje, tiek lauko terasoje. Norime, kad šeimos galėtų mėgautis apsilankymais pas mus, todėl atsakingai kuriame meniu, puoselėjame jaukios ir laimingos atmosferos aplinką. Pernai pasiūlėme lėtas vakarienes, naują rafinuotą gastronominę patirtį, tačiau visada esame atviri visiems. „Holigans“ yra gero maisto vieta kiekvienam – ne tik veganams ir vegetarams. Nuolatos siekiame aukščiausio skonio standarto, stengiamės klientus nustebinti. Skatindami patiekalus ragauti ir savo akiratį plėsti visus gero maisto mėgėjus, norime savo restoraną paversti vieta, į kurią būtų gera sugrįžti kaip į šiltus namus“, – dalinasi E. Kislovski.
Alternatyvų turi visiems
Norėdamas, kad lankytojai grįžtų, „Holigans“ labai daug dėmesio skiria ir savo meniu. Jį nuolatos stengiasi praturtinti naujovėmis, kurias restorano komanda atsiveža į kelionių, o išvykusi visada ieško naujų įkvėpimų iš skirtingų pasaulio virtuvių.
„Šias patirtis netrukus atspindės ir „Holigans“ valgiaraštis, kuris ateityje stebins įvairesnėmis spalvomis, drąsesniais skoniais, kūrybingesniais pasirinkimais. Visa tai keis jau pamėgtus patiekalus. Planuojame pristatyti naujų sezoninių valgių, kurie sujungs tarptautinius kulinarinius atradimus su vietiniais, ekologiškais ingredientais. Nestovime vietoje, įgyvendiname naujoves, restoranas taip pat yra numatęs plėtrą, todėl tuos, kurie mus myli bei mėgsta „Holigans“ meniu ir filosofiją, tikrai dar nustebinsime“, – pažada E. Kislovski.
O paklausta, kaip pavyksta savo meniu sužavėti ne tik veganus ir vegetarus, ji tikina – čia nuolatos ieškoma alternatyvų kuo platesniam žmonių ratui. Todėl, pasak E. Kislovski, restoranas siūlo ir patiekalus tiems, kurie, pavyzdžiui, mėgsta mėsą.
„Norime, kad mūsų maistas būtų skanus ir patrauklus ne tik veganams bei vegetarams, bet ir jų draugams ar šeimos nariams, besirenkantiems tradicinę mitybą. Turime didelį bei įvairų meniu, kurį nuolatos tobuliname. Mėgstame eksperimentuoti ir puikus to įrodymas – įdomios naujienos. Jas netrukus ir pristatysime savo lankytojams“, – pažada „Holigans“ vadovė.
Restoranas „Holigans“ visų laukia „Ogmios mieste“, Verkių g. 27, Vilniuje. Telefonas: +370 640 77277, el. paštas: info@holigans.lt, svetainė: https://holigans.lt. Restorano darbo laikas – I-IV 11:30–16:00, V-VI 11:00–20:00, VII 11:00–18:00.