E. Kauneckienė daugiau nei 20 metų kartu su vyru, veiklos bendrakūrėju Dariumi Kaunecku skleidžia ajurvedos ir sveikatinimo žinias Lietuvoje, o neseniai „SPA SHANTI“ paslaugos atsirado ir paslaugų rezervavimo platformoje „BookitNow“. Artėjant Valentino dienai paklausta, kas jai yra meilė sau, E. Kauneckienė sako, jog jai gražiausia meilės sau išraiška – noras būti su savimi atviram ir kokybiškas laikas sau. „Man meilė sau yra atviras dialogas su savimi, kai painiuose vidiniuose labirintuose nuolatos stengiesi surasti tinkamiausią kelią, nebijai pažinti savęs ar net suklysti, klausai kūno ir jausmų. O pati gražiausia meilės išraiška yra laikas sau – juk kiekvienas esame vertas bent trumpo atokvėpio ir visiško atsipalaidavimo“, – dalijasi ji.

Valandėlė SPA centre ant masažinio gulto – tai būtent tas laikas sau, kuris leidžia nuo visko atsikvėpti, kūnui ir protui suteikia didžiulę naudą. Masažas atpalaiduoja raumenis, paskatina kraujotaką ir kūnu laisvai ima tekėti energija, tačiau masažo nauda – toli gražu ne tik fizinė: masažas nuramina psichiką, leidžia išgirsti save, net priimti sprendimus ir taip pasiekti harmoniją. „Prisilietimas gali tapti dar viena meilės kalba ir atsistatymu po įtemptų situacijų, begalinio nuovargio ar nemigos naktų“, – teigia E. Kauneckienė.

Pasak jos, visi kokybiškai atlikti masažai kūnui bus labai naudingi, tačiau ajurvedos centruose „SPA SHANTI“ ypač populiarūs trijų rūšių masažai.

 Eglė Kauneckienė. Autorius Nerijus Januška.

TOP 3 populiariausi „SPA SHANTI“ masažai

Pats populiariausias masažas „SPA SHANTI“ centruose – viso kūno masažas pagal prigimtį. „Jo metu žmogui parenkamas masažas pagal tris ajurvedos išskiriamus emocinius ir kūno sandaros tipus (došas): „Vata“, „Pitta“ arba „Kapha“. Toks pritaikytas masažas žmogui teikia didžiausią naudą – tos dienos ar laikotarpio savijautai, emocinei būsenai, net jausmams“, – kalba pašnekovė.

Antras populiariausias – autentiškas ajurvedinis „Shanti KERALA“ nugaros masažas, sukurtas masažų mokytojo D. Kaunecko. Šio masažo technika sujungia gilias ajurvedinio masažo tradicijas ir jogos žinias, kurias E. Kauneckienė su vyru D. Kaunecku parsivežė iš kelionių po Indiją, kur lankė ajurvedos klinikas, jogos mokytojus. „Tai, anot pačių klientų, terapija ir kūnui, ir sielai. Šį masažą labai populiaru ir dovanoti kitam“, – pažymi E. Kauneckienė.

Trečias itin populiarus „SPA SHANTI“ atliekamas masažas – individualus meistro nugaros masažas „Shanti GURU“. Jo metu ajurvedinio masažo meistras atsižvelgia į individualius žmogaus poreikius: „Prieš šį masažą su pačiu klientu aptariame jo silpnąsias kūno vietas. Užstrigus tam tikroje būsenoje kartais užtenka tik masažo, kad užgniaužtos emocijos ar skausmai kūne „nusiplautų“. Šis masažas yra tikra dvasios atgaiva.“

Ajurvedinis masažas – meilė ir savo kūnui, ir dvasiai

Ajurveda – Pasaulio sveikatos organizacijos pripažinta natūralios medicinos atšaka, puoselėjanti fizinės ir emocinės sveikatos darnos visumą, t. y. žvelgianti į žmogų holistiškai – visa apimančiai. Todėl ajurvedinis masažas yra ne tik apie konkrečią kūno dalį, pavyzdžiui, nugarą, jis skirtas kūnui, protui ir sielai. Ajurvedinis masažas kreipia dėmesį į aplinkybes, iš kur skausmas, liga ar tam tikras negalavimas galėjo kilti.

„Ajurveda visada akcentuoja, kad žmogaus ligos priežastis pirmiausia yra jo mintys, mąstymas, gyvenimo būdas ir nuostatos. Šiuolaikinio žmogaus išgyvenimai sukelia net fizinę įtampą. Tai, ką jis patiria: depresyvi nuotaika, nerimo, panikos atakos, nemiga, prokrastinacija, kūne virsta įtampomis, o tai gali virsti fizinėmis ir psichinėmis ligomis.

 Eglė Kauneckienė. Autorius Nerijus Januška

Pavyzdžiui, stuburo skausmas ar net išvarža gali būti tik tam tikros patiriamos įtampos, streso ar gyvenimo būdo pasekmė. Ne veltui pasielgus nederamai sakoma: nugarą surakino, sprandą susuko... Žmogų stabdo pati situacija ir reikia atsitraukti, susimąstyti. Skiriant daugiau dėmesio sau, reguliariai atliekant masažus imunitetas tampa atsparesnis, bet tai veikia ir protą, mintis, emocijas, todėl masažas neabejotinai prisideda prie žmogaus bendros geros savijautos ir sveikatinimo“, – pasakoja E. Kauneckienė.

Per 20 veiklos metų, anot E. Kauneckienės, ne vienas klientas yra užsiminęs, kokia gera aura sklando centre, net paklausęs, ar nebūtų galima įsigyti valandinio miego abonemento. Masažas būna toks malonus, kad neretai atvykusieji saldžiai užsnūsta. Tokie klientų žodžiai – gražūs komplimentai, bet ir gyvi įrodymai, kad „SPA SHANTI“ centruose kuriama atmosfera ir teikiamos paslaugos išties efektyvios, atpalaiduoja ir nuramina. „Tokia kūno ir psichikos reakcija į masažą – užsnūdimas – yra normali, nes kūnas jau siuntė signalą pailsėti. Klientams mūsų ajurvedos SPA centrai yra tapę tarsi sielos atgaivos namais“, – pažymi ji.

Ne „laužyti“ kūną, o su meile juo pasirūpinti

Būna, kad pats žmogus pas ajurvedinio masažo meistrą atkeliauja su lūkesčiais, kurių ajurvedinis masažas nesukurtas patenkinti. Pavyzdžiui, žmogus ateina su tam tikru kūno skausmu ir tikisi, jog ant masažinio gulto bus „atlaužomas“ ir skausmas praeis. Pašnekovė pabrėžia, kad ajurveda – ne apie tai, o apie kūno visumą, fizinę ir vidinę harmoniją.

„Internete sklando daug klaidinančios informacijos, pavyzdžiui, kad vienas trakštelėjimas yra viso masažo esmė, kad tai gali pakeisti žmogaus savijautą ar panaikinti skausmą. Atlikdami ajurvedinio masažo judesius su daug šilto aliejaus siekiame, kad kūnas minkštėtų, tarsi švelniai prisiliečiame prie kliūties, kuri yra giliai žmoguje. Atlaisvėja kvėpavimas, sušyla raumenys – žmogus patiria bendrą gilų atsipalaidavimą, kas jam leidžia po masažo į viską pažvelgti kitaip, be susikaustymo ir įtampą keliančių minčių. Ajurvedoje ne tik ieškome skausmo – „einame“ ir per patį jausmą, kurį žmogus patiria“, – pasakoja sveikatingumo tinklo įkūrėja.

Ajurvedinio masažo poveikis neabejotinai priklauso ir nuo paties specialisto – tiek kaip profesionalo, tiek kaip asmenybės. „SPA SHANTI“ centruose dirbantys profesionalūs masažo meistrai ir savo srities specialistai domisi ajurvedos mokslu ir kitais sąmoningumo įrankiais, nuolat gilina žinias apie holistinę sveikatą: sąmoningą kvėpavimą, jogą ar meditaciją, gongų muziką ir kitas praktikas. Tokie dalykai, E. Kauneckienės teigimu, atsispindi ir meistro asmenybėje – toks specialistas geba dar labiau pajusti kitą žmogų, empatiškai išjausti jo patirtis. „Tai ajurvedos SPA masažuose – neregimi, subtilūs, bet labai svarbūs dalykai“, – priduria ji.

 Nuotraukos autorius Nerijus Januška

Meilei sau reikėtų skirti daugiau dėmesio

E. Kauneckienė visiems, kurie jaučiasi sveiki, bet trokšta kokybiško poilsio, rekomenduoja atrasti ajurvedinio masažo naudą. Šiuolaikiniam žmogui įprasta nuolat kelti savo profesinį produktyvumą, bet reikėtų nepamiršti ir dvasinės rutinos: taip lengviau meilę sau puoselėti kasdien ir išlaikyti darną gyvenime. Juk sveiki, mylintys ir pozityvūs žmonės yra laimingi, o tokia emocija nejučia pasklinda per visas visuomenės grandis: šeimą, draugus, tarp kolegų darbe ar tiesiog gatvėje tarp praeivių.

„Ajurvedos tikslas – palaikyti sveikųjų sveikatą, kol neužklupo stipri fizinė ar mentalinė liga kaip depresija, nerimas ir t. t. Savo dienotvarkėje palanku nusimatyti, ne tik kada eini į kirpyklą, baseiną ar sporto klubą, bet ir į masažą, kada išeisi pasivaikščioti po gamtą ir pan., t. y. kada laikas poilsiui ir atsistatymui. Tiems, kurie patiria labai didelį stresą ir fizinį ar protinį aktyvumą, rekomenduojama bent kartą per savaitę palepinti kūną masažu – tai bus ir nusiraminimo akimirka. Gyvenantiems subalansuotai patariama bent kartą per mėnesį skirti laiko šiam ritualui ir tai sistemingai puoselėti.

Namuose sukūrėme bendrą šeimyninę tradiciją – ne tik drauge kažkur nueiti skaniai pavalgyti, bet ir bent kartą per mėnesį būtinai nuvykti į SPA ir masažą. Tai pavertėme malonia ir visų laukiama atrakcija. Ieškojome stipresnio tarpusavio santykio, atsakymų, kur fizinių ir mentalinių ligų, nuovargio šaknys, stebėjome ir savo tris augančias atžalas – manevravome tarp šiuolaikinio pasaulio pagundų, įsitraukimo į technologijas ir artimo ryšio kūrimo šeimoje. Meilė sau – tai būdas atkurti santykį su savimi, išlaikyti kūną sveiką, harmonizuoti mintis nepaisant to, kas vyksta aplinkoje. Ryšys su aplinka taip pat tampa taikesnis, kai suvokiame, kad esame jos dalis ir atspindime tai, ką norime matyti pasaulyje“, – mintimis dalijasi „SPA SHANTI“ įkūrėja E. Kauneckienė.

„SPA SHANTI“ centrai įkurti Vilniuje ir Kaune, o Trakų rajone neseniai duris atvėrė ypatinga vieta – poilsio ir retritų centras Lietuvoje „Shanti RESORT“, kur atliekami ne tik masažai, bet vyksta visos dienos praktikos, meditacijos, taikomos mitybos programos kūnui ir protui, yra pirčių ir baseino zona. Užsisakyti masažą ar kitą paslaugą „SPA SHANTI“ ir iškart rezervuoti laiką poilsiui galima „BookitNow“ – unikalioje paslaugų rezervavimo platformoje. Bookitnow.lt rasite daugiau nei 10 000 kasdienių paslaugų ir pramogų sau: nuo manikiūro ir pedikiūro, veido, plaukų, kūno priežiūros ir puoselėjimo procedūrų moterims ir vyrams, odontologijos paslaugų, SPA ir masažų iki poilsio su nakvyne visoje Lietuvoje pasiūlymų ar įvairių aktyvių pramogų. „BookitNow“ – viskas vienoje vietoje SAU!