Su patikėta svarbia užduotimi – išrinkti patiekalą, geriausiai atspindintį karštąją Meksiką – Alejandra puikiai susitvarkė, tad ant stalo nugulė visi svarbiausi vištienos fajitų gamybai reikalingi ingredientai.
Koks svarbiausias vištienos fajitų ingredientas, spėlioti ilgai tikriausiai nereikės – žinoma, kad tai kokybiška „Vilniaus paukštyno“ lėtai virta viščiukų broilerių filė „Heat & Eat“ su barbekiu marinatu. Tikras išsigelbėjimas virtuvėje ieškantiems gardžių patiekalų, kurie būtų greitai ir patogiai paruošiami.
Vištiena ne tik gardi, bet ir maistinga – Lietuvos ūkininkų auginama su meile ir be antibiotikų, o jos išskirtinumą patvirtina ir Nacionalinės maisto kokybės (NKP) ženklas.
Vištienos fajitas – ir vienam pasimėgauti, ir draugams pavaišinti
Kol „Heat & Eat“ vištiena šildo šonus orkaitėje, Orijaus ir Alejandros komanda imasi kitų darbų: ruošia įdarui reikalingus ingredientus. Supjaustytas skirtingų spalvų paprikas, svogūną ir česnaką beria į įkaitintą aliejų. Šiek tiek druskos, žiupsnelis juodųjų maltų pipirų ir daugiau nieko, mat lėtai virta „Vilniaus paukštyno“ broilerių filė, kurią iškepus reikės sumaišyti su daržovėmis, suteiks išraiškingo barbekiu skonio.
Atskirame puode Orijus pakepina pomidorus, šiek tiek pagardintus svogūnais iš česnakais. Daržovės turi gerai suminkštėti, tad joms lengvai pakepus, reikia įpilti šiek tiek vandens.
„Atsivežiau iš Meksikos tikrų džiovintų čili pipirų, nes jūs juk žinote, kad mes mėgstame aštriai“, – juokiasi Alejandra, bet įdėjusi į puodą su pomidorais visą net nepjaustytą aitriąją papriką, suskumba nuraminti: ji be sėklyčių, tad tikrai ne per daug aštri.
Pomidorams suminkštėjus, mergina juos sutrina ir lengvai pagardinti prieskoniais – druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Kokia Meksika be gvakamolės? Tai dar viena svarbi tikrų meksikietiškų fajitų dalis. Šiam patiekalui ji idealiai tiks, tad į supjaustytus avokadus Alejandra deda šiek tiek chalapos paprikos, granatų sėklų, žiupsnelį kalendros, pila šlakelį laimo sulčių.
Nustebsite, kaip paprasta pasigaminti tortilijas
Pasigaminus vištienos ir daržovių įdarą, pomidorų tyrę ir gvakamolę, galima pereiti prie tortilijų gaminimo. Paprasčiau nei paprasta: kukurūzų miltus pagardinkite druska ir maišykite, lėtai pildami šilto vandens. Tešla turėtų gautis plastilino konsistencijos – lygi ir tolygi. Suprasite, kad ji paruošta, jei bus drėgna liesti, bet nelipni.
Tortilijų formavimui Alejandra atsivežė specialų presą, tačiau jo neturintys lengvai tortilijos blynelius susiformuos ir mums įprastu kočėlu. Klokite paplotėlį ant sausos keptuvės, porą minučių pakaitinkite ant vidutinės kaitros ir ruoškitės skanauti: į tortiliją dėkite vištienos įdarą, šiek tiek gvakamolės ir raudonojo pomidorų padažo. Skanaus, amigos!