DI galimybės – pačiame įrenginyje

Daugeliui technologijų entuziastų žinoma, kad „Apple“ visuomet teikia prioritetą geriausiai naudotojo patirčiai. Naujausiame „MacBook Air M3“ didelis dėmesys skiriamas DI technologijoms, kuriomis pasaulyje kasdien naudojasi vis daugiau žmonių.

„Akivaizdu, kad dabar išgyvename dirbtinio intelekto erą. Joje „Apple“ jau eina žingsniu priekyje ir siūlo įvairiomis DI funkcijomis naudotis viename įrenginyje. Perėjus prie „Apple Silicon“ lustų sistemos, kiekviename „Mac“ jau galima sklandžiai naudotis DI galimybėmis. Naujasis „MacBook Air M3“ leidžia sutaupyti laiko skirtingų DI įrankių paieškoms, nes visos reikalingiausios funkcijos – yra čia pat, po ranka. Tarp jų – ir tokie įrankiai, kurie padės pasitikrinti namų darbus sprendžiant matematinius uždavinius, ir tokie, kurie nuotraukose panaikins fone esančius nereikalingus objektus“, – sako sertifikuotas „Apple“ įrangos sistemų inžinierius Andrej Michailov.

Pasak žinovo, tai, kad DI funkcijos yra jau integruotos pačiame įrenginyje, naudinga dėl kelių priežasčių. Tarp jų – didesnis duomenų saugumas ir privatumas, taip pat mažesnis vėlavimas ir sąnaudos.

Siūlo kasdienybėje reikalingas funkcijas

Naujasis „MacBook Air M3“ tinkamas kiekvienam – tiek neįpareigojančiam naudojimui, tiek profesionalams. Visų pirma, įrenginys siūlo daugybę daugeliui naudotojų kasdienybėje pritaikomų DI funkcijų.

„Nors dirbtinis intelektas daliai žmonių vis dar gali skambėti kaip mažai pritaikoma technologija, iš tiesų jį galima naudoti ir pačiose paprasčiausiose situacijose. Pavyzdžiui, norint sulieti nuotraukoje esantį foną arba aplinką vaizdo skambučių metu. Jis taip pat gali sutaupyti jūsų laiką – užrašyti balsu sakomą tekstą ar nukopijuoti tekstą iš nuotraukos“, – tikina A. Michailov.

Tarp tokių programų – nuotraukų ir vaizdo įrašų redagavimo įrankiai „Pixelmator Pro“ ir „CapCut“. Jie leidžia automatiškai patobulinti nuotraukas arba pašalinti nereikalingą foną vaizdo įrašuose.

Tuo tarpu profesionalams kasdienybę palengvina kiti įrankiai. Pavyzdžiui, programa „Vision“ atpažįsta vaizdus ir įvardija juose esančius objektus, „Speech“ šnekamąjį garsą paverčia tekstu, „Natural Language“ analizuoja tekstinę informaciją ir ją apdoroja pagal poreikį, o „Sound Analysis“ – klasifikuoja ir atpažįsta konkrečius garsus bei juos apibūdina.

Kiekvienam naudotojui taip pat ypač daug patogumo suteiks tai, kad įrenginio nereikia dažnai įkrauti. Dėl efektyvios „M3“ lusto technologijos, „Mac“ nešiojamieji kompiuteriai pasižymi išskirtiniu baterijos veikimo laiku – pilnai įkrautas kompiuteris gali veikti net iki 18 valandų.

Palengvina darbą

Ne ką mažiau didesnę naudą „MacBook Air M3“ DI funkcijos suteikia ir darbui. Tiems, kurie dirba hibridiniu būdu ar turi daug nuotolinių susitikimų, kompiuteris suteikia galimybę pasinaudoti „Presenter Overlay“ funkcija, kuri izoliuoja foninį triukšmą, o vaizdą sulieja portreto režimu.

Dėl naujausios „Mac“ operacinės sistemos versijos kompiuteryje taip pat galima be interneto prieigos naudotis balso diktavimu – diktuoti net šešiasdešimčia kalbų, taip pat versti, nuspėti tekstą ir automatiškai pildyti PDF formas. Dirbant pravers ir patogi teksto kopijavimo iš nuotraukų funkcija, taip pat paieška internete naudojant vaizdinį turinį.

„MacBook Air M3“ suteikia išskirtines galimybes ir programuotojams. Pavyzdžiui, norint sukurti tam tikrus modelius, tai galima padaryti nerašant kodo ir naudojant „Create ML“ programą, kuri leidžia greitai ir lengvai kurti, derinti, mokyti ir optimizuoti mašininio mokymosi modelius.

Svarbu paminėti ir tai, kad kompiuteris pasižymi itin didele galia, todėl taip pat palaiko ir išorines DI programas, leidžia joms veikti našiai ir efektyviai. „MacBook Air M3“ palaiko ir tokias programas kaip „Microsoft Copilot“, „Canva“ ir „Adobe Firefly“.

Galima įsigyti pigiau

Gera žinia tiems, kurie nori įsigyti naująjį „MacBook Air M3“ yra ta, kad dabar tai galima padaryti ir sutaupant. Nors „M3“ serijos kompiuterių kaina prasideda nuo 1349 Eur., iškeičiant savo seną įrenginį, autorizuotame „Apple“ parduotuvių tinkle „iDeal“ naujas kainuos gerokai pigiau.

Pavyzdžiui, atnešus turimą veikiantį „MacBook Air M1“, naują kompiuterį bus galima įsigyti su daugiau nei 500 Eur. siekiančia nuolaida. Visas pasiūlymo sąlygas galite rasti čia.