Viešbučio „Grand Hotel Vilnius“ restoranas „Telegrafas“, įsikūręs prie sostinės Katedros aikštės esančiame buvusiame istoriniame telegrafo pastate. Todėl ir viešbučio restorano pavadinimas - „Telegrafas“, pažymintis ryšį su svarbia praeitimi, bet tuo pačiu ir šiuolaikiškas, nustebinantis svečią išskirtine patirtimi. Viešbučio restorano vyriausiasis virtuvės šefas Justinas Kapkovičius garsėja tuo, kad jis siekia vis aukštesnių tikslų gastronomijos pasaulyje. Ir jokia siekiama viršūnė – ne per aukšta. Jo jau beveik metus vadovaujamas restoranas „Telegrafas“ šių metų birželio mėnesį buvo įtrauktas į prestižinį „MICHELIN“ gidą, kurio rekomendacijomis pasitiki viso pasaulio gurmanai.
Taip pat „Telegrafas“ yra Lietuvos „30 geriausių restoranų“ senbuvis, reitinge vietą turintis jau šeštus metus iš eilės ir šiuo metu esantis 17-oje vietoje. Jaukumas, kokybė, patogumas, dėmesingumas ir nepriekaištinga bei aukšta aptarnavimo kultūra – tokie svarbiausi restorano „Tefegrafas“ bruožai. Virtuvėje naudojami kruopščiai atrinkti iš viso pasaulio bei Lietuvos ūkių atkeliaujantys maisto produktai, iš kurių gaminami puikaus skonio patiekalai.
Justinas Kapkovičius pabrėžia, kad kokybiškas bei su meile pagamintas maistas yra svarbiausi ingredientai skonio harmonijai pasiekti. Šio restorano virtuvė taip pat džiugina svečius ir sezoniniais pasiūlymais: šiltuoju metų laiku virtuvės šefas kviečia miesto svečius bei gyventojus paragauti vasariškų, gaivių bei išskirtinių patiekalų, sukurtų mėgavimuisi restorano terasoje su puikiu vaizdu į Katedros aikštę.
Šiais metais ribotą laiką galiojantis vasariškas meniu bei tokie patiekalai kaip „straciatella“ sūris su šviežiais smidrais, „affogato“ desertas nukelia gero maisto entuziastus į saulėtąją Italiją. Magišką nuotaiką terasoje kuria rausvai baltų žiedų ir žalių augalų lapija. Tokioje vietoje galima susitikti maloniam pasibuvimui su ilgai nematytu draugu, pasidžiaugti vasaros skoniais bei paminėti ypatingas progas. Čia laukiamos šeimos su vaikais, bičiulių kompanijos, kolegų būreliai ir visi asmenys, norintys pasimėgauti unikaliais sostinės senamiesčio vaizdais. Viešbučio restorano terasoje sukuriamos akimirkos yra apie nepamirštamas patirtis, kupinas šiltų pokalbių bei juoko.
„Telegrafe“ tvyro senojo miesto atmosfera, kurią sukuria aikštėje stovinti Arkikatedra ir varpinė, o už jų – neseniai atstatyti Lietuvos Valdovų rūmai bei kunigaikščio Gedimino pilis.
Priešais viešbutį plyti Katedros aikštė, viena iš anksčiausiai rašytiniuose šaltiniuose paminėtų Vilniaus vietovių, kronikose ir legendose vadinta Šventaragio slėniu. Nuo aikštės ir viešbučio į visas puses vingiuoja siauros bei mielos senamiesčio gatvelės. Visai tai atrodo lyg sustabdyta istorinė akimirka atsiverianti iš jaukumo oaze tapusios žydinčios „Telegrafo“ lauko terasos.
Primename, kad šių metų gegužės mėnesį šis prabangus viešbutis oficialiai tapo naujais prestižinio viešbučių prekės ženklo „Curio Collection by Hilton“ namais. Tai pirmasis šio prabangos prekės ženklo viešbutis Baltijos šalyse. Šis prekės ženklas itin vertina istorinį, kultūrinį kiekvieno tinklui priklausančio viešbučio išskirtinumą, todėl ir nėra dviejų vienodų „Curio Collection by Hilton“ viešbučių.
Viešbučio „Grand Hotel Vilnius“ restorano „Telegrafas“ 24 vietų lauko terasoje pavasarį, vasarą ir rudenį galima lankytis kasdien nuo vidurdienio iki vidurnakčio adresu Universiteto g. 14, Vilnius. Laukiami visi – ir vilniečiai, ir miesto svečiai. Apsilankykite šioje magiškoje vietoje, kad vėl čia sugrįžtumėte.