Marina įsitikinusi – žmogus valgė, valgo ir valgys, todėl šioje srityje niekada neliksi be darbo. Maitinimo srityje išsilavinimą įgijusi moteris pasakoja, kad jos karjeros pradžia buvo paprasta – tiesiog ieškojo darbo ir susidomėjo „Iki“ pasiūlymu.

„Ir man viskas iškart patiko – tiek darbo grafikas, tiek lokacija. Pirmiausia pradėjau dirbti fasuotoja, paskui ėjau į cechą gaminti bandeles, tuomet – biskvitus ir sausainius. O po jų – ir pyragus. Išskyrus kepėjos, jau išbandžiau visas pozicijas kepykloje. Tačiau augimui ribų nėra: šiuo metu mane pasirinko kaip pavaduojančią pamainos vedėją. Intensyviai mokausi ir ruošiuosi naujoms atsakomybėms“, – pasakoja Marina.

Rutinai vietos nėra – vis kuriama kažkas tokio, ko nėra kitur

Iš Vilniaus kepyklos elegantiškai puošti tortai ir pyragai, kuriais garsėja „Iki“ tinklas, iškeliauja į visą Lietuvą. Tad kiekvieno skanėsto gamyba čia skaičiuojama ne dešimtimis, o šimtais vienetų. O ir „Iki“ tinklas nuolat plečiasi – kai Marina pradėjo dirbti, tebuvo 70 parduotuvių, o dabar jų jau apie pustrečio šimto.

„Per dieną su komanda esu papuošusi ir 2,5 tūkst. tortų, o šventiniu laikotarpiu, būna, papuošiame net 4 tūkst. Tai tikrai labai daug, bet taip būna tik per didžiausias metų šventes – Kalėdas, Naujuosius metus. Nors šventės mus lydi nuolat, ir net juokiamės, kad atostogauti galime tik lapkričio mėnesį – mat kiekvieną mėnesį kažką švenčiame. Gegužę – Motinos dieną, birželį – Tėvo, Jonines ir t. t. O kiekvienai šventei ruošiamės, kiekvienai jų ypatingai papuošiame tortus“, – apie pirkėjų jau pamėgtą tradiciją pasakoja Marina.

Ne tik specialūs, ribotą laiką pardavinėjami tortai neleidžia įsivyrauti rutinai darbe. Pašnekovė sako, kad kepykloje, o ypač tokio dydžio, dirbi niekuomet nenuobodu. Galima keisti pozicijas, net kelis kartus per metus „Iki“ pristato ir naujovių – ką nors įdomaus, ko nėra pas kitus. Tad nuolat kažką naujo sužinai ir išmoksti.

Automatizuoti procesai nustebintų ne vieną

„Su meile IKI“ pyragų, tortų skonis ir kokybė yra tokie, lyg jie būtų ruošti butikinėje kepyklėlėje. Tą lemia kruopščiai parinkti receptai, naudojami aukščiausios kokybės produktai ir su atsidavimu dirbanti komanda. Tad skanėstai būna tarsi „pas močiutę“, tačiau iš tiesų ruošti šiuolaikinėmis technologijomis patobulintoje kepykloje.

„Jau 12 metų čia dirbu ir matau, kad su kiekvienais metais čia daug kas vis gerėja. Visąlaik stengiamasi pagerinti, optimizuoti gamybą ir procesus, diegiami automatizavimo sprendimai, kad žmonėms būtų mažiau krūvio. Anksčiau daugiau dirbdavome rankomis, o dabar turime įrangą, kuri labai palengvina ir pagreitina techninius darbus, tokius kaip, pavyzdžiui, tortų pjaustymas“, – užkulisius atskleidžia Marina.

Darbuotojams – vis naujos papildomos naudos

Nuolatinę pažangą Marina pamini ir kalbėdama apie rūpestį darbuotojais. Ji džiaugiasi, kad nebereikia laukti eilėse poliklinikoje, nes „Iki“ visus darbuotojus draudžia papildomu sveikatos draudimu.

„Iki“ man tokia bendrovė, kuri siekia eiti koja į koją su laiku. Kiek daug naujovių pas mus atsiranda anksčiausiai už kitus. Negirdėjau, kad kiti prekybos tinklai Lietuvoje turėtų tokias parduotuvės, kur nėra nei pardavėjo – užeini, sumoki ir išeini“, – autonominių parduotuvių patogumą pamini pašnekovė.

Toks šiuolaikiškumas atsispindi ir požiūryje į darbuotojus, sako ji. Pavyzdžiui, specialiai „Iki“ darbuotojams yra skirta nauja MELP programėlė, kur galima lengvai susipažinti su naujovėmis, pasitikrinti tau skirtas įvairias papildomas naudas.

„Yra pagalvota, kaip pagerinti kasdienybę darbuotojams – gauni net ir įvairių nuolaidų automobilių plovimui, degalams, sulaukiam jų sporto klubuose, knygynuose. Pati neseniai pasinaudojau ir „Iki“ darbuotojams skirta nuolaida optikos salone. Net ir tokios smulkmenos kaip dovanėlės vaikams Rugsėjo 1-osios proga kuria tą bendrą pozityvią aplinką“, – pasakoja Marina.

Šiais laikais, kai darbus įprasta keisti dažnai, ilgamečiai darbuotojai yra didelis turtas bendrovėms. Marina svarsto, kad jų „Iki“ netrūksta ir dėl pasitikėjimo atmosferos darbe.

„Labai džiaugiuosi savo komanda, kuri yra supratinga ir palaikanti. O ir „Iki“ yra viena stabiliausių įmonių, kur tu žinai – viską gausi laiku, informacija sklandžiai pasiekia darbuotojus. Matau, kad dėl jų yra stengiamasi: tobulinami procesai, atsiranda naujos papildomos naudos. Tu čia dirbdamas paprasčiausiai nesijaudini dėl rytojaus“, – sako Marina.

Prisijunk prie „Iki“ komandos ir tu. Dėl darbo galimybių kreipkis sau patogiu būdu: