Apie konditerę Brigitą sužinojau iš pažįstamos, kuri pasakojo, kad Brigita gamina nuostabaus skonio ir grožio desertus. Apimta smalsumo nusprendžiau pakalbinti restorane „Monte Pacis“ dirbančią Brigitą ir sužinoti daugiau apie jos profesiją ir meilę konditerijai.
konditerija
34 straipsnių
Konditerija – cukriniai ir miltiniai saldumynai. Pagrindinės žaliavos naudojamos konditerijoje yra šios: miltai (kviečiai, mažiau kukurūzai, ryžiai, avižos, kt.), cukrus, medus, vaisiai ir uogos, pienas ir grietinėlė, riebalai, kiaušiniai, mielės, krakmolas, kakava, riešutai, maistinės rūgštys, standikliai, kvapiosios medžiagos ir aromatiniai priedai, maisto dažikliai ir kepimo milteliai.
Iš Alytaus kilusi Milena Platūkė, Vilniuje praleidusi 12 metų, nutarė grįžti atgal į gimtąjį kraštą. Čia, prie pat Baltosios rožės tilto, ji sumanė atidaryti kavinukę „Traukinys M23“, kuri traukia praeivius savo išskirtinumu, mat yra įsikūrusi seno traukinio vagone. Be to, lankytojus vilioja ir iš t...
„Man skaniausias tortas yra silkė pataluose“, – netikėtai linksmu atsakymu nustebina Marina Bogačiova, prekybos tinkle „Iki“ dirbanti konditere-meistre. Malonią nuostabą sukelti gali ir moters pasakojimas, kaip stipriai per 12 jos darbo metų yra pasikeitę procesai kepykloje. Viskas – tam, kad žmonėm...
Pirkėjų pamėgta tradicija jau grįžo į „Iki“ parduotuves: „Iki“ konditerių linkėjimai „Eurovizijai“ – ant šventinio torto (1)
Skaniau gali būti tik pirma vieta – taip sako „Iki“ konditeriai, iškepę šiųmetei „Eurovizijai“ skirtą tortą. Kasmet prekybos tinklas „Iki“ kartu su visa Lietuva neria į svarbiausio Europoje muzikinio konkurso siautulį ir „Eurovizijos“ vakarėlį kviečia pasaldinti specialiu riboto leidimo desertu už g...
Panevėžio rajone surengtas pirmasis Lietuvoje suvalgomų šaškių turnyras – žaidėjai privalės mūvėti pirštines (2)
Sausio 20-ąją Ėriškiuose vyksta neeilinis renginys – suvalgomų šaškių turnyras. Toks – pirmasis Lietuvoje! Ant žaidimo lentos galės puikuotis įvairiausi maisto produktai: nuo vieno kąsnio sumuštinių iki konditerijos gaminių.
Po 15 metų karjeros architektė atidarė kepyklėlę: vyrui pagaminti ne vulgarų, o gražų ir stilingą tortą nėra taip paprasta, kaip atrodo! (1)
Inga Kovaliovienė – Vaivaduose gyvenanti architektė, kardinaliai pakeitusi savo gyvenimą ir žengusi į konditerijos pasaulį. Šiuo metu ji savo namuose yra įkūrusi „Liepų kepyklėlę“, kurioje gimsta patys gražiausi ir žadą atimantys tortai bei kiti saldėsiai.
Gabrielė nepabūgo artimųjų gąsdinimų, kad visą gyvenimą praleis prie puodų: dabar kuria desertus vienam garsiausių Lietuvos restoranų (1)
Nors liaudies pasakojimuose prie puodų namuose dažniau pastatoma moteris, vis dėlto, restoranų virtuvėse karaliaujant dažniau įsivaizduojame vyrus. Todėl ypač smagu supažindinti, kad prie vienu geriausių Lietuvos restoranų nuolat kritikų įvardijamo „Vila komoda“ Palangoje saldėsių vairo stovi moteri...
Delfi pristato naujausią „Sėkmingi iki 30-ies“ laidą. Laidos viešnia – konditerė Milena Levaškevičiūtė.
Tuoj bus metai, kai ukrainietė Aliona Lariuk, bėgdama nuo karo, prieglobstį rado Lietuvoje, Prienuose. Tada besilaukianti moteris, į senutėlį opelį įsisodinusi keturmetį sūnų, mamą ir katiną, iki Lietuvos važiavo kone penkias paras. Vos atvykusi konditerijos specialybę turinti moteris iškart ėmėsi v...
Tortai, sausainiai, šakočiai ir pyragai, – kone kasdien savo virtuvėje gaminamus skanėstus vardija viena iš kepyklėlės Pakruojo rajone įkūrėjų Gitana. Nors mintis užsiimti kepiniais, kaip sako, kilo spontaniškai, geriant kavą, žmonės šiandien noriai užsisako skanėstus ir kol kas, kaip pastebi, labai...
Panevėžio kepyklėlėje šakočiai kepami pagal smetonišką receptą: tais laikais niekas nežinojo nei maisto priedų, nei dažiklių (1)
Kviečiame susipažinti su trimis Panevėžio krašto kepėjomis. Tortai, prancūziški pyragaičiai ar šakočiai ir duona – pasirinkimas didelis ir įvairus. Tačiau moteris vienija viena meilė - konditerijai.
Prieš akis – nebenaujas baltų plytų mūrinukas. Tvarkingai prižiūrimi gėlynai, nuo prinokusių vyšnių svyrančios medžių šakos. Viskas, kaip prie daugelio miestelių trobesių, kurių šeimininkams ne vienodai, kokioje aplinkoje jie gyvena.
Nuotraukos turbūt dar niekad nebuvo tokios apgaulingos, kaip šiandien – niekada negali žinoti, ar tai, ką jose matai, gali būti valgoma. Šis jausmas puikiai pažįstamas Cukraus Varna pasivadinusios tortų kūrėjos puslapio sekėjams, kuriame riba tarp valgomo ir nevalgomo yra gerokai apsitrynusi. Sunku ...
Konditeris Thierry Lauvray pristatė naują savo šedevrą.
„Delfi TV“ eteryje netrūksta paprastų ir greitai paruošiamų receptų, kurie pravers kiekvienam, tačiau šįkart šeštadieniais 9.30 val. „Delfi TV“ eteryje rodomoje laidoje „Receptų receptai“ – net 10 receptų meksikietiškų patiekalų mėgėjams. Apie tortilijas, kurios ir bus pasitelktos gaminant visus pat...
Cak, ir yra! Pakeitusi raidę prancūziškųjų macarons pavadinime, konditerė Ieva Žilėnaitė lietuvius ėmė stebinti originaliais makaronsais. Gauruotos meškutės, raudonnosiai elniai, apsimiegoję vienaragiai, tulpės, morkos ar obuoliai: talentinga kepėja iš skystos migdolinės tešlos galėtų sukurti, regis...
Artėja pats gražiausias metų laikas – metas susiburti su šeima prie židinio, jaukių Kalėdinių dekoracijų ir šilto arbatos puodelio. Tačiau dažnai Kalėdos asocijuojasi ir su grūstimis, sausakimšais prekybos centrais ir stresą keliančia dovanų paieška – viso to galima išvengti. „Malsenos“ kepimo akade...
Minima pasaulinė šio kalėdinio skanėsto diena: pasakoja, kaip namuose pasigaminti itin gardžius imbierinius sausainius (7)
Lapkričio 21-ąją pasaulyje minima tarptautinė imbierinių sausainių diena. Šilti, garuojantys ir kvapnūs imbieriniai sausainiai – tikras namų jaukumo ir artėjančių didžiausių žiemos švenčių ženklas. Konditerijos ekspertas pasakoja, kaip iškepti tobulus imbierinius sausainius namuose.
Miltai – vienas dažniausiai virtuvėje naudojamų ingredientų, ypatingai pyragų gamyboje. Be miltų – šio, visų pamėgto, gardėsio paruošti apskritai būtų neįmanoma.
Giminės vyrų prakeiksmas, kuris nesutrukdė išrasti garsiausių pasaulyje saldumynų: karo iškankintiems italams jų buvo negana (2)
„Nutella“ kremas, „Kinder“ šokoladas, „Kinder Surprise“ žaisliuką slepiantis šokoladinis kiaušinis, „Tic Tac“ dražė, „Ferrero Rocher“ ir „Raffaello“ saldainiai... Subtilus itališkos konditerijos skonis, elegantiškas dizainas, džiugi paslaptis, delikačios užuominos...